Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 31

Тема: Отводки

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Към средата на юни ще продавам голи роеве/само пчелата/,мисля,че това е по добър вариант.
    Точно за него не е по-добър вариант, но....все пак ориентировъчна цена на голия рой около 10-15 юни?
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Точно за него не е по-добър вариант, но....все пак ориентировъчна цена на голия рой около 10-15 юни?
    За теб ще е безплатно.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За теб ще е безплатно.
    Прочетох "ще продавам" и реших да попитам преди да съм те изпратил в "изповедалнята"!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Прочетох "ще продавам" и реших да попитам преди да съм те изпратил в "изповедалнята"!
    Обърках се нещо с израза'гол рой'.Ще продавам пчелни семейства,ако съм жив и здрав дотогава.Та кой в БГ продава отводки,освен майко производителите.Всички продават "малки пчелни семейства".Ааааа забравих,то може и аз да стана такъв производител.Вече има втора такава. :-) :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Имаме си тема колеги- Колко струва кило пчели с майка? Четете!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Имаме си тема колеги- Колко струва кило пчели с майка? Четете!
    Въпроса с цената на килограм пчели /без майка/ не мисля, че е бил изясняван. Да не визираш една абсурдно ниска цена която Матеев беше обявил, но не можа да продава пчели на тази цена? Ето някои постове от тази година да си пропомниш.

http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post58447
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Отделно ще продавам и единични пити с пило и пчели, но без майка.

Цена:
    ДБ - 25 лв. без ДДС
    ЛР - 20 лв. без ДДС

Отделно ще продавам и само пчели по цена 25 лв./kg без ДДС. Пчеларите могат да ги използват за направата на голи роеве (заселване на нови нуклеуси или кошери).

Транспортна опаковка за питите с пило или за голите пчели:
    Сандъче от фазер - 5 лева без ДДС.
    Нуклеус от фибран: 15 лв. без ДДС.
    http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post61739
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Е то си беше ясно, че няма как да се продадат кило пчели за 25 лева особено на пролет. Като се има предвид колко са разходите за пролетните пчели те си излизат направо златни.
    Калкулирайте риска по презимуване, риска за оцеляване на майката, риска за хубаво време, парите за питки, парите за инв. сироп, лекарства, лентички, разходите за охрана и кажете вие за колко пари ще продадете кило пчели до 31 май.
    Към 10 юли ако стане ясно, че слънчогледовата паша се компрометира може и да струват 25 лева килото, ама тогава никой няма да ги иска.
    http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post61745
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Матеев е много силен в математиката и не беше ясно, че не си е направил сметката. Аз бях един от първите заявили 50 кг. ама явно ще си ги правя сам.
    Колкото до това на колко аз калкулирам пролетните пчели няма никакво значение в случая защото цената не съм я предложил аз.
    Абсолютно несериозно е да претендираш, че си създал компютърен модел на пчелното семейство ( абсолютна глупост) и да не можеш да пресметнеш колко ти струват един кг. пчели. До колкото си спомням се калкулираше и цена за отводка по някакъв супер научен подход. Абе нямам думи. Добре че другата седмица хващам гората.
    Интересно ми е за догодина Матеев каква цена би обявил за килограм пчели, но реална на която наистина биха се продавали пчели. Мисля, че интереса ще е добър.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Величков Виж публикацията
    Здравейте,отдавна следя и чета форума с голям интерес и внимание.Казвам се Боян Величков на 50 години
    от Пловдив.
    Искам да попитам за отвотки.
    Подариха ми два кошера даданблад в не много добро състояние 12 рамкови.
    В момента ги ремонтирам.
    Смятам да закупя отвотки на 6 рамки даданблад
    Моля,да ми кажете какво трябва да съдържат отводките освен пчели?
    Мед,пило,нектар и прашец.
    Нямам нито една изградена рамка.
    Благодаря предварително!
    Привет, колега! Имам един познат пчелар от Пазарджик. До сега само от него съм купувал отводки и съм доволен. Ако имаш желание пиши ми на лични да ти дам телефон да говориш с него. Мисълта ми е щом си новобранец, може да се пазариш с него да ти докара отводките направо до пчелина и той да ти ги прехвърли в кошерите. Така ще научиш някои неща от него. Човека обича да споделя знанията си.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2015
    Пчеларски район
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Привет, колега! Имам един познат пчелар от Пазарджик. До сега само от него съм купувал отводки и съм доволен. Ако имаш желание пиши ми на лични да ти дам телефон да говориш с него. Мисълта ми е щом си новобранец, може да се пазариш с него да ти докара отводките направо до пчелина и той да ти ги прехвърли в кошерите. Така ще научиш някои неща от него. Човека обича да споделя знанията си.
    Благодаря за контакта.Човека наистина обяснява всичко каквото го попиташ.
    Поръчах си отводки на 6 рамки.
    Всяко сложно нещо,се състои от множество прости неща.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Април месец е идеалното време за закупуване на силно пчелно семейство по избор от пчелин (за човек който разбира малко от пчели), но никой не би продал от силните си пчелни семейства април месец (ако разбира малко от пчели освен ако не е на зор).

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз един път купих отводки на сляпо Януари месец и понеже беше под нулата ги сложих при парното котле та ако има паднали от кълбото да могат да се стоплят и качат. Слизам на другата сутрин да запаля парното да пуша една цигара и да си изпия кафето та слизам и щеше да ми падне фаса от устата на единия кошер се отворила прелката и цялото мазе пълно с пчели. Е пих кафе с жужащи пчели около мен голяма тръпка бе.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •