Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 32
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от encho123 Виж публикацията
    дадох соево брашно и сухо мляко понеже нямах голямо количество прашец а за 500гр прашец ми обявиха цена 35 лева
    а брашното и млякото излязоха 6-7лева (спрях се на тях защото до колкото намерех информация са едни от най добрите заместители)
    Не използвай соево брашно а соев протеин с 80-90% протеиново съдържание. Соевото брашно съдържа само 50% протеин и е пълно а антинутриенти.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    дадох соево брашно и сухо мляко понеже нямах голямо количество прашец а за 500гр прашец ми обявиха цена 35 лева
    а брашното и млякото излязоха 6-7лева (спрях се на тях защото до колкото намерех информация са едни от най добрите заместители)
    По принцип , а и особено в пчеларството има една приказка - ЗА ДА ПОЛУЧИШ - ТРЯБВА ДА ДАДЕШ. Колкото повече се грижиш за пчелите си, толкова повече те ще ти се отблагодарят.
    PS - В интернет има обяви за прашец - 1 кг - 25 лв
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    13.07.2014
    Пчеларски район
    община Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    По принцип , а и особено в пчеларството има една приказка - ЗА ДА ПОЛУЧИШ - ТРЯБВА ДА ДАДЕШ. Колкото повече се грижиш за пчелите си, толкова повече те ще ти се отблагодарят.
    PS - В интернет има обяви за прашец - 1 кг - 25 лв
    от интернет не ми се иска да купувам такива неща не за друго а не знам от какви пчели е събиран този прашец не ми трябват болести аз съм на принципа колкото по малко контакт с чужди пчели толкова по добре а за това че колкото им дадеш те ти го връщат съм съгласен просто в момента нямам никаква финансова възможност професията ми е сезонна и в момента съм почти на нула но въпреки това гледам да помогна на тях а не да угодя на себе си....

п.п благодаря на всички които се включиха в темата от всяко мнение имаше полза по малко или повече !!!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Давай им фийд бий(feed bee).

Наблюдател
    Регистриран
    13.07.2014
    Пчеларски район
    община Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Не използвай соево брашно а соев протеин с 80-90% протеиново съдържание. Соевото брашно съдържа само 50% протеин и е пълно а антинутриенти.

къде го продават този соев протеин ?

Наблюдател
    Регистриран
    13.07.2014
    Пчеларски район
    община Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Давай им фийд бий(feed bee).

в края на тази седмица ще идва пчеломания в добрич и ще гледам за този заместител просто по нашите магазинчета такива неща няма а ако го поръчам от интернет ще дойде приблизително по същото време....

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    днес направих следното взех 500гр соево брашно 200гр мляко на прах 100гр прашец смесих ги и ги поставих в тава на 4-5 метра от кошерите
    сложих сместа към 11:30 и я прибрах към 16:30 (когато пчелите се прибраха)
    претеглих остатъка и беше 295 грама значи са вдигнали около 500гр
    мисля да повторя процедурата в четвъртък ако позволи времето
    Това е снимка от интернет, незнам колко е практично, може би като падне росата, ще се навлажнява - но, все пак на някого може да му е полезна и да го вдъхнови към "творчески изпълнения"...

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	image.jpg
Прегледи:      210
Размер:	298.4 KB
ID:	3833

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Мислите ли че би било проблем, ако към питката с прашец добавя и тимол?

Имам 1 кило замразен прашец от миналата година. Днес мисля да им забъркам с малко пудра и водица по една мека питка. Та идеята ми е да разтворя и малко тимол 1-2гр в 30мл спирт и да го добавя в тестото с общо тегло към 2кг.

Какво мислите?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Мислите ли че би било проблем, ако към питката с прашец добавя и тимол?

Имам 1 кило замразен прашец от миналата година. Днес мисля да им забъркам с малко пудра и водица по една мека питка. Та идеята ми е да разтворя и малко тимол 1-2гр в 30мл спирт и да го добавя в тестото с общо тегло към 2кг.

Какво мислите?
    Мисля, че доста ще му се мръщат и в крайна сметка може и да не го вземат, а и факта че тепърва ще има изобилие от прашец в природата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Има го там където има необработваеми площи, а там където хиляди декари са обработени - почти го няма.
    В северна България, в Добруджа - всичко е обработено и най-ранния прашец е от рапица.
    Около моя пчелин всичко е обработваема земя, като изорат и погледнеш от високо, селото е като остров в морето, имаме един дол и няколко хълма. В момента има изобилие от прашец, днес цял ден носеха, почти всяка пчела с прашец. Преди да си тръгна извадих една крайна пита и гледам са започнали да складират защото не могат да го усвоят. Чудех се дали някой не ползва външна хранилка и моите ходят на готово, но прашеца е жълт, черен, червен, оранжев и трябва да е от природата.

Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •