Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 65

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    По едно време и аз бях пощурял по витамини за пчелите ама попрочетох тук там и освен за Б12/кобаламин /има нещо общо с кобалта нещо са взаймосвързани.
    ,,Добавянето на кобалт към подхранването със захар увеличава количеството пило в колониите през есента с 12,5% (през пролетта - с 28,3%), което увеличава продуктивността на пчелните семейства.,,

,,Основният източник на всички витамини, необходими за пчелите, е прашецът и пчелният хляб.
    Някои видове мед съдържат водоразтворими витамини. Микроорганизмите, които живеят в червата на пчелата, също служат като източник на витамини.,,

Сиропа от захар с витамини и без не си е нектар ама си се дава затова е важно да има перга и прашец ако гореизложеното е вярно а според мен е логично да е вярно.
    За кобаламина и Б12 съм чел ( споко! Не-повече от теб! ) Б12 се дава на човек при проблеми със стомаха, явно подпомага усвояването на храната, аз съм на мнение, че без храна няма яйца. ( Не ми звучи много мъдро )
    Все си мисля, че добитъка( в това число и човека ) има нужда от много неща и то в походяща количествена комбинация. Само захар и Б12 - много пчели, но жиснеспособни или не?
    Хареса ми Кразз: "На 10л. сироп 500гр. прашец".
    Ами прашеца съдържа и витамини и минерали, и незаменимите..., освен протеините.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    За кобаламина и Б12 съм чел ( споко! Не-повече от теб! ) Б12 се дава на човек при проблеми със стомаха, явно подпомага усвояването на храната, аз съм на мнение, че без храна няма яйца. ( Не ми звучи много мъдро )
    Все си мисля, че добитъка( в това число и човека ) има нужда от много неща и то в походяща количествена комбинация. Само захар и Б12 - много пчели, но жиснеспособни или не?
    Хареса ми Кразз: "На 10л. сироп 500гр. прашец".
    Ами прашеца съдържа и витамини и минерали, и незаменимите..., освен протеините.
    В действителност по добрия вариант е перга нямам идея що според проф.Таранов стига да не бъркам нещо в момента бачкам и не ми се рови не че не мога става и с прашец но в по малки дози. Цялата идея в че като полена сложен в захарния сироп влезе в медовото стомахче не излиза от там и в действителност пчелите зе захранват изкуствено с полен/перга и от там позитивите е разбира се има и случай да е негатив и то сериозен.
    Това само съм го чел и просто си умувам що ми е интересно и в действителност нямам идея дали е така.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Ха сега де. Прашеца не съдържа протеини?! Но съдържа белтъчини.... и то в голямо количество. А протеина какво е?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ха сега де. Прашеца не съдържа протеини?! Но съдържа белтъчини.... и то в голямо количество. А протеина какво е?
    А белтъчините какво са?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    А белтъчините какво са?
    Белтъчини= протеини. Протеини= белтъчини.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Сигурен съм, че Друмев не ги знае тия раути.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аминокиселините в природата са около 300 на брой но в човека са само 20 на брой. Интересно е колко са в пчелите и от кои аминокиселини се нуждаят ако искаме да им даваме.

П.П Това ,, Прашеца не съдържа протеини?! Но съдържа белтъчини.... и то в голямо количество. ,, баш не разбрах от де е

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    ....
    П.П Това ,, Прашеца не съдържа протеини?! Но съдържа белтъчини.... и то в голямо количество. ,, баш не разбрах от де е
    Мисля, че е лично негова шега. На Кразз.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Мисля, че е лично негова шега. На Кразз.
    "Протеинът, още белтък или белтъчина, е събирателен термин за биологически важни макромолекули, изградени чрез поликондензирането на отделни аминокиселини."

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Аминокиселините в природата са около 300 на брой но в човека са само 20 на брой. Интересно е колко са в пчелите и от кои аминокиселини се нуждаят ако искаме да им даваме.

"Българските наименования "белтък" и "белтъчина", произлизат от наименованието на яйчния белтък, който съдържа белтъчини за развитието на зародиша.Като синоним се използва и чуждицата протеин(protein), срещана в много западноевропейски езици."

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •