Първоначално публикувано от
различен
Въй,
Вие тук сте заформили един малък "сексуален" спор! Явно всички почиват, а аз лошия капиталист съм на работа. Що ли? Сигурно щот съм глупак и трЕбе да внеса нЕкой и друг данък, та да има циганчетата, какво да ядат!
Хайде да погледнем на нещата малко по-глобално, а не да се концентрираме на определени стоки!
България 89 гонеше 9 милиона население, а сега сме под 7 милиона. В никоя война не сме губили толкова много младо, здраво и работоспособно население. И не ми възразявайте, че те всичките са живи и здрави, но са по чужбината, защото техните деца остават в тази чужбина, данъците им пак там, а за вас и мен пенсии ще има на кукуво лято!
Циганите тогава бяха 30-50 хиляди, а сега са над милион. Тотална промяна на генофонда и то упорито стимулирано от нашите сегашни "демократи"!
Външният дълг бе под 10 милиарда, а сега гони 30 милиарда, но не сме фалирали??? ГолЕм смях!
Имахме 120 хилядна армия, а сега не можем събра и 40 хиляди!
За 45 години слушкане на СССР получихме от там над 800 реактивни самолета, и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция взети заедно!
А сега, след 27 години демокрация, нямаме ни един нов самолет, а сме все още с омразните ни руски самолети миг 29. И се готвят за поредният обир на държавата, със закупуването на самолети трета употреба от братските ни "демократични" държави!
Имахме здравеопазване, а сега влезеш ли, не дай си боже в болница, или си плащаш, или те изнасят умрял от там!
Имахме някакво селско стопанство и изнасяхме селскостопанска продукция, а сега внасяме тотално от съседните ни и не само съседни държави. Същото важи и за животновъдството!
Имахме не лошо образование, а сега имаме едно лошо образУвание.
Тотално затрихме всякаква промишленост и нарязахме на скрап заводите, но внасяме вече майсторски от всякъде.
"Нямаме" никаква престъпност, но в замяна на това всички къщи сгради и офиси са със решетки до третите етажи и са задължително със СОТ, а най-проспериращите фирми в държавата са тези за охрана!
Да не коментираме законодателство, съд и прокуратура, щот там е жална ни майка!
Пример за подражание не са успелите хора и можещите, знаещите и създаващите иновативност, а цицо-гъзо-бузестите каки и момченцата с дебели вратове, два пръста челце и БМВ!
Та няма смисъл да продължавам. Който разбрал разбрал, който не е, за негова сметка.
Не хваля старото. Имаше много отвратителни неща в него и семейството ни е потърпевшо от миналото и комунизма!
Но защо не взехме хубавото от него и не продължихме да надграждаме, както направиха Чехия, Полша, Словакия и т.н.н., а трябваше да съборим и унищожим всичко и сега да се мъчим да го създаваме на ново!
Каква е тази орисия на България?!