Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 279 от 419 ПърваПърва ... 179229269277278279280281289329379 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,781 до 2,790 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Яааааа,пробвай!
    Смеси 1/1 пресен прашец и мед.Кеф ти за лична консумация,кеф ти за подхранване на пчели.
    Има и друга ефективна комбинация-търтиев хомогенат+мед...1/1.
    ..................
    Ха-ха, пробвал съм, затова пиша така. Осрах се като румънски вълк... Оказа се от подобаващо количество яйца(може и някоя малка ларвичка да е имало) на восъчния молец. Затова, първо във фризерааа.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Ха-ха, пробвал съм, затова пиша така. Осрах се като румънски вълк... Оказа се от подобаващо количество яйца(може и някоя малка ларвичка да е имало) на восъчния молец. Затова, първо във фризерааа.
    Може да си сбъркал с поетото количество, та за това да е.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Явно нещо си объркал при съхранението,за да ти се случи това,като на румънския вълк.
    Търтиевия хомогенат със или без мед се съхранява във фризера.А мед и прашец на тъмно в шкафа или хладилника.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Явно нещо си объркал при съхранението,за да ти се случи това,като на румънския вълк.
    Търтиевия хомогенат със или без мед се съхранява във фризера.А мед и прашец на тъмно в шкафа или хладилника.
    Търтеев хомогенат не съм опитвал. Понякога сам използвал за подхранване. Иначе, мед с прашец е хубаво да се държи в хладилника. Поради по -високата влажност на прашеца може да се вкисне на по-топло.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Те, пчелите, така или иначе, не употребяват нито пресен, нито сушен пч. прашец, ако не ги принуждаваме. А искаме ли да подхранваме с белтъчна храна, прашеца( макар и сушен) си остава най-добрата добавка. Нима разните му там соеви брашна, извари и маи са по-добри? А и при хората, кой, поне малко информиран, ще тръгне да употребява пресен пч. прашец? Пчелния прашец, при всички случаи, преди да се консумира, търпи температурна обработка. Ако не сушене, то задължително замразяване, което го прави всичко друго, но не и пресен пчелен прашец.
    Пчеларството през очите на биолог
    https://scientificbeekeeping.com/art...lication-date/

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Пчеларството през очите на биолог
    https://scientificbeekeeping.com/art...lication-date/
    Благодаря. Доста обширно четиво, довечера ще продължа, че сега отивам да дам моя дан към икономиката.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Умни и издръжливи животинчета са и най вече бая дуракоустойчиви та не страшно.
    Умни, умни,... знам ли?! Миналия ден, в хубавото време, ги прегледах набързо. До сега не съм виждал ранно пролетно пило разположено така. Почти всички имаха по на 2 р. пило заемащо 2/3 и повече от площта на рамките. Около него, прясно нанесен мед, но над него няма. Обикновено, при мен, по това време, пилото е на 3 или 4 рамки, но с много по-малък диаметър. Та, сцепих купешки питки по дължина и ги захлупих и ей така...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Умни, умни,... знам ли?! Миналия ден, в хубавото време, ги прегледах набързо. До сега не съм виждал ранно пролетно пило разположено така. Почти всички имаха по на 2 р. пило заемащо 2/3 и повече от площта на рамките. Около него, прясно нанесен мед, но над него няма. Обикновено, при мен, по това време, пилото е на 3 или 4 рамки, но с много по-малък диаметър. Та, сцепих купешки питки по дължина и ги захлупих и ей така...
    Те, че са умни умни са а, че пчелари иска да ги опитоми и ги ръгна в кошер е друга работа все пак не са гении

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Те, че са умни умни са а, че пчелари иска да ги опитоми и ги ръгна в кошер е друга работа все пак не са гении
    Това изобщо не е проблем за тях, за умни не съм сигурен, но че са супер приспособими едва ли някой ще спори. Има ли друго животно което да отглежда човек и което само да си строи къщата, изхранва, чисти, лекува, размножава и всичко от жизнената му дейност да може да се употребява почти без никакъв отпадък?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Това изобщо не е проблем за тях, за умни не съм сигурен, но че са супер приспособими едва ли някой ще спори. Има ли друго животно което да отглежда човек и което само да си строи къщата, изхранва, чисти, лекува, размножава и всичко от жизнената му дейност да може да се употребява почти без никакъв отпадък?
    Имах в предвид за конкретния случай, че направили пило и няма мед на тях е как да има като пчларя го е взел е вярно разполоил но в страни в повечето дънери са тесни и дълги далаци понякога над метър там не може да няма мед над тях освен ако има инцидент.

Страница 279 от 419 ПърваПърва ... 179229269277278279280281289329379 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 1 гост (и))

1. Николай Петров

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •