Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 120

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Аз от вчера съм с акт за ползване на пчелин в горски фонд за 7 години. След като 5 г. ползвам мястото с едногодишни разрешителни,не знам защо реших да си усложнявам живота.
    Първо си изваждаш скица, после от земеделската служба я пращат в София за отделяне на парцела, след което я носиш в ДГС. Всичко 1месец бягане и 230лв. зависи от скицата.
    Нямам на идея какви са плюсовете. На едногодишното разрешително пишеше временен, а на това постоянен. От горското ми казаха, че максималния срок е 10год. след като из текът си подаваш молба и ти удължават срока пак до 10г.
    Това е като иНформация от мен.

А за ракията (алкохола) си е вярно. Аз бях алергичен, два пъти в болницата и след като и там щяха да ме уморят, една година внимателно работих. През 2-3 дена с пинсет по една пчела на не болезнено място. След това като ме нахапят се обривах, държах се за шишето с ракията. След 6-7 та година няма подуване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    Аз от вчера съм с акт за ползване на пчелин в горски фонд за 7 години. След като 5 г. ползвам мястото с едногодишни разрешителни,не знам защо реших да си усложнявам живота.
    Първо си изваждаш скица, после от земеделската служба я пращат в София за отделяне на парцела, след което я носиш в ДГС. Всичко 1месец бягане и 230лв. зависи от скицата.
    Нямам на идея какви са плюсовете. На едногодишното разрешително пишеше временен, а на това постоянен. От горското ми казаха, че максималния срок е 10год. след като из текът си подаваш молба и ти удължават срока пак до 10г.
    Това е като иНформация от мен.

А за ракията (алкохола) си е вярно. Аз бях алергичен, два пъти в болницата и след като и там щяха да ме уморят, една година внимателно работих. През 2-3 дена с пинсет по една пчела на не болезнено място. След това като ме нахапят се обривах, държах се за шишето с ракията. След 6-7 та година няма подуване.
    това е много добра информация но имали ограничение за гората колко декара

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    ....
    Нямам на идея какви са плюсовете. На едногодишното разрешително пишеше временен, а на това постоянен. .....
    Като плюсове - имаш вече право на ограда, леки постройки (без монолитно строителство), докато имаш 10 пчелни семейства на мястото - то мястото може да се каже че е твое, имаш и предимство ако някога решат да го продават то можеш да си го закупиш без търг и т.н. общо взето е това

Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    това е много добра информация но имали ограничение за гората колко декара
    зависи как изчисляват колко кв.м се падат на пчелно семейство, от самото горско, и къде искаш да е
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Като плюсове - имаш вече право на ограда, леки постройки (без монолитно строителство), докато имаш 10 пчелни семейства на мястото - то мястото може да се каже че е твое, имаш и предимство ако някога решат да го продават то можеш да си го закупиш без търг и т.н. общо взето е това

зависи как изчисляват колко кв.м се падат на пчелно семейство, от самото горско, и къде искаш да е

благодаря боре ще проверя

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    [QUOTE=borislav aleksandrov;92205]Като плюсове - имаш вече право на ограда, леки постройки (без монолитно строителство), докато имаш 10 пчелни семейства на мястото - то мястото може да се каже че е твое, имаш и предимство ако някога решат да го продават то можеш да си го закупиш без търг и т.н. общо взето е това
    Благодаря за информацията, то аз ограда си имах и преди това, постройките са фургони.
    Мисълта ми да го регистрирам като постоянен е да имам някакъв по сериозен документ- скица. Недай си боже хвана някой мургав и той вземе та се гътне. Иди доказвай в съда че си го гътнал на твоя територия, а не в гората.
    Друго, мисля да слагам табела частна собственост, не влизай, биологична опасност. А това последното съм го измислил и ще е съвсем реално.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Може ли малко по-подробно за стъпките при изваждане на скицата? На мен за едногодишното не ми се наложи, но съм решил да извадя поне 10-годишно разрешение.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Може ли малко по-подробно за стъпките при изваждане на скицата? На мен за едногодишното не ми се наложи, но съм решил да извадя поне 10-годишно разрешение.

Първо в горското, издават заповед ( не се сещам какво точно пишеше от горе) към земеделската служба за отделяне на парцела. След това скица, на мен ми препоръчаха техника от земеделската служба, той идва на пчелина и взима координати от спътник. Изготвя ти на диск координатите и ги представящ в земеделската служба. От там ги пращат в София за обособяване на парцела и изготвяне на скицата, всичко една седмица. След това носиш скицата в горското и ти издават заповед.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Благодаря колега!
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    много благодаря!

Наблюдател
    Регистриран
    20.04.2016
    Пчеларски район
    gr.Sliven
    аз плащам по 6 лв на година .става въпрос за горски фонд!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •