При много ниски температури мозъка изфирясва и има голям риск от инфаркт.
пп.горе пише : цена на меда, а не на сирене.
стига сте плюли Лидъл, 2/3 от пчеларите коват с такери от там.![]()
При много ниски температури мозъка изфирясва и има голям риск от инфаркт.
пп.горе пише : цена на меда, а не на сирене.
стига сте плюли Лидъл, 2/3 от пчеларите коват с такери от там.![]()
Висококачествената стока, какъвто ще марж на печалба да има, просто няма кой да я купи, защото е скъпа още от производството си. Скоро се върнах от Калифорния, там са същите боклуци по евтините магазини, цените като тука, ама в долари. Само дето плащат на обикновения работник 12 долара на час, естествено срещу съвестна работа. Месечната вноска за нова нискобюджетна кола на лизинг е нещо от рода на 160 - 170 долара, бензина е почти наполовина по-евтин от тука. Ама пък други неща колко струват, леле, сякаш парите за нищо ги нямат. Тия хора са роби на парите, но май не го съзнават. Изобщо не им завиждам.
М-дааа!
И след това се чудим, защо сме на тоя хал.
Понеже някой кове с такери от Лидъл, та дайте всички да си купуваме боклуци от там! Ами замислете се за българските производители. Та и вие сте такива!
Замислете се един производител, различен от българският, колко по-големи субсидии взема? Замислете се заемите които ползва с какъв процент лихва са, и колко е вашата? Замислете се, че за построяването на веригите Лидъл и Кауфланд/ защото собственика е един/, Европейската и Световната банка им отпуснаха кредит от 800 милиона евро/повтарям осемстотин милиона евро!/. КОЙ български търговец е получил такава нерегламентирана помощ, което е протекционизъм, забранен със закони в Европа. Да де, ама за германците не важи! И след това нямало нелоялна конкуренция и всичко било на пазарен принцип, нали?
И парадокса е, че много от стоките продавани в Западна Европа, с много по-добро качество, от предлаганите у нас, са на цени по-ниски от тези в България!
Ха сега си представете и за какви шарани на имат и как ние си кълвем на гола кука, а те си правят пачките! И след това нямало да загиват малките производители и нямало да обезлюдява България.
Ами ще обезлюдява, а след 10 години няма да има и пари за пенсии, защото няма да има КОЙ да произвежда и всичко читаво ще се е изнесло от тази държава.
Та подкрепяйте чуждото, но недейте тогава да питате, защо цените за вас са такива и няма кой да ви изкупува и продава меда!
Хубаво де, дали им назаем, но ще го връщат. А ние дадохме няколко милиарда покрай заемите на едни хора от КТБ, които никой няма намерение да връща. И дотук сме платили 2,6 млрд за Белене и нямаме почти нищо насреща, а уж щеше да струва общо 4,6 млрд. Това пак империализма виновен навярно. И продължаваме с даването на милиардите, сега санирането е на мода. Ама се отплеснах, а темата е за цената на меда.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Е това е друг спор, но ако държиш ще ти отговоря подобаващо.
И всяка година даваме между 600 милиона и един милиард за двете американски централи. И добричките банки даващи ни на нас заеми са само с едни 1,1 милиарда печалба за миналата вече година, за 11 месеца. Сигурно се дължи на ниските лихви които плащат балъците, като мен, дето сме теглили кредити, за да правим бизнес в България. Интересно е и колко добрички фирми са инвестирали във ВЕИ-та и с колко е по скъп ток от тях. Ама това са нашите братя демократи, та нямаме право да им се сърдим! И макар да не одобрявам крайностите и в двата строя, е нужно все пак да се направят нЕкои съпоставки. Колко имахме до 1989 година и колко имаме сега. Във всички области, а не избирателно.
И все пак интересно е за този омразен проект в Белене, защо има желаещи в момента да инвестират, след като е пагубен и губещ за държавата! А за КТБ-то не са ни виновни мръсните комунисти, а сме си виновни ние и нашите "псевдо демократи", които допуснаха, а и участваха умишлено в тази измама на века!
Колега , на всичко което пишеш и сам си вярваш, мога да кажа само едно: Плюнчи здраво пръсти и гледай да не изпуснеш червената бюлетина, след 3 месеца. И преди да почнеш да ми отговаряш подобаващо, припомни си, че България беше фалирала държава. Че по същото време фалира целия СОЦ лагер и неговия създател.
пп. Сравнявайте се с Европа, но знайте, че няма как да сте равни с тях.
Тука не ги държа.
http://dox.bg/files/dw?a=46a8bdc1a5
Колега,
Когато някой няма какво да каже, прехвърля нещата на политическа основа!
Аз съм мръсен капиталист, според някой и имам 25 души персонал, та не ми ги пробутвай тия. Винаги съм гласувал със синя бюлетина, с изключение на последните избори, когато гласувах за Радев, за да си подаде Б.Б. оставката! България в момента няма нищо общо с демокрацията, а е една мизерна бананова република, за огромно мое съжаление, и е десет пъти по-зле, отколкото 89 година, когато бяхме фалирали! Но трябва да се мисли и анализира!
Успешна година!
Имам какво да кажа, но е самоубийство да го правя за някои хора.Ей такива капиталисти, като теб са ми много интересни, с носталгията по соца. Недоволен си от положението в момента и явно храниш 25 човека, не за друго , а само защото си добряк.
За нещата около 89г. писах в другата тема, но няма коментар.
Ето: Преди 89 една перална--=на 3 заплати.
след 89 с една заплата--2бр.перални.
преди 89г. един телевизор - =4 заплати.
след 89г. с една заплата --2бр. телевизори.
Допълвам: бензин -1982г -цена 0,90 лв. -заплата 200лв.-=220литра
бензин-2016г-цена -2,00лв.-заплата 1000лв.-=500литра
хляб 1989г -цена 0,50лв- заплата 220лв.-=440 хляба
хляб 2016г-цена 1,00лв.-заплата 1000лв.-= 1000хляба
пп. цените са за Бургас, а заплатата-това, което аз съм получавал.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))