Когато ще давате нещо на пчелите правите ли проби,а след като сте дали правите ли отново?Аз затова освен жълт кантарион,глухарче, див пелин и мащерка нищо друго не давам.За мен тия другите работи са пари хвърляни на вятъра.
Когато ще давате нещо на пчелите правите ли проби,а след като сте дали правите ли отново?Аз затова освен жълт кантарион,глухарче, див пелин и мащерка нищо друго не давам.За мен тия другите работи са пари хвърляни на вятъра.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
По едно време и аз бях пощурял по витамини за пчелите ама попрочетох тук там и освен за Б12/кобаламин /има нещо общо с кобалта нещо са взаймосвързани.
,,Добавянето на кобалт към подхранването със захар увеличава количеството пило в колониите през есента с 12,5% (през пролетта - с 28,3%), което увеличава продуктивността на пчелните семейства.,,
,,Основният източник на всички витамини, необходими за пчелите, е прашецът и пчелният хляб.
Някои видове мед съдържат водоразтворими витамини. Микроорганизмите, които живеят в червата на пчелата, също служат като източник на витамини.,,
Сиропа от захар с витамини и без не си е нектар ама си се дава затова е важно да има перга и прашец ако гореизложеното е вярно а според мен е логично да е вярно.
За кобаламина и Б12 съм чел ( споко! Не-повече от теб! ) Б12 се дава на човек при проблеми със стомаха, явно подпомага усвояването на храната, аз съм на мнение, че без храна няма яйца. ( Не ми звучи много мъдро )
Все си мисля, че добитъка( в това число и човека ) има нужда от много неща и то в походяща количествена комбинация. Само захар и Б12 - много пчели, но жиснеспособни или не?
Хареса ми Кразз: "На 10л. сироп 500гр. прашец".
Ами прашеца съдържа и витамини и минерали, и незаменимите..., освен протеините.
В действителност по добрия вариант е перга нямам идея що според проф.Таранов стига да не бъркам нещо в момента бачкам и не ми се рови не че не мога става и с прашец но в по малки дози. Цялата идея в че като полена сложен в захарния сироп влезе в медовото стомахче не излиза от там и в действителност пчелите зе захранват изкуствено с полен/перга и от там позитивите е разбира се има и случай да е негатив и то сериозен.
Това само съм го чел и просто си умувам що ми е интересно и в действителност нямам идея дали е така.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))