Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 120

Преглед на хибрид режима

Получава се следното : И аз имам пробелм с "горското" . Искам терен от горският фонд за постоянен пчелин като правното основание за ползавнето да е съобразно Закона за пчеларството УЧРЕДЕНО ППРАВО НА ПОЛЗВАНЕ и то безвъзмездно . Те ми предлагат да подписваме някъкъв договор в който една от многото тъпи клаузи е че не мога да слагам заграждение . Е как ще си регистрирам пчелина който трябва да има ограда ? Аз не искам договор !!! Искам учредено право на ползване . И те така . Не става . Писъл съм по въпроса и до обуцмана никъкъв отговор и от там . Не знам . Явно си трябва жалба до съда .
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Получава се следното : И аз имам пробелм с "горското" . Искам терен от горският фонд за постоянен пчелин като правното основание за ползавнето да е съобразно Закона за пчеларството УЧРЕДЕНО ППРАВО НА ПОЛЗВАНЕ и то безвъзмездно . Те ми предлагат да подписваме някъкъв договор в който една от многото тъпи клаузи е че не мога да слагам заграждение . Е как ще си регистрирам пчелина който трябва да има ограда ? Аз не искам договор !!! Искам учредено право на ползване . И те така . Не става . Писъл съм по въпроса и до обуцмана никъкъв отговор и от там . Не знам . Явно си трябва жалба до съда .
    Моят съвет е "недей с рогите". Обясни им че знаеш колко е гадна процедурата, но че "тяхното" министерство ти иска въпросния документ. Покажи им примерен такъв документ и ги питай защо не искат да ти съдействат. После пиши до прекия им началник и т.н.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    01.10.2012
    Здравейте имам място от държавен горски фонд но след година изтича 7 годишния срок за ползване, какви са стъпките за подновяване?

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Ориентировъчно колко големи са местата, които горските отпускат за пчелини в горския фонд?

Ето и малко за регистрацията, с бавни стъпки се върви към опростяване на процедурата
    http://www.focus-news.net/news/2021/...o-chetene.html

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    И аз да добавя малко учудващи подробности. В агенцията по безопасност на храните при издаване на удостоверение за регистрация на постоянен пчелин в държавен горски фонд, в едно със заявлението искат и заповедта за учредяване право на ползване. Когато в заповедта е посочен срок примерно 7 г. и те издават удостоверение за регистрация със срок 7 г.. В един хубав ден / примерно след 2 г./ решаваш да участваш в някоя от мерките по ПРСР, а там като условие от ДФЗ - РА изискват срока на учреденото право на ползване, съответно и регистрацията на пчелина да покриват пет годишния ангажимент, който поемаш по съответната мярка на ПРСР. Или ако са изминали 2 години и един ден, то оставащия срок на действие на твоята заповед за УПП и на регистрацията на пчелина са под 5 г., от което следва, че започваме сначале да учредяваме право на ползване и преиздаваме удостоверение за регистрация на пчелина. Тази процедура ще се повтори и след още 2 г.

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Имам заповед за УПП на единия си пчелин от 2012 г., следващата заповед УПП за същия пчелин е от 2016 г. преди издаването на прословутите указания / до издаването им през 07.2016 г. не се изискваше договор с ИАГ/. От 04.2019 г. съм пуснал заявление за УПП на същия пчелин вече съобразено с указанията от 2016 г.. От 2012 г. местоположението и размера на парцела не са се променяли / естествено и скицата по КК /. Сега се сетиха, че размера на парцела бил голям за капацитета на пчелина, който също не е променян. И познайте....... искат да започна всичко отново с издаване на нова скица с намален размер на парцела, а новата скица означава нов идентификатор на имота, който се вписва във всички останали документи. Всичко отново, разход на средства и време, и най вече на нерви.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Диян Димитров Виж публикацията
    ...Сега се сетиха, че размера на парцела бил голям за капацитета на пчелина, който също не е променян. И познайте....... искат да започна всичко отново с издаване на нова скица с намален размер на парцела, а новата скица означава нов идентификатор на имота, който се вписва във всички останали документи. Всичко отново, разход на средства и време, и най вече на нерви.
    Ей това онагледява отношението на бг чиновника към бг гражданина във всички сфери на управление, даже съм сигурен, че някой изпитват истинско задоволство когато те разиграват. Явно само така се чувстват значими...

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •