А до кога може да се подхранва с рядък сироп за стимулиране на майката и до кога може да се подхранва с по гъст сироп за запасяване?
А до кога може да се подхранва с рядък сироп за стимулиране на майката и до кога може да се подхранва с по гъст сироп за запасяване?
Принципно вече трябва да се приключва с тези мероприятия.
По принцип да, но аз преди няколко дена започнах и ще изкарам до края на месеца. Нямаше как да се почне по рано защото имаше паша.
Ще храня 2 семейства и следващия месец да видя какво ще стане.
Аз също давам разреден сироп, понеже до преди 2 седмици имаше някаква паша. Наливам им 1:2 сироп през 2-3 дни. Откакто ги залъгвам с това сиропче, започнаха усилено да носят прашец и да увеличават пилото. Не пипват запасите за зимата. Тези дни ще ги прегледам и ще преценя, дали да продължавам.
Малко снимки от новата система за подхранване:
Бидон под налягане 1.5 бара.
Сиропа върви по градински маркуч 1/2.
Вътрешни хранилки с фуния на тавичката.
Пистолет за впръскване на сиропа.
Налягането е достатъчно за подхранване на над 70 метра от бидона.
Производителността се вдигна до 120 кошера за 40 минути.
Живот и здраве догодина продължава разработката на автоматизирана капкова система с таймер.
Винаги може по-добре.
До колкото разбирам с тази фунийка пълниш вътрешни хранилки. Как разбираш кога хранилката е пълна и трябва да спреш?
Ами докато преброиш до 20 или докато прелее през мрежестото дъно Има по какво да се мисли и усъвършенства още. Сега ми идва на ум примерно вграден дебитомер на пистолета с брояч на литри или нещо подобно.
Винаги може по-добре.
Гъст ли е сиропа или рядък? Как регулираш налягането? Колко бара издържа бидона?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Сиропа с който подхранвах е 1:1, но ще става и за по-гъст. Налягането си го регулира компресора с два манометъра е. Бидона при 2 бара започва да изпуска леко, на 1.5 бара държи.
Винаги може по-добре.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))