Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 73
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Борка, не мога да бъда снизходителен към някой, защото рискувам да го обидя. Аз не искам това, а да разбера какво точно иска колегата!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Имам едни стари списания от 1957 г. ,ако ги намеря ще ти ги пратя. Ако се поразровиш в нета, предполагам, че ще намериш информация , ако не ще се опитам да ти помогна.
    В старите книги и списания всичко е написано по-артистично, по-човешки. На мен ми харесва да ги чета. новите малко сухи ми се виждат. Ще чакаме да напишеш нещо. За двукорпусните /с 1 майка/ рових доста, но освен общи неща най-вече за 12р не повече от 1-2 страници не намерих. И докато не си пробвах сам, и някой мой неща дето са ми в главата чак тогава си нагодих системата. и то с 8р и 10р. дето почти нищо не пишат за тях.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от brusa Виж публикацията
    Може би заглавието да ви е смаяло извинете ако е така.
    Предложиха ми при активния сезон да сложа над магазина една ханеманова решетка и да сложа отгоре кошер(плодник пълен с пчели и майката).
    Да работят 2 семейства на 1 магазин и да го пълнят по бързо.
    Само че с различни входове.Ако някой може да сподели опит ще съм благодарен.
    А как ще се работи с този кошер? Ти трябва да си културист? Да помислим и върху друга част от въпроса. Когато този магазин е между двата плодника то аз мисля, че пчелите преминавайки през ханемановата решетка ще запълват горния плодник с мед и майката там ще остане без място за снасяне, а долната майка ще снесе яйца в магазина. Така е според мен. Не съм съгласен и с друго. Ако майките са в тази комбинация в която казваш то те ще се стремят да се бият и ще стоят постоянно на ханемановата решетка. Третото което ми идва на ум е, че едната майка ще излъчва по - силно феромони и по този начин пчелите ще се стремят да са около нея и другата ще бъде аут. Аз ще дам пример с мои лежаци в които майките са разделени по - равно в лежака. Рано или късно надделява едната майка. Остава само едната страна. Предполагам майката с по - силно излъчване на феромони, и най - вече по - младата в случаите с моите лежаци.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Има един руснак , който работи така, само че той ползва само корпуси(а не магазини ). Той обаче тренира културизъм (не се шегувам ).За подробности чукни Кривчиков в чичко Гугъл. Има доста клипчета.

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Казвам това което съм чул не искам после упреци не съм сигурен дали има такава система но чух и за това питам.
    Плодник 1 ще го нарека ще е долния над него слагаме ханемановата решетка да не ходи майката да снася яйца горе в магазина.
    Плодник 2 е над магазина (забравих дали имаше между него ханеманова решетка за което извинете)
    Семейството от горе е нещо като помощно семейство веднага след пашата ми каза мога да взема от 1 и 2 и да направя отвотка защото вече са с една миризма само за пашата са заедно.
    Питате защо 1 магазин защото ще се пълни бързо и ще можем да използвам пашата на МАХ.
    Не съм сигурен за това сложих тази тема.
    И ще съм благодарен който няма отговор по въпроса или той да зададе въпрос нека да не пише защото всички теми са пълни с излишни коментари така че не пишете извън темата.
    Благодаря ви предварително.

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Еми знам че плодника тежи.Имам хора който ще ми помогнат ако имам нужда.

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Има един руснак , който работи така, само че той ползва само корпуси(а не магазини ). Той обаче тренира културизъм (не се шегувам ).За подробности чукни Кривчиков в чичко Гугъл. Има доста клипчета.
    Сега ще го видя.И Културист като си не значи че вдигаш много значи че си пълен с хранителни добавки.Тренирал съм и за това се отказах има хора който вдигат много а пък не са нацепени.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Ако те интересува за двомайчино и двосемейно пчеларстване си купи книгите на Ангел Грънчаров.
    Лично аз изгубих цял сезон с неговите слатки приказки слет което изхвърлих повечето пчеларски книги и започнах да правя това което смятам за по добре.Съветвам те да не вярваш във всичко написано по книгите.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Прочети тук,това е един от вариантите:
    http://pcheli.bg/dvusemejno-dvumajch...jstva-chast-1/
    http://pcheli.bg/dvusemejno-dvumajch...2/#comment-494

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Брусе, ти прочете ли си заглавието на темата? Аз чух от един колега, че през миналия сезон добива му от 10 кошера ДБ е 900 кила! И мани другото ами му и вярвам!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •