Копуваш си една ХР първо и я приковаваш към един магазин.Ако имаш свободен кошер дърпаш тоя с пчелите и слагаш новия на негово място.Слагаш му магазина с ХР и почваш да стръскваш рамките докато намериш майката.След като я намериш прехвърли всичките рамки без 4 една с излизащо,една с открито ,една с перга и една с мед и стръскай 2 рамки с пчела където е откритото пили.В кошера без майка допълни със сухой рамки.Слагаш капака и слагаш кошера с майката над него.Като ти почне акацията махни 2 рамки с излизащо и една с 12 дневно добавяш го на старата майка и махаш кошера на далеко.На тоя с новата майка добавяш 2 магазина след 6 дена още един шахматно...Доволен ли сте Модернизаторе.По голяма фантазия нямам на первай ракийка съм,че бачкам за пабеду.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Почти нищо не разбрах...
От равда морето
Незнам дали бяха в роеводнес ама беше грубо отвън пред кошера обясни ми го по просто и без съкръщения
Добре а сега това което днес направих и незнам къде е майката какво ще стане с другия кошер ако няма маточници заложени и пило ще си направят ли те или ще се получи така наречената търтовка
https://www.vbox7.com/play:28421abea2 Така ли бяха?
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Днес беше първия подходящ ден от последните дъждовни, та за това е било толкова "грубо", аз бих го нарекъл приятно за окото. Мислех да снимам и покажа, но имах по-важни работи за вършене. Инак прочитайки отгоре-отгоре постовете в темата, бих казал, че не е проблем за пчелите да снасят в медови пити. Слагай два магазина и в тях плодникови пити, така, че да се получи втори плодник. Имай предвид обаче, че разстоянието между питите по височина е по-голямо от обикновеното, което в това време на усилен градеж, може да ти създаде дискомфорт при следващи твои действия, въпреки всичко това е нещото, което ще те избави от "беди". Слагай им достатъчно рамки за градеж било нови, било строителни!
ПП Сега видях, че малко съм омесил постовете с "медовите пити", но ...
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))