Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 259 от 807 ПърваПърва ... 159209249257258259260261269309359759 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,581 до 2,590 от общо 8061
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега, ме знам какъв ти е проблема с капаните на човека, но след като залагаш и ти не би трябвало да се сърдиш. В крайна сметка роя, който е излетял ще влезе там където ловеца се е справил по - добре.
    За мен роя няма стопанин, и такъв става тоя, който успее да го улови! Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Той само са прай на шапшал! Иначе ума му реже като бръснич? А развитието на пчелните семейства ги смята по формула.
    Да. Абсолютно прав си за бръснача, но се чудя защо все пак винаги го ползва от обратната страна?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не мисля , че е колегиално .
    Ловушките са на колега , който се е светнал по-рано .
    Ако , аз дойда да ти обера царевицата ?

Зада сложиш кошер някъде мисля,че трябва да имаш разрешение от кмета.То ако е така всеки да слага където иска какво правим тогава.Светнал се викаш по рано.То и аз съм се светнал,но всички капани са ми в мойте дворове.То по тая логика може и да се е светнал да краде летяща и да дресира пчели. Гогол е прав точно така трябва да те помнят,но за мен това са крайни мярки.Снощи ми дойде една идея и утре мисля да отида до горското.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да. Абсолютно прав си за бръснача, но се чудя защо все пак винаги го ползва от обратната страна?
    Защото е пинтия, и понеже все цепи косъма на две, бързо му заминава чапраза?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не мисля , че е колегиално .
    Ловушките са на колега , който се е светнал по-рано .
    Ако , аз дойда да ти обера царевицата ?
    А колегиално ли е ''колега''дошъл от п.....а си майнина да ти обиколи пчелина с капани защото има информация,че си ангажиран със 10 дини под мишницата и в това усилно,дъждовно време контрола е още по–труден.А и ту има паша,ту няма.А кукуруза е друга фаца.Той е недвижима собственост защото е посят от Теб в Твоята нива за която имаш нотариален акт.Така че,сравнението е нелогично учителю.Сега остава и ти да се разсърдиш че ти опонирам .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Какво ще стане с рояците,ако ги няма капаните???Да не би да се върнат от където са излезли?А краденето на летяща пчела би стопирало роенето...Закона е ясен-ако пчеларя преследва роя си е негов,но ако не го преследва не е негов.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А как да познаем рояк хванат с капан продаден за отводка за 80лв.Нямам нищо против капаните но нека се слагат разумно.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ей няма да се престане с тези криви сметки.
    Който иска да заповяда и летящи пчели да краде, и капани да залага около пчелина ми, и собствените си кошери му позволявам да постави до моите. Какъв е проблема, че не разбирам?
    Който си е подготвил семействата и си работи кошерите - ще вади мед и няма да губи рояци. Който не е - друг не му е виновен.

п.п. Преди години, когато се занимавах с подвижно, така един колега ми беше надул главата - щото съм си закарал ремаркето в неговото село и съм щял да му взема пашата. Баси невежеството майна - рече ми "какво ще кажеш, ако аз си закарам моите кошери до твоите", отвърнах му "обади ми се, че да ти дам ключ за моя двор - ела заповядай, че сме колеги и да ти ударя едно рамо". Онз не му се вярва - ма какво ме гледаш, като пукал, казвай и идвай, какъв е проблема.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Ей няма да се престане с тези криви сметки.
    Който иска да заповяда и летящи пчели да краде, и капани да залага около пчелина ми, и собствените си кошери му позволявам да постави до моите. Какъв е проблема, че не разбирам?
    Който си е подготвил семействата и си работи кошерите - ще вади мед и няма да губи рояци. Който не е - друг не му е виновен...
    Де да мислеха повечеро колеги така...
    Веднъж изтървал ли си рой, всичко опира до късмет, ако си зашожил и капани, опира и до майсторлък.
    Какъв Ви е проблема чуждите капани?
    Никой, ама никой не Ви е виновен, че Ви се роят кошерите! Единствения виновен за това е пчеларят!
    И нашите през годините са се рояваши и сме ги изтървали, но важното е да се видят грешките които сте допуснали и до година да не се правят. Още помня когато за първи път засяха рапица, беше чудо и половина, рой след рой мила моя майнольо...
    Ей тази година пак има рапица, но нито един не е тръгнал да се рой. Още зимата беше направен план как ще се процедира заради рапицата и засега предварителното планиране върви добре, и отводки направихме доволно и мед изкарахме.
    Боли ме фара за капаните на колегите. Който умее да ги лови нека го прави! Хванал се е, работил е по капаните и е нормално да се надява на нещо. Хаерлия да му, ако има сполука!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ако откриеш капани за пчели на човек който не е от тоя регион може ли да му ги пребереш?Въпросът ми е законно ли е това?

Ами стягаи се в кръста по цял ден си във форума кои ще ти гледа пчелите,много ясно че ще сложат капани вместо да обикаляш по горите навеждаи се на кошерите.

Страница 259 от 807 ПърваПърва ... 159209249257258259260261269309359759 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •