Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, бе. Подпомагане имах предвид. Аз ако бях по-умен нямаше да се занимавам да пиша така, както ги виждам нещата, а щях да пиша : изедници, убийте ги , долу, оставка, Уууууу. И всички щяхте да ръкопляскате. Като пчелар защо да не съм доволен, не съм чакал на подпомагане и субсидии. Не съм разочарован, като теб например. Държа ниво от 2001г. -130 семейства и ако е добра годината -добре. Ако има добра цена, пак-добре. Ако -НЕ, не се тръшкам и не ходя по митинги. Не правя тонове инверт, не купувам тонове твърда храна и не гоня 100 кила добив. Та така я правя моята сметка с тъпата ми логика. Моята ролетка е къса и така меря живота, вие сте с дългите ролетки. Решихте, че ще станете богати с пчелите (хората ви ги дадоха за да имате поминък ), сега се оправяйте.
    С 130 семейства издържаш ли се? Ако да кажи и на глупак като мен как го правиш? Аз гледам 230 семейства живот и здраве ще станат 300. Защото аз не искам да работя като пазач(не че е лоша професия, няма срамна работа) някъде и да си викам - дано да има мед че да отида със семейството на море. Бях със 130 семейства чисто ми оставаха 7000 лв. Без да имам отровени семейства или нещо такова. И това е при много добра година! Кратко точно и ясно- защо си против субсидирането? Цената на меда няма да се промени със субсидиите или без тях.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    С 130 семейства издържаш ли се? Ако да кажи и на глупак като мен как го правиш? Аз гледам 230 семейства живот и здраве ще станат 300. Защото аз не искам да работя като пазач(не че е лоша професия, няма срамна работа) някъде и да си викам - дано да има мед че да отида със семейството на море. Бях със 130 семейства чисто ми оставаха 7000 лв. Без да имам отровени семейства или нещо такова. И това е при много добра година! Кратко точно и ясно- защо си против субсидирането? Цената на меда няма да се промени със субсидиите или без тях.
    Ами кой е казал, че се издържам или, че трябва да се издържам. Ха-ха, като не искаш да работиш, гледай 300--3000 семейства или си смени ролетката.
    При 1300 семейства, ще правиш -70 000лв.на година, дано ти стигнат за море и то в странство.
    За тровенето трябва да се работи здраво от пчеларските организации и то на национално ниво. Такива селски дружества, дето се пръкнаха напоследък, могат само банкетчета за коледа да си правят.

"Кратко точно и ясно- защо си против субсидирането?" ----ще разцъкам да ти цитирам нещо, от по-умни хора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Стигнах до извода че повечето които са против протеста практикуват пчеларсвото повече като хоби, което не е и основният им доход. А за протеста са хора които се занимават с пчеларство на едно друго ниво. Основните му доходи са точно от пчеларсво. Е да ви питам при тези цени на меда и тенденцията на спад до колко още ще издържат хората които чакат основно на тази си дейност. Не бъдете егойсти и ако сте решили че няма да присъствате недейте обвинява инакомислещите за повечето беди в бранша, които не ви е основен поминък. Ние искаме едно простичко нещо, достойно възнаграждение за труда който полагаме, което възнаграждение получават всички или повечето пчелари в ЕС.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Излиза, че някои са опрели точно до тези пари. Разчитат на пчеларството? Както каза и Борислав Александров, че са му загивали пчелите му 5 пъти, моите 3 пъти до крак, Калин и той е минал през този кръг, но не сме чакали някой да ни помага. Стъпвали сме си сами на краката, а и нашето не е съвсем хоби. Ако не дай си боже и вие занулите, какво правим? Държавата ще дойде и ще ви изсипе чувал с пари?

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    ... Основните му доходи са точно от пчеларсво. ... ....
    Не искам да обидя никого но доходите на тези хора не са от пчеларство:https://www.google.bg/search?hl=bg&b...30.mY01xOgksME

... .. Ние искаме едно простичко нещо, достойно възнаграждение за труда който полагаме, което възнаграждение получават всички или повечето пчелари в ЕС.

Нека не обиждаме колегите от ЕС. Те имат повече достойнство от нас!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ГрозьоГърдев Виж публикацията

Не искам да обидя никого но доходите на тези хора не са от пчеларство:https://www.google.bg/search?hl=bg&b...30.mY01xOgksME

Нека не обиждаме колегите от ЕС. Те имат повече достойнство от нас!
    И аз не искам да обидя никого но имам чувството че форума се е напълнил с платени тролове.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2017
    И аз не искам да обидя никого но имам чувството че форума се е напълнил с платени тролове.
    Нали? И аз имам такова чувсто!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хайде да не започваме с глупостите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Чудно ми е как е възможно да искате да се стигне до единомислие? А и точно така трябва да бъде. По този начин се взема положителното и от двете страни и се прави общ план.
    Пример: 60€ - казват едните, другите казват, не - много е, ами вземаме поне средното и там го намаляват още малко и ето ти едни 50 лева за опрашване на кошер. Реални.
    Но някой ще кресне, но там вземат повече. Когато ти вдигнат заплатата колкото тяхната - тогава ще искаш колкото тях.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •