Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 35

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Цитат Първоначално публикувано от united_17 Виж публикацията
    Здравейте !
    От миналата година се запалих по пчеларството и реших тази година да си създам пчелин. На 17 години съм и мисля за пчеларството като мой първи опит за бизнес. Естествено, първата ми работа беше да чета, да гледам филми за пчели и да изуча всичко за пчелите. Планирам тази година да си купя (или да си хвана от природата) десетина пчелни семейства. Разполагам с 2 Дадан-блатови кошера с по един магазин (в момента търся изгодни оферти да си купя още 8) и ПОЧТИ пълен набор от пчеларския инвентар, които баща ми купи, но така и не използва. В момента си правя самоделна центрофуга. Интересува ме дали има печалба от пчеларството. В темите за пчеларството като бизнес открих само спорове и никаква полезна информация. По мои груби сметки ако всичко потръгне добре мога да изкарам по 30 кг мед на семейство, което прави 300кг по 4 лева цена на едро=1200лв. Но не съм сигурен дали мога да продам всичкия мед и дали семействата ми ще могат да се развият толкова бързо, че да хванат всички паши и да дадат прилично количество мед. Освен това никъде не намерих цените на пчелните семейства(в село стар пчелар ми предлага 2 семейства за по 50 лв). За кошерите знам, че вървят по 75 лв, но търся по изгодни оферти в момента.
    П.С-живея и ще пчеларсвам в района на Бургас.
    На 16 години съм от две години се знимавам с пчеларство в момента имам 25 пчелни семейства от тях изкарах 700 кг мед средно от кошер 28кг изкупиха ми го на едро по 4.30лв и съм доволен според мене си заслужава де се занимаваш с пчеларство .В планински район съм при нас няма много паша има само липа и от ливадите различни билки.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Браво и на двама ви! От начина по който пишете си личи, че имате акъла и потенциала да работите с главите си, а не да се блъскате като хамали.
    И преди съм казвал, че едва ли има пчелар, които да не се стреми към финансови постъпления от пчеларството си. Сметката: 100 кошера, по 30кг мед, по 4лв = 12000лв и то само за 5 месеца работа, е мотивирала поне 1/3 от занимаващите се с пчели в България.

Но пчеларството е занаят. Първо трябва да умееш занаята, после да си добър в сметките.
    Затова Юнайтед (сигурно си родом от Манчестър), по бързо намирай кошерите и семействата, ако трябва жертвай 100-200-300лв повече, но започни възможно най-рано. Защото опитът който ще натрупаш сега, ще ти се отплати догодина.

Има една важна сметка в пчеларството, която рядко се коментира. Тя също не е обезателна, но ако не правиш глупости, в повечето случаи излиза. И тя е:
    Вложените пари в пчелни кошери и семейства, при правилни грижи, се връщат за една година! Така че всяко забавяне ти "яде от печалбата"
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Браво и на двама ви! От начина по който пишете си личи, че имате акъла и потенциала да работите с главите си, а не да се блъскате като хамали.
    И преди съм казвал, че едва ли има пчелар, които да не се стреми към финансови постъпления от пчеларството си. Сметката: 100 кошера, по 30кг мед, по 4лв = 12000лв и то само за 5 месеца работа, е мотивирала поне 1/3 от занимаващите се с пчели в България.

Но пчеларството е занаят. Първо трябва да умееш занаята, после да си добър в сметките.
    Затова Юнайтед (сигурно си родом от Манчестър), по бързо намирай кошерите и семействата, ако трябва жертвай 100-200-300лв повече, но започни възможно най-рано. Защото опитът който ще натрупаш сега, ще ти се отплати догодина.

Има една важна сметка в пчеларството, която рядко се коментира. Тя също не е обезателна, но ако не правиш глупости, в повечето случаи излиза. И тя е:
    Вложените пари в пчелни кошери и семейства, при правилни грижи, се връщат за една година! Така че всяко забавяне ти "яде от печалбата"
    Стига сте надъхвали новобранците
    Сметката въобще не е такава. Докато стигнеш до 12000 лева има мноооооооого даване и няма нищо сигурно. Въпросните 100 семейства струват няколко пъти по 12000 а има и още много допълнителен инвентар. За да може един човек да се справи със 100 семейства има също условности, а ако са двама то и печалбата пада с 50%. Не знам как я правят статистиката за броя на пчелните семейства но в последните години масово хората се захващат с това и повечето са направили сметката по описания начин, НО ТОВА Е СМЕТКА БЕЗ КРЪЧМАРЯ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията

Браво koragroup ,това вече ми хареса разбираш защо го казвам нали.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Привет на всички оптимисти.За сметките се сещам за една:1000 кучета --2000 ма..е.Сещам се за един колега ,който на прага на приемането ни в евросъюза казваше:Ей ,тези ще ни оставят само пчели и биволи да гледаме.Защо ве питам .Защото са диви животни и никой в европа не ще да се занимава с тях.Та успех на упоритите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    с баща ми гледаме 50 кошера на пчелина има място за 200 не ни тежи самото гледане но когато дойде медосбор с вилица и нож и трирамкова центрофуга виждаме голям зор нека колеги с по 150 и повече кошери да споделят своята практика какви разпечятващи средства ползват какви центрофуги с какъв транспорт и какви помещения

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от nyanakiev Виж публикацията
    с баща ми гледаме 50 кошера на пчелина има място за 200 не ни тежи самото гледане но когато дойде медосбор с вилица и нож и трирамкова центрофуга виждаме голям зор нека колеги с по 150 и повече кошери да споделят своята практика какви разпечятващи средства ползват какви центрофуги с какъв транспорт и какви помещения
    2 ел.ножа,вана за разпечатване.24 рамкова ел.центрофуга количка за пренасяне до помещението за вадене на мед на корпуси и магазини.Разпечатваш и пееш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    kato imah 10 kohera mizeh da gi yweli4ih 30 procenta za 1 godina smetni koga 6e gi naprawi6 200

nyanakiev,Има правила за писане във ФОРУМА (кирилица).
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от nyanakiev Виж публикацията
    kato imah 10 kohera mizeh da gi yweli4ih 30 procenta za 1 godina smetni koga 6e gi naprawi6 200
    Ако имаше как две пръстчета надолу да съм ти дал - едното за латиницата, преплетена с шльокавица и второто за %-центчетата, при добро желание може и една нула да добавиш, ако само това е целта на заниманието, а незабравяй че има и пчеларска програма, не че е кой знае какво, но дава разни възможности.

Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •