Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 199 от 807 ПърваПърва ... 99149189197198199200201209249299699 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,981 до 1,990 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Имам какво да кажа, но е самоубийство да го правя за някои хора. Ей такива капиталисти, като теб са ми много интересни, с носталгията по соца. Недоволен си от положението в момента и явно храниш 25 човека, не за друго , а само защото си добряк.
    За нещата около 89г. писах в другата тема, но няма коментар.
    Ето: Преди 89 една перална--=на 3 заплати.
    след 89 с една заплата--2бр.перални.
    преди 89г. един телевизор - =4 заплати.
    след 89г. с една заплата --2бр. телевизори.
    Допълвам: бензин -1982г -цена 0,90 лв. -заплата 200лв.-=220литра
    бензин-2016г-цена -2,00лв.-заплата 1000лв.-=500литра
    хляб 1989г -цена 0,50лв- заплата 220лв.-=440 хляба
    хляб 2016г-цена 1,00лв.-заплата 1000лв.-= 1000хляба
    пп. цените са за Бургас, а заплатата-това, което аз съм получавал.
    Малко странно се получава. Защо сравняваш нещата с мизерната заплата от 1000лв? Хората вземат по 2000-3000лв като прости програмисти или системни администратори. И защо правим сравнение с битовата техника, която е претърпяла за 25 години огромно развитие и поевтиняване, но не се произвежда вече в България? Дай да сравняваме нещата които ние правим - чушки, домати, мед и масло, мляко и сирене. Ама не били съвсем наши и не били истински. Еми каквото сме си надробили, това сърбаме.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    ... хляб 1989г -цена 0,50лв- заплата 220лв.-=440 хляба
    хляб 2016г-цена 1,00лв.-заплата 1000лв.-= 1000хляба...
    Ако добре си спомням, хлябът беше 26ст Добруджа, 30ст Бял...
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Ако добре си спомням, хлябът беше 26ст Добруджа, 30ст Бял...
    Да, но си се върнал много назад във времето. През 1970 имаше и типов-по 0,15лв. Тогава почина баща ми и ми отпуснаха пенсия 44лв. Ти сметни колко му е била заплатата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Малко странно се получава. Защо сравняваш нещата с мизерната заплата от 1000лв? Хората вземат по 2000-3000лв като прости програмисти или системни администратори. И защо правим сравнение с битовата техника, която е претърпяла за 25 години огромно развитие и поевтиняване, но не се произвежда вече в България? Дай да сравняваме нещата които ние правим - чушки, домати, мед и масло, мляко и сирене. Ама не били съвсем наши и не били истински. Еми каквото сме си надробили, това сърбаме.
    Ако сравнявам с твоите заплати, нещата ще изглеждат още по зле за времето от преди 89г. Да сравнявам чушки и домати : Сигурно сега са по-скъпи, но ТКЗС-та фалираха, тези които трябваше да се самозадоволяват /какъв почин само/ избягаха на запад, така, че е нормално.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    ...а сме си виновни ние ....
    Тъй де, нали и аз това казвам, да не търсим причината там, където тя не е /световния империализъм/, а да погледнем себе си и липсващия ни морал.
    Колкото до американските централи - не са ни ги натресли отвън, ние сме си ги поискали. Сега си ги плащаме, както щяхме да правим и ако сами ги бяхме построили /предполагам, нашите айдуци щяха да са откраднали по време на строителството два пъти повече пари и е възможно още да имахме два гьола на тяхно място, като репетиция за Белене/.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Помня, че тока беше 2 стотинки дневната, 1ст. нощната, кубик вода беше 1ст, а сега 175 пъти по-скъпо!! - ха-ха!..зависи кой какво сравнява....навремето картите за море бяха по 2 седмици, а сега отиваме за 5-6 дни и айде обратно на тръстиката, някои семейства ходеха и след морето още 2 седмици на балкан/планина. Щастието не е в парите и високия стандарт на живот - направено е изследване сред американците навремето през 60-те г. и сега, и се оказва, че процента на щастливите хора тогава е бил по-голям, отколкото в наши дни....при нас действа носталгията на хората по младините, която се асоциира със соц.времената, човек трябва да се радва на всеки един ден живот, и да намира щастието в дребните и ежедневни неща, които му се случват и заобикалят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Помня, че тока беше 2 стотинки дневната, 1ст. нощната, кубик вода беше 1ст, а сега 175 пъти по-скъпо!! - ха-ха!..зависи кой какво сравнява....навремето картите за море бяха по 2 седмици, а сега отиваме за 5-6 дни и айде обратно на тръстиката, някои семейства ходеха и след морето още 2 седмици на балкан/планина. Щастието не е в парите и високия стандарт на живот - направено е изследване сред американците навремето през 60-те г. и сега, и се оказва, че процента на щастливите хора тогава е бил по-голям, отколкото в наши дни....при нас действа носталгията на хората по младините, която се асоциира със соц.времената, човек трябва да се радва на всеки един ден живот, и да намира щастието в дребните и ежедневни неща, които му се случват и заобикалят.
    Намесваш и субсидирани цени от държавата. Билетчето беше 6 ст.- сега е левче. Парното ми беше 33лв--сега ? нямам идея. Сега ме санират -безплатно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Страни износителки на мед за 2015 г (процент увеличение спрямо 2014г.)

China: US$213.9 million
    New Zealand: $198.5 million (up 130.5%)
    Argentina: $163.4 million (down -26.8%)
    Mexico: $156 million (up 72.7%)
    India: $119.9 million (up 60.7%)
    Vietnam: $109.4 million (up 64%)
    Ukraine: $95.5 million (up 243.6%)
    Brazil: $81.7 million (up 15.3%)
    Hungary: $75.2 million (up 25.9%)
    Uruguay: $45.5 million (up 4.8%)
    Romania: $39.9 million (up 5.8%)
    Chile: $39.3 million (up 40.7%)
    Spain: $28.8 million (down -19.3%)
    Turkey: $25.1 million (up 381.4%)
    Bulgaria: $34.7 million (up 34.6%)

Страни вносителки на мед 2014г: (в милиони долари)

United States: -US$581.6 billion (net export deficit up 53.1% since 2011)
    Germany: -$177.9 million (up 13.1%)
    Japan: -$117.2 million (up 0.1%)
    United Kingdom: -$110.4 million (down -8.5%)
    France: -$95.1 million (up 15.3%)
    Italy: -$40.7 million (up 60.8%)
    Hong Kong: -$39.3 million (up 134.1%)
    Netherlands: -$35.3 million (up 1.7%)
    Saudi Arabia: -$32.7 million (up 36.2%)
    Switzerland: -$32.1 million (up 1.5%)
    Australia: -$21.1 million (down -389.3%)
    United Arab Emirates: -$19.4 million (up 14.5%)
    Singapore: -$18 million (up 65.7%)
    Sweden: -$16.9 million (down -14.1%)
    Poland: -$16.2 million (down -29%)

Първата група са селкостопански развиващи се държави с обезценени валути и липса на алтернативна заетост.

Вносителите на мед са както забелязвате индустриални държави с най-високия жизнен стандарт в света, където хората работят професии с добавена стойност и предпочитат да купуват мед.
    Та къде ми предлагате да си продам меда в САЩ, Германия, Англия, Италия, Франция за долари и евро или в Русия или Серверна Корея за хартийки с които само да си избърша задника?
    Това са страните вносители на мед и ако не ни харесват може да се пробваме да го изнасяме и на Марс.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Въй,
    Вие тук сте заформили един малък "сексуален" спор! Явно всички почиват, а аз лошия капиталист съм на работа. Що ли? Сигурно щот съм глупак и трЕбе да внеса нЕкой и друг данък, та да има циганчетата, какво да ядат!

Хайде да погледнем на нещата малко по-глобално, а не да се концентрираме на определени стоки!
    България 89 гонеше 9 милиона население, а сега сме под 7 милиона. В никоя война не сме губили толкова много младо, здраво и работоспособно население. И не ми възразявайте, че те всичките са живи и здрави, но са по чужбината, защото техните деца остават в тази чужбина, данъците им пак там, а за вас и мен пенсии ще има на кукуво лято!
    Циганите тогава бяха 30-50 хиляди, а сега са над милион. Тотална промяна на генофонда и то упорито стимулирано от нашите сегашни "демократи"!
    Външният дълг бе под 10 милиарда, а сега гони 30 милиарда, но не сме фалирали??? ГолЕм смях!
    Имахме 120 хилядна армия, а сега не можем събра и 40 хиляди!
    За 45 години слушкане на СССР получихме от там над 800 реактивни самолета, и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция взети заедно!
    А сега, след 27 години демокрация, нямаме ни един нов самолет, а сме все още с омразните ни руски самолети миг 29. И се готвят за поредният обир на държавата, със закупуването на самолети трета употреба от братските ни "демократични" държави!
    Имахме здравеопазване, а сега влезеш ли, не дай си боже в болница, или си плащаш, или те изнасят умрял от там!
    Имахме някакво селско стопанство и изнасяхме селскостопанска продукция, а сега внасяме тотално от съседните ни и не само съседни държави. Същото важи и за животновъдството!
    Имахме не лошо образование, а сега имаме едно лошо образУвание.
    Тотално затрихме всякаква промишленост и нарязахме на скрап заводите, но внасяме вече майсторски от всякъде.
    "Нямаме" никаква престъпност, но в замяна на това всички къщи сгради и офиси са със решетки до третите етажи и са задължително със СОТ, а най-проспериращите фирми в държавата са тези за охрана!
    Да не коментираме законодателство, съд и прокуратура, щот там е жална ни майка!
    Пример за подражание не са успелите хора и можещите, знаещите и създаващите иновативност, а цицо-гъзо-бузестите каки и момченцата с дебели вратове, два пръста челце и БМВ!
    Та няма смисъл да продължавам. Който разбрал разбрал, който не е, за негова сметка.
    Не хваля старото. Имаше много отвратителни неща в него и семейството ни е потърпевшо от миналото и комунизма!
    Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко и сега да се мъчим да го създаваме на ново!
    Каква е тази орисия на България?!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Въй,
    Вие тук сте заформили един малък "сексуален" спор! Явно всички почиват, а аз лошия капиталист съм на работа. Що ли? Сигурно щот съм глупак и трЕбе да внеса нЕкой и друг данък, та да има циганчетата, какво да ядат!

Хайде да погледнем на нещата малко по-глобално, а не да се концентрираме на определени стоки!
    България 89 гонеше 9 милиона население, а сега сме под 7 милиона. В никоя война не сме губили толкова много младо, здраво и работоспособно население. И не ми възразявайте, че те всичките са живи и здрави, но са по чужбината, защото техните деца остават в тази чужбина, данъците им пак там, а за вас и мен пенсии ще има на кукуво лято!
    Циганите тогава бяха 30-50 хиляди, а сега са над милион. Тотална промяна на генофонда и то упорито стимулирано от нашите сегашни "демократи"!
    Външният дълг бе под 10 милиарда, а сега гони 30 милиарда, но не сме фалирали??? ГолЕм смях!
    Имахме 120 хилядна армия, а сега не можем събра и 40 хиляди!
    За 45 години слушкане на СССР получихме от там над 800 реактивни самолета, и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция взети заедно!
    А сега, след 27 години демокрация, нямаме ни един нов самолет, а сме все още с омразните ни руски самолети миг 29. И се готвят за поредният обир на държавата, със закупуването на самолети трета употреба от братските ни "демократични" държави!
    Имахме здравеопазване, а сега влезеш ли, не дай си боже в болница, или си плащаш, или те изнасят умрял от там!
    Имахме някакво селско стопанство и изнасяхме селскостопанска продукция, а сега внасяме тотално от съседните ни и не само съседни държави. Същото важи и за животновъдството!
    Имахме не лошо образование, а сега имаме едно лошо образУвание.
    Тотално затрихме всякаква промишленост и нарязахме на скрап заводите, но внасяме вече майсторски от всякъде.
    "Нямаме" никаква престъпност, но в замяна на това всички къщи сгради и офиси са със решетки до третите етажи и са задължително със СОТ, а най-проспериращите фирми в държавата са тези за охрана!
    Да не коментираме законодателство, съд и прокуратура, щот там е жална ни майка!
    Пример за подражание не са успелите хора и можещите, знаещите и създаващите иновативност, а цицо-гъзо-бузестите каки и момченцата с дебели вратове, два пръста челце и БМВ!
    Та няма смисъл да продължавам. Който разбрал разбрал, който не е, за негова сметка.
    Не хваля старото. Имаше много отвратителни неща в него и семейството ни е потърпевшо от миналото и комунизма!
    Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко и сега да се мъчим да го създаваме на ново!
    Каква е тази орисия на България?!
    Тежък случай. Ама нищо ново- БСП още държи 17%. Винаги съм се чудил, как уж умни хора търсят вина в промяната и демокрацията, а пропускат сбъркания соц експеримент и всички последици от провала му.Като чета такива неща, как СССР ни давал, /подарявал /направо ми идва да се гръмна.
    Е нема такъв друг народ у европата.

Страница 199 от 807 ПърваПърва ... 99149189197198199200201209249299699 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •