Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 285 от 677 ПърваПърва ... 185235275283284285286287295335385 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,841 до 2,850 от общо 6768
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Може би имаш в предвид че до суттринта няма да успеят и ще ги нападнат?
    Тази година изключително много са активни при появата на открит сироп в пчелина. Това не е било никога. Много пъти съм казвал, че давам сироп в средата на деня, но сега и надвечер е малко рисковано. Това с чист сироп без каквито и аромати в него. А за меда да не говорим. Това количество както казах ми се струва доста и някои кошери няма да се справят, като се има предвид, че и меда е по - гъст от сиропа. Ако остане за през деня ще стане страшно. Така мисля аз от това което виждам в пчелина си.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Тази година изключително много са активни при появата на открит сироп в пчелина. Това не е било никога. Много пъти съм казвал, че давам сироп в средата на деня, но сега и надвечер е малко рисковано. Това с чист сироп без каквито и аромати в него. А за меда да не говорим. Това количество както казах ми се струва доста и някои кошери няма да се справят, като се има предвид, че и меда е по - гъст от сиропа. Ако остане за през деня ще стане страшно. Така мисля аз от това което виждам в пчелина си.
    При мен е същия ужас, нямам 10-20 години стаж зад гърба си, но предните години такова нещо не е бивало.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Може би ако меда е кристализирал и се дава привечер в найлонов плик директно в/у рамките ще се получи....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен е уникална есен, пчелите са толкова спокойни, че даже е трудно за вярване. Майките нямат никакво намерение да спират снасянето. Тази манипулация със свалянето на меда под кълбото в средата на август е голям плюс.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен е уникална есен, пчелите са толкова спокойни, че даже е трудно за вярване. Майките нямат никакво намерение да спират снасянето. Тази манипулация със свалянето на меда под кълбото в средата на август е голям плюс.

И при мен така.Вчера гледам цяла рамка осеменена.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Може би ако меда е кристализирал и се дава привечер в найлонов плик директно в/у рамките ще се получи....
    Помислих го и този вариант, но дали има наличен такъв? Трябва да е подготвен и да се подава бързо като в пчелина да се носят малки количества.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Спокойни са тъй като е тръгнала някаква паша, ако е безпашие жега и вятър спокоиствие няма. Резултата от вероятната паша е най-вероятно манов или плодов мед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Адаш,а какво ще кажеш за "паша" от готов мед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Помислих го и този вариант, но дали има наличен такъв? Трябва да е подготвен и да се подава бързо като в пчелина да се носят малки количества.
    Ами най-лесният вариант е да изчака декември и на който кошер са му тънки венците да храни.В този случай ще храни само които кошери имат нужда.А сега трябва да храни всички за да избегне нападения,но да не забравяме,че има и чужди пчели...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Спокойни са тъй като е тръгнала някаква паша
    Човека каза че средата на август е сложил меда под пчелите.

Страница 285 от 677 ПърваПърва ... 185235275283284285286287295335385 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •