Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 49 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 484
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Подхранването продължава до запечатване на маточниците.По принцип подхранвам със захарен сироп+търтиево млечице.В случая подхранвам медовик,който отглежда маточници ,но със меден сироп+търтиево млечице.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0519.jpg‎   Снимки0520.jpg‎   Снимки0521.jpg‎  

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2016
    Здравейте
    На 2-ри Август направих една отводка с 3 пити пилило и 2 с мед/прашец и една основа за градене още не съм проверил дали са приели придадената оплодена майка..., мисля утере сутрин да отворя и да погледна дали е всичко наред....подхранил съм със сироп но не го вземат, поне до вчера.
    На 3-ти Август направих и втората отводка...,така стана защото установих доста запечатен мед в магазините, и не исках да го оставя и да подхранвам след това. Самите отводки са доста смирени, няма нападения при тях но не хапват ит сиропа.
    На 2 от кошерите един до друг пчелите 2 дена не се беха смирили, има нещо като кражба ... една шепа избити пчели пред прелките им, съответно доста пчели насъбрани пред вече притвореният отвор на прелката и висеща брада от пчели, наоколо по ивиците на самия кошер чернилка от пчели...
    Нямам много место за разместване...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Сиропът се взима-сваля предимно от летящи пчели.Отводките ти имат ли си летящи?.........

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2016
    Да имат си, поне като слагах рамкуте бе ги тръскях а направо с пчелите ги сложих в новите кошери..., вчера даже по някоя влизаше с прашец в отводките. Претисняваше ме грабежа при донорите(на 2 от кошерите от които вземах пити) и да-неби да сам повредил майката при разбутването на питите...?!? Утре ще ги погледна пообстоино и ще погледна дали имма снасяно ...

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2016
    Днес отворих отвотките за да погледнам дали са приели майките. Едната майка не са я приели...,и вече имаше запечатен маточник който го унищожих и оставих 3-4 похубави още не-запечатени маточници...

И как реши че са по-хубави?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Е,неможах да дочакам мама да яхне новата рамка....и подрязах съседната.Всъщност майката си беше на съседната-демек,тук са последните снесени яйца.Лекичко отстраних майката от рамката и я изведох във отводка с 1 рамка пило(открито) и 1 маломедна+ пчелите от 3 рамки.На 4.08 ще унищожа вс. маточници по другите рамки,а на 8.08 ще правя отводки със заложените маточници.Утре смятам да изкарам още няколко майки във отводки и да оставя да си произведат свищеви..
    Днес трябваше да правя отводки с маточниците,но...нещо не съм в кондиция и го отложих за утре.Разбирасе,ако маточниците ме чакат,ама надали....Нищо,има време и за поправителен....

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2016
    Запечатетият маточник беше много малък, а и имаше 4-5 още не запечатени ...
    Незапечатените маточници предполагам че ще бъдат подобро оформени след като са захранвани от помалки

Наблюдател
    Регистриран
    21.12.2014
    Здравеите ,да питам възможно ли да се раздели кошер дадан блад 10 рамков на две да стане на две отдодки с плодна маика дали ще се получи разбира се с яко хранене после

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Какво има толкова да му мислиш ,имаш ли майка и действаи.

Страница 27 от 49 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 358 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 358 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •