Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 67

Тема: От нулата!

Преглед на хибрид режима

IMG_20150926_201453.jpg
    IMG_20150926_201807.jpg
    Здравейте! Това е останало от рамките ми.. Предполагам са ларви на восъчен молец.. Някой може ли да ми каже с какво да ги третирам ? Досега палих сяра в помещението в което ги държа, но явно няма ефект..

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Анатоли Монев Виж публикацията
    Предполагам са ларви на восъчен молец.. Някой може ли да ми каже с какво да ги третирам ? Досега палих сяра в помещението в което ги държа, но явно няма ефект..
    Точно. По благоприятния вариант е не помещение, а на открито и да се складират рамките под формата на комин. В топли дни (над 15 градуса) почти нищо не помага.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Моите ги държа в мазата , но тя е проветрива и сега ще кажа нещо за което ще бъда .....
    Орехов лист обилно .
    .... награкан .
    Ползвай лавандула , мента .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Моите ги държа в мазата , но тя е проветрива и сега ще кажа нещо за което ще бъда .....
    Орехов лист обилно .
    .... награкан .
    Може и коняк.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Орехов лист обилно .
    .... награкан .
    За восъчния нямам идея дали работи, но при гардеробния НЯМА ГРЕШКА. Лавандула имам в един стар гардероб, но нямам идея дали работи.
    Иначе...кой отказва на коняк.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Да , държа ги в гардероб.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    За восъчния нямам идея дали работи, но при гардеробния НЯМА ГРЕШКА. Лавандула имам в един стар гардероб, но нямам идея дали работи.
    Иначе...кой отказва на коняк.
    Предполагам, че знаете, но това което действа на молеца от ореховата шума са йодните изпарения. Същия успех ще има, ако сложите една бучка йод на кристал и го оставите да сублимира.
    А колкото до коняка, една бутилка 30 годишен "Евсиняк" и идвам веднага до Варна!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Орехов лист обилно .
    .... награкан .
    Ейй ,не се отказваш .Когато почнат да сменят сърца ,черен дроб ,бъбреци с народна медицина ще стане и твоята работа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ейй ,не се отказваш .Когато почнат да сменят сърца ,черен дроб ,бъбреци с народна медицина ще стане и твоята работа.
    Спокойно - ще видиш .
    Едно е да видиш -друго да прочетеш .

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Анатоли Монев Виж публикацията
    IMG_20150926_201453.jpg
    IMG_20150926_201807.jpg
    Здравейте! Това е останало от рамките ми.. Предполагам са ларви на восъчен молец.. Някой може ли да ми каже с какво да ги третирам ? Досега палих сяра в помещението в което ги държа, но явно няма ефект..
    Анатоли, мисля каза че имаш три кошера, т.е може би 6 магазина. Нареждаш ги един върху друг на комин - навън на проветриво, някъде под стряхата. Правиш две табли от шперплат или дъски с мрежа и едната отива под комина другата отгоре, за да не влизат гадинки. Естествено долната табла да е повдигната, за да става течение.
    Ако се съмняваш, че има още нападнати пити - слагаш мравчена киселина в една разлата паничка върху най-горния магазин и затваряш добре отгоре и отдолу. Киселината се изпарява, а парите слизат надолу понеже са тежки. И внимаваш много с киселината да не се осакатиш. Кажи докъде го докара, ако трябва ще снимам другата седмица.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •