Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 104

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Здравейте,моляокойто от вас е запознат да ми каже каква болест е тази и дали е опасна и заразна за другите ми кошерчета.
    Един от кошерите ми загива въпреки че си има всичко,включително и майка и пило.Има едни черни пчели и живи и мъртви и едни избелели,и запечатаното пило е като развалено. ЩО за случка е това

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tanasko Виж публикацията
    Здравейте,моляокойто от вас е запознат да ми каже каква болест е тази и дали е опасна и заразна за другите ми кошерчета.
    Един от кошерите ми загива въпреки че си има всичко,включително и майка и пило.Има едни черни пчели и живи и мъртви и едни избелели,и запечатаното пило е като развалено. ЩО за случка е това
    Колега, прочети тази тема:

http://pchelari.com/forum/showthread...t=Гнилец

Това, за разваленото пило е тревожно - какъв му е цвета? бял или кафяв? има ли миризма на кисело/вкиснато?
    Би трябвало бързичко да се обърнеш към ветиринарният лекар, или поне към някой опитен пчелар в близост.
    Дано да не е това което "звучи" на пръв прочит(Американски гнилец), би могло и да е Европейски гнилец, но ако е АГ - да, опасно е за другите ти кошери, точно за това намери някой на място да установи(до колкото е възможно), какво точно е!

Наблюдател
    Регистриран
    04.12.2013
    сигурно, става въпрос за простиване на пилото ЕГ,Виж пилото и ако е много зле претопявай го всичкото чисти дезинфикцирани пити антибитик в сиропчето и ако има много пчели ще се оправи обаче задължително унищожавай болното пило.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Действай на сигурно колега, за един кошер който за този сезон така или иначе няма шанс не поемай риск. Надвечер вадиш рамка по рамка, прьскаш с вода да не се разлитат, на един куп и клечката, рькавиците сьщо в огьня. Кошера обгаряш добре и го махаш, преваряваш клещите и рамкоповдигача и като се затопли петьк разгледай пилото по другите кошери.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Лично мен ме притеснява описанието на възрастните пчели. Преди да го изгориш, моля направи поне една снимка. На мен ми звучи като ново заболяване и ако се превърне в епизоотично (епидемия), всички трябва да знаем с какво си имаме работа!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Ако можеш нека са няколко снимки с добра резолюция,инак ще е поредната фото сесия без възможност за анализиране.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Нещата тук се оправят много по-лесно от АГ. Смяна на пити, майка и яко подхранване. Пак стигаме до там, да отглеждаме силни семейства!

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Нещата тук се оправят много по-лесно от АГ. Смяна на пити, майка и яко подхранване. Пак стигаме до там, да отглеждаме силни семейства!
    Благодаря Кръстев

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    В конкретния случай смяната на питите няма да помогне, по-добрата диета - също ( за намаляване симппомите на МГ). Просто една от многото болести които могат да се открият във всеки кошер, по всяко време на годината, стига човек да се загледа внимателно и да може да ги различава.
    Някой човек да може да се похвали че в тялото му не живеят бактерии?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Баба Ванга я няма вече за да ни каже, а другите включително и учените не знаят има ли Акароза в БГ. Третирай с МК и ще спиш спокойно без да размишляваш по въпроса.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •