Корчев, ентусиазма е хубаво нещо, но по-скоро е липса на информация. Тая мисъл не е творение на моето съзнание, просто я цитирам. Докато не се установи причината за тазгодишния мор по пчелите, просто гадаем. Земеделците били, пък препаратите били, пък това било, па онова и дрън, та дрън. Ти като беше кмет и отидеше при общинския такъв, така ли се аргументираше за парите Ами искам пари, защото ми трябват. Да, нека се тръби, че пчелите измират, защото....
Аз съм против директното субсидиране или компенсиране на този етап, защото прекалено много се комерсиализира пчеларството, а то е не съпоставимо със зърнопроизводството по ред причини. Аз бих предложил да се спре дотирането под каквато и да е форма пчеларството. Така ще останат само тези, които наистина милеят за пчелите и след ен на брой години, всички ще имат равен старт, когато ще се поставят условията, на които да отговаряш - био - ок, реално, майкопроизводство, ок, отговаряш на критериите и т.н. За това обаче е необходим сериозен контрол и ясно разписани правила. А сега какво е - ПРСН, мрсн измислено от някой, който хабер си няма, но под вещото наставление, на този, който ще се облажи. Е, това не е ли олицетворение на всеобщата политика в държавата, а? За стотен път го казвам, щом аз издържам на напъна без субсидиране под каквато и да е форма, значи може да се задраска пчеларството от паричните тарикатлъци, за да се пресеят тарикатите.
Знаеш ли, преди двадесеттина години, когато чух какви изисквания щяло да има за туй, за онуй в пчеларството, хич не ми беше кеф, а то се оказа, че повечето неща са били партенка, за да могат някои други да се облажат по разните Сапарт, мапарт и т.н. Още мога да напиша, ама ще те отегча.