Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 36 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 353
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ето ловни камери - предимно китайци, но те всичките са китайци.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...Text=&_sacat=0
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    http://www.dx.com/s/gps+tracker
    Ако имаш време, разрови се из тези примерно и избери подходящо.
    Не ги бях разглеждал скоро и сега попаднах на нещо интересно http://spy.bg/gps-trakeri/1014/ В раздела gps проследяване има и още модели.
    Мерси за линковете! Гледал съм ги тия, някои от тях още преди 4 г когато в другия форум се подхвана темата за GPS проследяването. Нито едно не ми хваща окото. Нито едно не дава отговор на моите три въпроса. Всички те са направени или да ги носиш в джоба си по време на неделния излет за гъби в гората (за да не се загубиш) или да ги сложиш в раничката на детенце и да го следиш дали се прибира по зададения маршрут от училище. Това се появи първо на пазара: http://www.dx.com/p/portable-mini-gs...9#.VREKCY7Ge0c . Това от последния ти линк е това: http://www.dx.com/p/heacent-800-wate...3#.VREIr47Ge0c
    Който има 300 излишни лева може да го пробва и да напише отзив. Но да забрави за соларното захранване, освен ако не е решил да го монтира върху капака на кошера. И за истински 2000mAh батерия в китайско изпълнение. Ял съм им попарата на литиевите акумулаторчета!

PS Колкото до ловните камери, те за мен са абсолютно непригодни за охрана на пчелини. Какви са основните им недостатъци:
    1. Малък обхват на реално качествено снимане (около 10-15м денем и под 10м нощем)
    2. Неефективни за покриване на големи площи или периметри
    3. Трудно се монтират и насочват в правилната посока, като едновременно с това самите те да са скрити за погледите на околните.
    4. Висока цена и много привлекателни като обект на кражба.
    Но ако някой тук си купил и монтирал такава и има преки лични наблюдения нека ги сподели. Може да качи и малко дневни и нощни снимки.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Плюс изредените недостатъци се питам: ето хубава снимка ,някакъв левент с шапка и какво правя по нататък.Каква работа и къде ще ми свърши снимката?Е ако случайно го позная -е ясно.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Плюс изредените недостатъци се питам: ето хубава снимка ,някакъв левент с шапка и какво правя по нататък.Каква работа и къде ще ми свърши снимката?Е ако случайно го позная -е ясно.
    Ако случайно го познаеш можеш само "извънсъдебно" да решиш проблема. Писал съм това и по форуми и по фейсбук групи:
    Видеонаблюдението има само спомагателни функции към една система за охрана на пчелини. Неговата роля е ако системата подаде сигнал за събитие да включиш камерите и да видиш дали наистина става нещо и какво по-точно.
    Това е личното ми мнение и не задължавам с него никого. Всеки има правото да изпита нещата на собствен гръб и джоб.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да ви кажа и аз за общия проблем на всички тези устройства. Това са LiPo или LiIon акумулаторите. Тези акумулатори много бързо деградират на температури над 20-25 градуса. Ако се сложат вътре в кошера на температура 35 градуса, няма да издържат и 3 месеца. А това устройство със соларния панел трябва да се сложи някъде на слънце, което означава, че денем ще се нагрява до 40-50 градуса. Акумулатора вътре в него няма да издържи и 1 месец - ще се подуе и ще се пръсне.

Дори и температурите върху акумулатора да са нормални, той пак деградира за година, година и половина. Всички го знаете това по GSM-ите си. Още през първата година капацитета намалява на половина, а третата година вече си е за смяна. Ако купувате някакви устройства с вградена несменяема литиева батерия, то това автоматично означава, че това устройство трябва да бъде ИЗХВЪРЛЕНО след 2 максимум 3 години.

Ако искате някакво устройство с несменяеми батерии да издържи 7-8 години, задължително то трябва да се захранва с КАЧЕСТВЕНИ NiMH акумулатори. Сред китайските NiMH акумулатори също има боклуци, но ако си купите хубави западни NiMH, повечето от тях издържат по 8-10 години (2-3 хиляди цикъла). Още по-добре е когато си купувате каквото и да било електронно устройство е да изберете такова, което се захранва със СМЕНЯЕМИ NiMH акумулатори. Само тогава ще имате шанс това устройство да го използвате поне 10-15 години.

Цялата съвременна индустрия е луднала по LiPo и LiIon батериите, само защото така си осигурява вие бързо да изхвърлите устройството (лаптоп, фотоапарат, GSM и т.н.) и след 2 години да си купите ново. Устройствата, които наистина са предназначени за по-много години експлоатация, имат в себе си вградени СМЕНЯЕМИ NiMH акумулатори.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да ,добре -виждам ,дори и в реално време .Какво става после? Какво ми помага това?

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да ,добре -виждам ,дори и в реално време .Какво става после?
    Само си късаш нервите повече заради това че си видял. Всичко друго си е същото, тоест абсолютно нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Само си късаш нервите повече заради това че си видял. Всичко друго си е същото, тоест абсолютно нищо.
    Сетих се.Ако получа инфаркт ,гледайки как ми отнасят кошерите ,поне ще умра в къщи. Иначе може да ме намерят на пчелина.

Ако това се случи (не ти го пожелавам) ще ти е все едно къде ще те намерят.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Искам да си кажа и моето мнение по въпроса със соларните захранвания на каквито и да било устройства, използвани на пчелина или вътре в кошерите. Логиката за организиране на такова захранване трябва да бъде следната и според мене това е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНАТА ЛОГИКА:

СОЛАРЕН ПАНЕЛ
    Слага се на такова място в пчелина, което денем да се осветява от слънцето. Наклона на панела трябва да е поне 60 градуса, а още по-добре е да е ВЕРТИКАЛЕН. При вертикален панел ще получим по-малко енергия, но за сметка на това ще се САМОПОЧИСТВА при дъжд, сняг, пепел, кал, паднали листа и клони и т.н. Панела е обърнат на юг и пред него не трябва да има засенчващи обекти (сгради, дървета, стълбове, огради и т.н.).

АКУМУЛАТОР
    Най-добре е този акумулатор да представлява пакет от сменяеми NiMH акумулатори или при голям капацитет - AGM или MVR оловни акумулатори от Монбат. Физически най-доброто място на тези акумулатори е на 1-2 метра под земята. Там е единственото място, където целогодишно им се осигурява оптимална температура на работа - 10-15 градуса. Няма замръзване през зимата, няма и прегряване през лятото. При това положение живота на акумулаторите силно се удължава.

Та соларния панел някъде в единия край на пчелина дава енергия. С проводници под земята тази енергия се транспортира до акумулатор под земята, който може да бъде отдалечен дори и на 100-200 метра разстояние. Там близо до акумулатора се намира и електрониката за контрол на заряда, като за нея вече не е задължително да е под земята. След това се опроводява целия пчелин с подземни проводници, които отиват до всяка една стойка, а от нея - и до всеки един кошер. Вътре в кошерите вече си има всякакви устройства, захранвани с външна енергия, но имащи в себе си и малки NiMH акумулаторчета в случай че кошера бъде откраднат. Тези малки NiMH акумулаторчета винаги си стоят в режим на подзаряд и тяхната роля е да поемат захранването на устройството само след като кошера е откраднат и е останал на автономно захранване. Съобразно капацитета на тези малки акумулаторчета автономната работа на устройството може да е 7-8 часа, а може и няколко дена.

Та това е концепцията за енергийно захранване на пчелина. Друга концепция НЯМА. Всякакви опити да се осигури соларно захранване на самия кошер ще бъде груба грешка - панела ще се вижда и точно този кошер няма да бъде откраднат.

Страница 24 от 36 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •