Колега Слави,това което пишеш за силните семейства е вярно,само че мен ме интересува механизма на всичко в детайли.За мен не е достатъчно да знам че като цъкна ключа(имам силни семейства) ще светне крушката(ще оцелее и ще изкарам мед).Освен това от коментарите на колеги съм останал с впечатлението,че и силни семейства са си отивали.Точно в такива моменти осъзнаваш,че без да знаеш механизмите няма да стане само със "силни" семейства.Когато започнах да се занимавам със земеделие изчетох сума ти книги и стари и нови.Общото което между тях е че практиката се ориентираше според достигнатото ниво на химическата и земеделската промишленост.Като цяло нямаше нищо ново или поне ново в смисъл да разклати устоите на "удобно" утвърдените стандарти.А нови неща има,само че не ги показват защото не са толкова "удобни". Може за някои да изглежда дребнаво да ровиш нещо щом работи,само че няма вечни неща и ако нямаш представа за механизма и как да го ремонтираш си зависим и в неудобно наведена позиция.Аз нямам проблеми с английския и ще усвоя пчеларските термини,но това не е решение.Решение би било тези неща да са познати на широк кръг от хора и всеки да обсъжда въпросите за да се разкрият истините.
П.С. И най-глупавия пчелар е в състояние да види нещо,което "умните" не са успели,затова всеки е добре да участва в такива дебати.Казвам това защото не се имам за много "умен" пчелар![]()

Цитат