Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 41

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Радо защо оставам с чуството,че съм ти изял баницата без да знам.
    Нямам нищо против това ,че си участвал по програма нищо лично против теб и любопитството ми не е за мен ,а за човека искащ веднага на момента да спечели от пчели ,ти каза че още първата година си избил разходите си добре кажи му как стана какво направи за да го направи и той.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Нямам нищо против това ,че си участвал по програма нищо лично против теб и любопитството ми не е за мен ,а за човека искащ веднага на момента да спечели от пчели ,ти каза че още първата година си избил разходите си добре кажи му как стана какво направи за да го направи и той.
    Ми аз го написах.Купих ги есента а на другата година изкарах по 50 кг манов мед.Такава година от тогава не е имало.Повечето кошери бяха с един магазин и всяка събота и неделя вадих мед ,да мога да освобождавам място да пълнят.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Може да си го писал някога но не и в тази тема за да го прочете човека .

Наблюдател
    Регистриран
    19.05.2015
    Здравейте всички!

Асенов, нашите пчели са от района на Бухово, там има доста паша. Нашия учител пчелар, миналата седмица извади мед. Както и да е!
    Аз исках да кажа, че тая работа с инвестицията и печалбата не е голям мотиватор за начинаещия пчелар. Аз съм по-материална от мъжа ми и му пълнех главата със сметки, докато си набавяхме всичко необходимо за пчелина, а той все ми обясняваше "хич не се надявай първата, втората година". Е, реално ти си мислиш, че изсипваш една торба с пари, а то дефакто са две, но когато ги сложиш на място, пчеличките започнат в своя ритъм, а ти ги наблюдаваш и проучваш, преживяваш загубата им на Майка, която без да искаш си убил и главата ти мисли постоянно за тях, спираш да мислиш за парите, защото си се хвърлил в гьола и сега е време да се научиш да плуваш преди да отидеш на море. Тази мотивация е необходима, както желанието и умението за борба, за да вървиш напред, нагоре и да успееш.
    Стискам палци, успех на всички!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    3-5 кошера и за някакви печалби говориш :Д - с коя система да започнеш ти е най- малкия проблем. Само в едно си се ориентирал добре - да намериш пчелар, на който да помагаш, че да се сблъскаш пряко със спецификите на занаята.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Асенов, гледам в профила ти пише София. Има една тема по- надолу "Изяви, изложения, срещи", там ще видиш, че има срещи на пчеларите живеещи в София. Ако си направиш труда да дойдеш на някоя, ще може да научиш доста неща на място.
    Баба ми казваше "Суо дупе риба не яде". Няма как да стане без някой да ти помогне още първата година да си на печалба. Впрочем може. Преди време един колега писа, че се продават стари кошери с пчелите. Това за теб е добре, защото няма да ги чакаш да се развият, а веднага ще можеш да "вадиш мед". НО, има едно голямо НО..........дали ще имаш нужните умения и знания? Ще извадиш мед, да предположим, че излезеш на фитка за първата година. Да не се окаже, че пролетта на втората си на тотална "щета".

Поздрави и успехи в пчеларството! Г. Георгиев

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •