Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 186 ПърваПърва ... 1826272829303878128 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Хайде ,стига сме се ...
    Да успокоим топката .Всеки си е избрал система ,с която да работи .
    Нищо идеално няма на този Свят.
    Всичко си има и плюсове , и минуси.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, нима само глупости сме писали та да си късаш дипломата? Василевса го изкара интелигентен, а нас да ни принизяваш така. Не е честно да си толкова взискателен.
    Василевса изръси една МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, че пчелите прези зимата умират от глад, а не от студ, но не му е тука мястото да го обсъждаме. Мисля да отворя специална тема по въпроса, защото това е ПОРЕДНИЯТ ПЧЕЛАРСКИ МИТ, в който вярват хиляди пчелари, и по този начин сами си нанасят ГОЛЕМИ ЩЕТИ под формата на загинали през зимата СЛАБИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Защо , му забелязваш ?
    Живот и здраве , на пролет може и да търси пак роеве за заселване , а може и да успее .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Василевса изръси една МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, че пчелите прези зимата умират от глад, а не от студ, но не му е тука мястото да го обсъждаме. Мисля да отворя специална тема по въпроса, защото това е ПОРЕДНИЯТ ПЧЕЛАРСКИ МИТ, в който вярват хиляди пчелари, и по този начин сами си нанасят ГОЛЕМИ ЩЕТИ под формата на загинали през зимата СЛАБИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА.
    Така го е прочел от литературата, но тъй като няма други знания се доверява сляпо и какво друго да каже освен ГЛУПОСТ. Но както казваш трябва да се отвори друга тема и да се поспори по въпроса - аз също съм на друго мнение за умирането на пчелите през зимата. Дали от студ или от глад?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Спокойно .
    Ще се научи .
    Преди 5-6 години и аз мислех да правя ,,японка ,,.
    Седнах и мисля - то ,клипчето е добро . Смятах плюсчетата и минусчетата и се отказах.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Чета какво пишете и ми иде да си съсам дипломата - големи специалисти се извъдихте и обсъждате неща, за които си нямате ни най-малка представа. Ще ви кажа няколко АКСИОМИ, които в нашата вселена ВИНАГИ действуват БЕЗОТКАЗНО:
    Всичко е ФИЗИКА и тя се подчинява на ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, а не на локумите, разтягани в този форум от некомпетентни "всезнайковци".
    По-скоро дипломата за начално образование, защото мисля, че в 4-ти клас ги учихме тези неща .

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Дамянов ,трябва да намеря едно списание ,,Пчеларство,, от 1992 .Там е описано в статия всичкo ,за това за пишеш в твоя пост .
    Как помниш кое, къде и кога...чак ти се чудя. Като се съберем отново варненци, ще обменим твърда и течна информация

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Хайде ,стига сме се ... Да успокоим топката .Всеки си е избрал система ,с която да работи . Нищо идеално няма на този Свят. Всичко си има и плюсове , и минуси.
    Ще ти подаря един кошер от новата партида и другата година ще кажеш как е зимувало семейството.

Зимата спасих от мишка едно семейство с 1 шепа пчели върху празни рамки в най-големия студ. Сега семейството ще се пръсне от пчела. Друга майка (пукната хранилка с течен сироп) дори си я домъкнах вкъщи и бях качил и снимки и новото и семейство прелива от пчели.
    Тази година едно го мачкаха здраво и накрая дори и молеца се отчете, майката е изключителен инат. Продължаваше да снася допоследно и с малкото пчели които беше останала се бореше и те я защитаваха и се опитваха да отглеждат пило.
    През зимата много от пчелите падат живи по дъното и в снега. Всеки може да пробва да вкара такива на топло и след малко ще летят из стаята. Мускулите спират да работят и пчелата "забива", а някоя друга я бута и пада на дъното.
    Ако искаме да умре семейството от глад, то може би е възможно, ако го оставим на празни пити и сигурно ще умре след месец и то само ако по това време няма нектар от първите цветя, храсти и дървета и топли дни. Че дори и тогава може да се пробва да краде от някое умряло и пак ще избута, стига времето да не е много лошо.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Даскала , много помни .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Брях,за един ден над 10 страници.Направо главата ме заболя от четене.
    Та за "термичния метод" на японката за избавяне от акара:
    Не знам какво пише в книгата на "евреина",но от другарят Осташов знам,че пчелата излиза на 21 ден ако е +35*C.Aко t* е по ниска с един-два градуса пчелата излиза НЕ на 21-вия ден,а на 22-23 ден.Ако t* е по висока с 1-2 градуса,тогава пчелата излиза за 19-20 дена.Тук вече може да се направи връзка с цикъла на размножение на акара.Времето за ПОЛОВОТО съзряване на акара е НЕ достатъчно или на ръбъ.
    И още една връзка с по високата температура-късното започване на осеменяване и ранните роеве.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    За хората, които са пропуснали някой друг урок в училище, този клип ще разясни малко случващото се в природата и в кошерите Става дума за конвекция. Това се учи за първи път в 5 клас в часовете по "Човекът и природата":

ВИДЕО УРОК 13-КОНВЕКЦИЯ

http://ucha.se/watch/2921/Konvektsiy...w.google.bg%2F

Ако това не е било достатъчно, може да изгледате и следващия клип (на руски язик), където с опити всичко е показано нагледно:

"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ангеле , точно в целта!

,,На Ръбъ,, е десятката .

Страница 28 от 186 ПърваПърва ... 1826272829303878128 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •