Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 51

Тема: Отводка

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    15.04.2019
    Незнам дали бяха в роеводнес ама беше грубо отвън пред кошера обясни ми го по просто и без съкръщения

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Kehayovv Виж публикацията
    Незнам дали бяха в роеводнес ама беше грубо отвън пред кошера обясни ми го по просто и без съкръщения
    Роевото е най лесно висят отвън ама висят и при жега при роево имаш маточници бая имаш малко отворено пило почти няма яйца.Обикновено са задръстени с прашец и нектар и пило от пет рамки нагоре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://www.vbox7.com/play:28421abea2 Така ли бяха?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Чичо Гошо как беше оня метод с разместването на кошери дето си ми думал?Със слабо семейство или със силно беше?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Чичо Гошо как беше оня метод с разместването на кошери дето си ми думал?Със слабо семейство или със силно беше?
    Този в роевото го местиш нс мястото на кекав, а кекавив на мястото на този в роевото. Ни майки ни бащи търсиш и си пафкаш папироса на сенкя.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Този в роевото го местиш нс мястото на кекав, а кекавив на мястото на този в роевото. Ни майки ни бащи търсиш и си пафкаш папироса на сенкя.

Дано да няма три такива Чичо Гошо.Как казваш за бурканя...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Днес беше първия подходящ ден от последните дъждовни, та за това е било толкова "грубо", аз бих го нарекъл приятно за окото. Мислех да снимам и покажа, но имах по-важни работи за вършене. Инак прочитайки отгоре-отгоре постовете в темата, бих казал, че не е проблем за пчелите да снасят в медови пити. Слагай два магазина и в тях плодникови пити, така, че да се получи втори плодник. Имай предвид обаче, че разстоянието между питите по височина е по-голямо от обикновеното, което в това време на усилен градеж, може да ти създаде дискомфорт при следващи твои действия, въпреки всичко това е нещото, което ще те избави от "беди". Слагай им достатъчно рамки за градеж било нови, било строителни!

ПП Сега видях, че малко съм омесил постовете с "медовите пити", но ...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •