Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен е уникална есен, пчелите са толкова спокойни, че даже е трудно за вярване. Майките нямат никакво намерение да спират снасянето. Тази манипулация със свалянето на меда под кълбото в средата на август е голям плюс.
    Спокойни са тъй като е тръгнала някаква паша, ако е безпашие жега и вятър спокоиствие няма. Резултата от вероятната паша е най-вероятно манов или плодов мед.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Адаш,а какво ще кажеш за "паша" от готов мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Спокойни са тъй като е тръгнала някаква паша
    Човека каза че средата на август е сложил меда под пчелите.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Човека каза че средата на август е сложил меда под пчелите.
    Това го разбрах, но мисля че този трик надали го смятат за поява на паша.Запечатан мед в пити не мисля, че е паша освен ако не го крадат от друг кошер. При мен също са много спокойни и не съм правил местене на корпуси. Виждам, че при теб също са спокойни. Спокойствието си има причина определено.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Спокойствието си има причина определено.
    Когато имаш един полукошер в градината определено си е спокойствие, но ако градината ти е два декара и едва минаваш между кошерите с кофа пълна със сироп, представяш ли си какво спокойствие, каква идилия е?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Когато имаш един полукошер в градината определено си е спокойствие, но ако градината ти е два декара и едва минаваш между кошерите с кофа пълна със сироп, представяш ли си какво спокойствие, каква идилия е?
    Такваз глупост никога не бих направил. Ако имах градина пълна с кошери бих носил в кофата готови фасовани пликове завързани пълни със сироп и добре измити отвън с вода. Не съм виждал някой да има полукошер. Туй ще е много интересно да се види.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Имам 43 кошера и 8 полукошера и не разбирам защо трябва да се дразнят кошерите по това време на годината.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Това го разбрах, но мисля че този трик надали го смятат за поява на паша.Запечатан мед в пити не мисля, че е паша освен ако не го крадат от друг кошер. При мен също са много спокойни и не съм правил местене на корпуси. Виждам, че при теб също са спокойни. Спокойствието си има причина определено.
    Спокойствието, не просто си има причина а комплекс от причини. Меда под пилото симулира паша, но не само това, времето също е прекрасно при мен има изобилие от прашец, също имат и много запаси 20+ кг. мед. От значение е и здравословния статус и още куп неща.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Също от значение е и пчеларя си мисля понеже сега като ми виждат по рядко физиономията май са по щастливи и спокойни.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://www.youtube.com/watch?v=vH4nPSoXKLE
    Дамянов на 0.32сек най дясната пчела дето влиза огледай я.Да но не е това което си мисля че е.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •