Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 193 от 677 ПърваПърва ... 93143183191192193194195203243293 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,921 до 1,930 от общо 6768
    Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Този като го гледам и ми се струва, че още до края на март ще го гониш, ако не вземеш някакви мерки.
    Прав си Соларис..., и при мен няколко са луднали и са вече на 6 рамки пило.., това за началото на март е неестествено според мен.
    А и пилото не е само една идея на рамката, а си е доста.., няма татковци за сега заложени, но не е изключено първата деседневка на Април да се правят отводки.10.jpg

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    А при нас три от девет, са с по 7 рамки пило, повечето зряло, на повече от 2/3 от питата, търтеи има вече излюпени, заложено и търтеево пило в повечето семейства, в едно половин строителна рамка от миналата година осеменена и запечатана. В изрязаното пило, видях само два акара, за разлика от миналата година, когато в едно семейство имаше на една рамка повече от 400 акара. Явно BeeVitala действа и най-вече, сме уцелили точният момент за третиране. Не видях някаква разлика в развитието между дървени и финландски кошери, с изключение на влагата, която беше повече в дървените, финландските са съвсем сухи отвътре и по рамките няма тръгнал мухъл. В два от дървените и в един от финландските има по 7 рамки пило. Консумацията на мед също е еднаква. Сложихме ВО за градеж, защото в някои имаше далачета. Това е в северозападна България, района на Правец.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Този като го гледам и ми се струва, че още до края на март ще го гониш, ако не вземеш някакви мерки.
    Около 70-80% са така. До края на март не очаквам да почнат да мислят за глупости, защото предстоят ротации на корпусите, но виж към 7-15 април със сигурност ще ревнат за трети корпус, основи и сироп поне до акацията,а аз май, май ще ревна за отпуск особено, ако месеца е дъждовен.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Около 70-80% са така. До края на март не очаквам да почнат да мислят за глупости, защото предстоят ротации на корпусите, но виж към 7-15 април със сигурност ще ревнат за трети корпус, основи и сироп поне до акацията,а аз май, май ще ревна за отпуск особено, ако месеца е дъждовен.
    Не ми се мисли. Ще разказваш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Стига сте ревали.В другата тема търсят БГ пчела, хайде давайте матриал за разплод.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    До колкото ми е известно блондинките които развъдих миналия сезон не ги тачат много в Бг за развъден материал, но тази мама, ако се справи с пролетното развитие на семейството ще изкара и четвъртия си сезон, ако ли не ще бъде детронирана от пчеларя. Досега се справяше над средното ниво и семейството бе сред най-добрите. Като я гледам колко се е объсала..., а пък и размера й не е от най-големите, но явно не всичко е в размера. Тази определено има достатъчно яйцеви тръбички, а пък и татковците са си свършили качествено работата.

м.jpg

Снимката е от преди три дни и към момента майката се справя задоволително.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    До колкото ми е известно блондинките които развъдих миналия сезон не ги тачат много в Бг за развъден материал, но тази мама, ако се справи с пролетното развитие на семейството ще изкара и четвъртия си сезон, ако ли не ще бъде детронирана от пчеларя. Досега се справяше над средното ниво и семейството бе сред най-добрите. Като я гледам колко се е объсала..., а пък и размера й не е от най-големите, но явно не всичко е в размера. Тази определено има достатъчно яйцеви тръбички, а пък и татковците са си свършили качествено работата.

м.jpg

Снимката е от преди три дни и към момента майката се справя задоволително.
    И аз имам 1 такава майка 2013г. и разцепва кошера. Сега като го отворих и гледам, че прелива от пчели си помислих, че е имало късна самосмяна, но следващият момент гледам майката още на 2рата пита.
    На добиви е колкото 2 кошера и за това само нея не я смених, а като гледам и пчелите не им се сменя. Извадих много отводки от тази майка, но нито една не може да се мери с нея. Купих я още с първите отводки и викам на колегата да ми направи още такива майки а на него не му се вярва че още имам от неговите майки след 3 години. Няма да я сменям да вия дали 4та година ще и е последна или ще кара и 5та.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    . Явно BeeVitala действа и най-вече, сме уцелили точният момент за третиране.
    Не бих заложил натова.За малкото акари в СР.-НЕ на време поставена....И аз съм на същия хал...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Не бих заложил натова.За малкото акари в СР.-НЕ на време поставена....И аз съм на същия хал...
    Дори и да си прав, 2 акара сега срещу 400 миналата година .........

Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    В изрязаното пило, видях само два акара, за разлика от миналата година, когато в едно семейство имаше на една рамка повече от 400 акара.
    В строителната съм намирал акари и през юни.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Нека колежката сподели,колко пило е имало миналата и таз година при поставянето на СР.Миналата година моите бяха на 2-3 рамки,а таз на 4-6 рамки.И съм сигурен,че таз година акарите ще са по малко от миналогодишните.....

Страница 193 от 677 ПърваПърва ... 93143183191192193194195203243293 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •