Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 30 от общо 41

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Без пари е трудно, и аз така си виках, като за начало ще почна с малко пари. Имах наследствени кошери и дадох пари само за транспорт и си викам сега по 40кг. мед от кошер ето готови пари без много работа.
    Да ама не, оказа се че така се свършвало а не се почвало и работа с пчелите не е хич малко. След като не стана нищо от занемарените кошери, теглих заем и почнах на чисто, няма да коментирам колко е, но ако всичко е нормално за 4 години съм си върнал инвестицията.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Без пари е трудно, и аз така си виках, като за начало ще почна с малко пари. Имах наследствени кошери и дадох пари само за транспорт и си викам сега по 40кг. мед от кошер ето готови пари без много работа.
    Да ама не, оказа се че така се свършвало а не се почвало и работа с пчелите не е хич малко. След като не стана нищо от занемарените кошери, теглих заем и почнах на чисто, няма да коментирам колко е, но ако всичко е нормално за 4 години съм си върнал инвестицията.
    Първите четири само влагах, като през петата бях малко в +, но изцяло ги реинвестирах за тази. Не се издържам от това, но ми е повече от хоби, а до 1-2 години като започна да получавам повече от пчеларството отколкото от заплата ще мога да го нарека и бизнес.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз на първата год.си избих разходите,но годината даде много мед.Разбери колко е средния добив при теб,сметни,че си новобранец и ако изкараш на половина,за колко време ще си избиеш парите.
    В края на първото изречение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от asenov69 Виж публикацията
    Привет на всички пчелари! Мисля да отглеждам пчели(3-5 кошера) в район с надморска височина 500- 600 метра в близост до София. Около мен има малък парк с овощни дръвчета, много диви кестени, около 20 големи липи.Земеделска земя, която сега е засята с рапица. Коя от двете системи за отглеждане препоръчвате? Благодаря!
    Каквато и система да избереш, ако имаш желание ще стане. Всеки си има предпочитания и си дърпа към своето а дали е прав е друг въпрос. Аз съм комбинирал двете системи, а има и още много други, но първо започни и сам ще си избереш преливната система за теб. В началото са много разходи и малко приходи.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2015
    А не може ли в началото разходите да са сведени до минимум, а приходите да са повече т.е. да не съм на червено и да имам печалба?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Може , но за да вземеш трябва да дадеш .

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2015
    С това съм съгласен, че трябва да дам, за да взема. Преди месец разговарях с опитен пчелар. Та и той ми беше казал, че първите няколко години трябва да имам готови пари, за да ги инвестирам в пчелите. Мислех, че при пчелите възвращаемостта е по-бърза, но май не е така. Въпросът ми е с колко кошера трябва да се започне, за да не е човек на загуба през първата година?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от asenov69 Виж публикацията
    ... Въпросът ми е с колко кошера трябва да се започне, за да не е човек на загуба през първата година?
    Оптимистичен вариант без да инвестираш нищо:
    Ако започнеш само с един капан за роеве (може да се направи от ненужни материали и да ти излезе без пари) и си хванеш рояк - веднага ще си на плюс. Ако после хванеш още един рояк и го продадеш - може да си купиш рамки и инвентар. (Забележи едно важно нещо - пред всяко от изреченията има АКО!) Така бавно ще започнеш да се развиваш, без да правиш големи инвестиции, но и съответно няма да имаш сериозни печалби. Затова хубаво помисли и проучи нещата, че да не си направиш едни сметки, а после да се окажат неверни.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •