Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 73

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Нямам достатъчно опит, но при тази конфигурация (плодник-магазин-плодник) не смятам, че ще може да се постигне по-добър, като количество добив.
    Колкото и много да са пчелите, нектара който събират за да се превърне в мед си има "технология".
    За развитие на семействата, да. Макар Слънцето да е прав. Смятам, че ако има ХР от долу и отгоре на магазина, Майките ще са раздалечени, но това с феромоните на по-младата.......Но нищо не пречи да се опита. После ще е ясно има ли ......... няма ли ЕФЕКТИВНОСТ!

Поздрави, Г. Георгиев
    Тази конфигурация е напълно неприложима. Когато тръгне пашата пчелите складират нектара в горния корпус и втората майка става излишна.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ба с осмачета колко ли високо може да стигна....... Наесен започвам да залагам двумайчини осмачета ДБ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Като ги намеря ще ги копирам . Обещавам!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от brusa Виж публикацията
    Заключение: Ако искате да влезете в главната паша със супер силни семейства е необходимо един месец преди нея да снасят 2 майки (всяка в отделен корпус разделени с ханеманова решетка), като пчелите на двете семейства са общи. Така се постигат над 3000 яйца на ден и достатъчно пчели да осигуряват затоплянето и изхранването на поколението.
    Това нещо питах само че в дадан-блат дали някой го е правил.Благодаря на tarty
    Само, че един месец не е достатъчен. Трябват поне 6 седмици по-рано да започнат да снасят двете майки, за да се извлече максималният ефект.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Аз от миналата година експерементирам с няколко ДБ 12р., но са разделени двата с разделителна табла. На акацията ги, събирам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Ще стане разбира се, допираш двата кошера един до друг и мериш разтоянието. На ХР по средата лепиш 1-2 ленти с алуминиево тиксо и си готов! Проблема е че медовия корпус (магазин, плодник дб или лр) трябва да е БЕЗ первази!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Само, че един месец не е достатъчен. Трябват поне 6 седмици по-рано да започнат да снасят двете майки, за да се извлече максималният ефект.
    Достатъчно е! Това не означава че са започнали да снасят преди един месец, а заедно снасят един месец с общи пчели.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Да, така е но аз за по-сигурно ги оставя само ХР и махам разделителната мрежа около 20-25 март за да са готови по Гергьовден.
    И, то ДБ 12р, тежичко си е ама пък по-малко се налага да се ровят.

Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Имам едни стари списания от 1957 г. ,ако ги намеря ще ти ги пратя. Ако се поразровиш в нета, предполагам, че ще намериш информация , ако не ще се опитам да ти помогна.
    А тогава имаха ли ТЕЛЕФОН в джоба си???
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Може, аз лично не съм го виждал. Иначе чаках да напишеш нещо от твоя стар вестник. Ако искаш виж клиповете на Истомин, това е точно за което пита колегата. Ама задължително 2-3 човека трябва да работят с тия сандъци. Лично мен ме блазни да опитам това но на стационар, с една двойна стълба. На ремарке НИКОГА.

Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •