Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 66
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Какъв е проблема?...преди два месеца г-н Матеев направи оферта към всички ни за отводки и пчели на кило, при условие да му се преведат 50% капаро, един вид фючърсна сделка....не се съмнявам, че който му е превел капаро, ще си получи стоката независимо от ситуацията в момента, а ситуацията се променя с времето, виждаме я всички, ако утре доларът стане 5 лева - ще си продаваме ли меда по 5-6лв?...по Закона за Задълженията и Договорите, ако едната от страните не си изпълни задълженията, или губи капарото, или другата страна връща два пъти стойността на капарото...пазарна икономика другарки и другари!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Изчакайте още малко все още няма излюпени достатъчно търтей ,а те доста тежат .
    Радо, и те работа вършат.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Е то си беше ясно, че няма как да се продадат кило пчели за 25 лева особено на пролет. Като се има предвид колко са разходите за пролетните пчели те си излизат направо златни.
    Калкулирайте риска по презимуване, риска за оцеляване на майката, риска за хубаво време, парите за питки, парите за инв. сироп, лекарства, лентички, разходите за охрана и кажете вие за колко пари ще продадете кило пчели до 31 май.
    Към 10 юли ако стане ясно, че слънчогледовата паша се компрометира може и да струват 25 лева килото, ама тогава никой няма да ги иска.
    Матеев е много силен в математиката и не беше ясно, че не си е направил сметката. Аз бях един от първите заявили 50 кг. ама явно ще си ги правя сам.
    Колкото до това на колко аз калкулирам пролетните пчели няма никакво значение в случая защото цената не съм я предложил аз.
    Абсолютно несериозно е да претендираш, че си създал компютърен модел на пчелното семейство ( абсолютна глупост) и да не можеш да пресметнеш колко ти струват един кг. пчели. До колкото си спомням се калкулираше и цена за отводка по някакъв супер научен подход. Абе нямам думи. Добре че другата седмица хващам гората.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Който , ги гледа само по монитори !?!?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Матеев е много силен в математиката и не беше ясно, че не си е направил сметката.
    Да,математиката му е ясна,но сухата (НЕвъудушевена) матиматика не е "теорема"при пчеларството.Има не-малко неизвесни(условности)......... а мен беше ясно,че Матеев няма да си затрие сезона с пчели на килограм.Въпреки това смятам,че бизнесът само с пчели,може да бъде по рентабилен от майко и отводко производство,ако си намери пазар на север от България.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Много може да си говорим за цената на килограм пчели, темата е интересна. Аз мисля обаче, че е невьзможно да вадиш мед и да продаваш пчели на килограм. Дейностите са несьвместими и технологията различна. Не случайно зад океана един опрашва, друг прави майки, трети продава пчели и така.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    .....може да бъде по рентабилен от майко и отводко производство,ако си намери пазар на север от България.
    Почват да ми се въртят в главата разни идеи за угояване на пчели (хранилки поилки питки митки и т.н. и колко по малко движение толкова по добре), примерно ако продавам пчелите непосредствено преди меренето да бъдат обилно почерпени със сироп или ако купувам да имам претенции да са от възможно най гладния кошер в пчелина

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    В Америка един гол рой струва 100 долара, утре ще ви дам по-точна информация. Да не е луд Матеев да продава 1 кг пчели за 25 лв ?!?!?!??
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Почват да ми се въртят в главата разни идеи за угояване на пчели (хранилки поилки питки митки и т.н. и колко по малко движение толкова по добре), примерно ако продавам пчелите непосредствено преди меренето да бъдат обилно почерпени със сироп или ако купувам да имам претенции да са от възможно най гладния кошер в пчелина
    Бъди пчелар не овчар те зобят агнетата с сол да пият много вода преди да ги продадът и куповача купува скъпа вода.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    Аз така и не разбрах - ще се продават ли малки пчелни семейства?

Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •