Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Мисля,че всичко е законно щом е в твоя ареал т е. в радиус 4–5 км. от твоя пчелин.Капана е заложен от друг,но роя е от ''твоя''
    пчелин,а и ти си го видял,прибрал първи.Капаните имат ли монтиран jps търсач?Един чук между веждите и го остави на мястото на капана.Нека си го прибере.
    Не мисля , че е колегиално .
    Ловушките са на колега , който се е светнал по-рано .
    Ако , аз дойда да ти обера царевицата ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията

Зада сложиш кошер някъде мисля,че трябва да имаш разрешение от кмета.То ако е така всеки да слага където иска какво правим тогава.Светнал се викаш по рано.То и аз съм се светнал,но всички капани са ми в мойте дворове.То по тая логика може и да се е светнал да краде летяща и да дресира пчели. Гогол е прав точно така трябва да те помнят,но за мен това са крайни мярки.Снощи ми дойде една идея и утре мисля да отида до горското.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Зада сложиш кошер някъде мисля,че трябва да имаш разрешение от кмета.То ако е така всеки да слага където иска какво правим тогава.Светнал се викаш по рано.То и аз съм се светнал,но всички капани са ми в мойте дворове.То по тая логика може и да се е светнал да краде летяща и да дресира пчели. Гогол е прав точно така трябва да те помнят,но за мен това са крайни мярки.Снощи ми дойде една идея и утре мисля да отида до горското.
    Ще палиш гората ли ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Където е горяла гора прасе не мой да се види.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А колегиално ли е ''колега''дошъл от п.....а си майнина да ти обиколи пчелина с капани защото има информация,че си ангажиран със 10 дини под мишницата и в това усилно,дъждовно време контрола е още по–труден.А и ту има паша,ту няма.А кукуруза е друга фаца.Той е недвижима собственост защото е посят от Теб в Твоята нива за която имаш нотариален акт.Така че,сравнението е нелогично учителю.Сега остава и ти да се разсърдиш че ти опонирам .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Какво ще стане с рояците,ако ги няма капаните???Да не би да се върнат от където са излезли?А краденето на летяща пчела би стопирало роенето...Закона е ясен-ако пчеларя преследва роя си е негов,но ако не го преследва не е негов.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А как да познаем рояк хванат с капан продаден за отводка за 80лв.Нямам нищо против капаните но нека се слагат разумно.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ей няма да се престане с тези криви сметки.
    Който иска да заповяда и летящи пчели да краде, и капани да залага около пчелина ми, и собствените си кошери му позволявам да постави до моите. Какъв е проблема, че не разбирам?
    Който си е подготвил семействата и си работи кошерите - ще вади мед и няма да губи рояци. Който не е - друг не му е виновен.

п.п. Преди години, когато се занимавах с подвижно, така един колега ми беше надул главата - щото съм си закарал ремаркето в неговото село и съм щял да му взема пашата. Баси невежеството майна - рече ми "какво ще кажеш, ако аз си закарам моите кошери до твоите", отвърнах му "обади ми се, че да ти дам ключ за моя двор - ела заповядай, че сме колеги и да ти ударя едно рамо". Онз не му се вярва - ма какво ме гледаш, като пукал, казвай и идвай, какъв е проблема.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Ей няма да се престане с тези криви сметки.
    Който иска да заповяда и летящи пчели да краде, и капани да залага около пчелина ми, и собствените си кошери му позволявам да постави до моите. Какъв е проблема, че не разбирам?
    Който си е подготвил семействата и си работи кошерите - ще вади мед и няма да губи рояци. Който не е - друг не му е виновен...
    Де да мислеха повечеро колеги така...
    Веднъж изтървал ли си рой, всичко опира до късмет, ако си зашожил и капани, опира и до майсторлък.
    Какъв Ви е проблема чуждите капани?
    Никой, ама никой не Ви е виновен, че Ви се роят кошерите! Единствения виновен за това е пчеларят!
    И нашите през годините са се рояваши и сме ги изтървали, но важното е да се видят грешките които сте допуснали и до година да не се правят. Още помня когато за първи път засяха рапица, беше чудо и половина, рой след рой мила моя майнольо...
    Ей тази година пак има рапица, но нито един не е тръгнал да се рой. Още зимата беше направен план как ще се процедира заради рапицата и засега предварителното планиране върви добре, и отводки направихме доволно и мед изкарахме.
    Боли ме фара за капаните на колегите. Който умее да ги лови нека го прави! Хванал се е, работил е по капаните и е нормално да се надява на нещо. Хаерлия да му, ако има сполука!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    И безмислените коментари продължават. Само без емотиконите. Щом за 40 години не си роил, значи си отгледал най- нещастните пчели на земята. А кой какво вдига си е негов проблем.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •