Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 39 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 385
    Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,
    Макар мене да не ме е питал никой, ще си кажа доброволно. Служил съм във гр. Варна под. 20 480-В, през 1970-1973 год. През 1978 ме пратиха в ШПЗО гр. Враца за три месеца.

Ако има въпроси питайте, ще ви отговоря.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ракия вътрешно и оцет външно е доказано лекарство.А някой пробвал ли е с вино и панирани дробчета , вътрешно?За да не пада кръвното от ракията.
    Подпрях аз подпрях едно рамо на кръвното...АМА... много чакане... полвин кубик дърва изгорих,една тава шопска салата изядох,50млл ракия(католишка превъзходна) намазах..и накрая едва се уредих да снимам.А то кръвното ни на горе ни на долу.Пък и пулса бе заковал на 60 в минута...И всичко това за 3 кила патешки дроб и една кокошка...Май такива мероприятия оказват анти алергично влияние.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1441.jpg‎   Изображение1442.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    АМА... много чакане... полвин кубик дърва изгорих,една тава шопска салата изядох,50млл ракия(католишка превъзходна) намазах..[/QUOTE]
    Да не си имал зъбобол,у наше село с една тава салата 2-3 литра ракия заминава!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Владо и у наше село е така....АМА експеримента беше за влиянието на патешки дроб със вино върху кръвното налягане след консумация на твърд алкохол при ужилване.Демек "рицептата" действа противоположно на алергията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Ясно,добре че нямам алергия от пчелите(да чукна на дърво).
    Наздраве

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Псило-Балсам 20гр препоръчано, но все още неизпробвано.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Колеги, преди да кажа моя опит с алергичните реакции малко предистория. Големия ми син до една годинка въобще не беше боледувал, тогава хвана една плевмония и като се почна всеки месец на антибиотици, няма зиме няма лете - грип, ангина , бронхит, разни обриви по кожата. Стигна се до там, че за една проста ангина трябваше да лежим в болница 10 дена. Виждайки невъзможността на докторите ни да оправят детето решихме да потърсим някакъв друг вариант. Така стигнах до д-р Атанас Михайлов. Гледал съм няколко предавания по телевизията с него, а и в интернет има доста писано. Самия той е активен във форума на БГ МАМА. Записахме час при него за след един месец. До тогава детето изкара още едно или две заболявания.

Няма да описвам ОГРОМНОТО подобрение на детето, темата е друга. Но този лекар, въпреки че го рекламират по телевизиите като хомеопат всъщност не е класически такъв. Използва хомеопатия, но я комбинира с така презираните от докторите бабини рецепти, диети, хранителни режими, а също така използва и АПИТЕРАПИЯ. В книгата му има глава посветена на апитерапията и въздействието на пчелните продукти върху здравето на човек.

Та аз имах доста силна реакция към ужилване от пчели. Като ме ужили в глезена и целия крак се подуваше чак до коляното и едвам си обувах обувките. Инатях се да не взимам никакви медикаменти, но когато станеше нетърпимо взимах алергозан. Един път нещо ме беше ухапало по ръката (не знам какво, но не беше пчела). Когато сърбежа стана непоносим попитах жена ми дали има алергозан и тогава тя ми даде да пробвам едно хомеопатично лекарство. Д-р Михайлов го беше дал за детето при възпаление на дихателните пътища, но ставало и за ужилвания от насекоми. За двайстата минута почувствах облекчение, а след половин час вече бях забравил за сърбежа. Още беше подуто но не сърбеше и не беше червено.
    От тогава приключих с алергозана и ползвах само това нещо. Алергичните реакции започнаха да стават все по-слаби на моменти даже изобщо не ми се подуваше. Преди време бях сам вкъщи, като свалих блузата си ме ужили една оса по врата. После като се замислих май беше по-скоро стършел. Не обърнах внимание, но както си седях пред компа след малко усетих напрежение в устните. Намазах ги с крем и продължих да си ровя в интернет. След още десетина минути вече напрежението се усили още повече и като се погледнах на огледалото се уплаших. Бяха ми станали като на Мара отварачката, а очите ми бяха започнали да се затварят от подуване. Тогава се чудех дали да не отида в бърза помощ, но реших да пробвам с хомеопатичното лекарство и ефекта беше невероятен.

Хомеопатичния продукт се казва Apis mellifica и всъщност е пчелна отрова разредена по хомеопатичен метод. Аз използвам разредка 15ch. Има и други разредки, но тази ми помага и не съм пробвал с други, а и вече както казах не ми се налага да взимам нищо. Приема е следния. При настъпване на алергична реакция през 10 минути по 5 гранули и така три пъти. След това през един час по 5 гранули. Като може да се приема през 10 минути и повече от три пъти ако реакцията е по-силна. Все се каня да пиша във форума на БГ мама на доктора да го питам дали има и друг метод на приемане и с други разредки, но както казах вече неми се налага да взимам нищо и все отлагам. Обаче имам един приятел пчелар, който ако не си бие урбазон при ужилване направо пада на земята и трябва па попитам заради него. Мисълта ми е ако може този продукт да се взима не когато те ужили, а превантивно за да пренастрои имунната система и да не се стига до алергична реакция.

А иначе алергозан, урбазон и другите подобни неща само подтискат имунната система, но много често при следващо ухапване реакцията е още по-зверска. Така че тези химии са само в краен случай ако е наистина сериозно положението.

http://apteka.framar.bg/30001427/%D0...5-%D1%81%D0%BD

Да допълня, че с хомеопатичните лекарства няма опасност от предозиране, както и взаимодействие с други препарати.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Apis Mellifica 9ch също върши работа според колеги, които са пробвали.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	20150614_220931.jpg
Прегледи:      445
Размер:	79.0 KB
ID:	4475
    Изпробвах ги вчера. Няма оток и болката веднага след приемането се притъпи, че на момента на ужилването(по коляното) имах чувството, че с чук ме удариха.
    Взех по 5 броя и от двете под езика.
    п.п. За последно при предишното ужилване по ухото по време на рапицата получих обриви по ръцете, корема и гърдите и се наложи да пия алергозан и ксизал.

Наблюдател
    Регистриран
    27.03.2016
    Здравейте, аз не съм пчелар, но много ме засяга темата за ухапване от пчела, тъй като съм алергична. Нося си ампули орбазон, но те са 2 разтвор и прах, при нужда как може да се постави под езика, само праха ли или трябва да се смесят и тогава. .знам, че е жалателно да се постави инжекция, но който не го е правил досега. ...дали въобще може под езика

Страница 27 от 39 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •