В Европа няма как да се спре субсидирането на селското стопанство. Нека не си мислим, че там, също както и у нас, с управлението се занимават разбойници. Само факта, че го правят /субсидирането/, трябва да ни говори нещо. Аз съм достатъчно умен, за да смятам, че не съм дорасъл за аргументите "за" и "против". Бих се доверил на това, което правят "там" по простата причина ,че са доказали, че могат да осигурят на населението си благосъстояние, по-добро от това по света. Бил съм в Африка, в Китай, в САЩ. Това, което ние в Европа имаме масово като качество на живот, го няма другаде с малки изключения. Проблема не е в Европа, проблема е при нас, в България. Ние сме идиотите, които крадем европейското субсидиране по най-безобразен начин. И няма надежда да престанем да крадем в обозримото бъдеще. Никаква надежда, за мое най-голямо съжаление..
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ами точно там е проблема, видял си на практика как става. 100 човека по 100 дк. обработвали. Дават субсидии, единия скача на 10000 другите....аут. Предния ден 100 селяка с по една крава, на следващия един със 100 крави. Точно това видяхме и ние. Всичко това е благодарение на "справедливото" разпределение на субсидиите. От сърце пожелавам в този сектор да не е така.
Чудно ми е как е възможно да искате да се стигне до единомислие? А и точно така трябва да бъде. По този начин се взема положителното и от двете страни и се прави общ план.
Пример: 60€ - казват едните, другите казват, не - много е, ами вземаме поне средното и там го намаляват още малко и ето ти едни 50 лева за опрашване на кошер. Реални.
Но някой ще кресне, но там вземат повече. Когато ти вдигнат заплатата колкото тяхната - тогава ще искаш колкото тях.![]()
Само че не беше така. Върнаха на 100 човека по сто декара. Те не ги обработваха, взе ги бившия председател на ТКЗС-то. Ако не той, взе ги партийния секретар или председателя на АПК-то. Това преди субсидиите. Постепенно им ги изплати и сега са негови. По нашенски.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))