Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Днес навестих питомниците ми. Положението направо е за стра - много пчела, пило от 3 до 5 рамки, а някой мами не мога да се спрат и се раздават ама яко - почнали са и 6-та рамка. Вкарват много и разноцветен прашец като в семействата масово има по 2-3 рамки. Храна имат поне по 10 кг, но същата бързо ще премине в пило. Като ги гледам направо нищо не са изяли. Мита за голямата консумация през топлите зими за мен е разбит. От някой гнезда се наложи да вадя по една, а в няколко случая и по две рамки мед, за да има място за осеменяване. С оглед на това развитие може да се очакват изненади в април и май.

Блондинките които развъдих миналото лято се справят наравно с останалите. Не знам дали и какво италианско има в тях, но към момента не мога да ги отлича с нещо. Като им гледам поколението, доста и от местните търтеи са ги стигнали. Бягат, бягат колко да бягат
    Този като го гледам и ми се струва, че още до края на март ще го гониш, ако не вземеш някакви мерки.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Този като го гледам и ми се струва, че още до края на март ще го гониш, ако не вземеш някакви мерки.
    Прав си Соларис..., и при мен няколко са луднали и са вече на 6 рамки пило.., това за началото на март е неестествено според мен.
    А и пилото не е само една идея на рамката, а си е доста.., няма татковци за сега заложени, но не е изключено първата деседневка на Април да се правят отводки.10.jpg

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    А при нас три от девет, са с по 7 рамки пило, повечето зряло, на повече от 2/3 от питата, търтеи има вече излюпени, заложено и търтеево пило в повечето семейства, в едно половин строителна рамка от миналата година осеменена и запечатана. В изрязаното пило, видях само два акара, за разлика от миналата година, когато в едно семейство имаше на една рамка повече от 400 акара. Явно BeeVitala действа и най-вече, сме уцелили точният момент за третиране. Не видях някаква разлика в развитието между дървени и финландски кошери, с изключение на влагата, която беше повече в дървените, финландските са съвсем сухи отвътре и по рамките няма тръгнал мухъл. В два от дървените и в един от финландските има по 7 рамки пило. Консумацията на мед също е еднаква. Сложихме ВО за градеж, защото в някои имаше далачета. Това е в северозападна България, района на Правец.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    . Явно BeeVitala действа и най-вече, сме уцелили точният момент за третиране.
    Не бих заложил натова.За малкото акари в СР.-НЕ на време поставена....И аз съм на същия хал...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Не бих заложил натова.За малкото акари в СР.-НЕ на време поставена....И аз съм на същия хал...
    Дори и да си прав, 2 акара сега срещу 400 миналата година .........

Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    В изрязаното пило, видях само два акара, за разлика от миналата година, когато в едно семейство имаше на една рамка повече от 400 акара.
    В строителната съм намирал акари и през юни.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Нека колежката сподели,колко пило е имало миналата и таз година при поставянето на СР.Миналата година моите бяха на 2-3 рамки,а таз на 4-6 рамки.И съм сигурен,че таз година акарите ще са по малко от миналогодишните.....

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Нека колежката сподели,колко пило е имало миналата и таз година при поставянето на СР.Миналата година моите бяха на 2-3 рамки,а таз на 4-6 рамки.И съм сигурен,че таз година акарите ще са по малко от миналогодишните.....
    Миналата година, първия преглед го направихме на 11 април и пилото в това семейство беше, колкото тази година на 5 рамки, строителната рамка беше изрязана за първи път на 26 април, а сега тази рамка стоеше в гнездото на 7 позиция и беше осеменена много по-рано и изрязана на 05 март. Това ме навежда на мисълта, че акара е по-малко. Между другото, в същото това семейство през зимата изпадна много повече акар от колкото в другите. Разбира се ние третирахме на 07 фефруари тази година, и със сигурност няма да разчитаме само на СР, просто споделих наблюденията си.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Около 70-80% са така. До края на март не очаквам да почнат да мислят за глупости, защото предстоят ротации на корпусите, но виж към 7-15 април със сигурност ще ревнат за трети корпус, основи и сироп поне до акацията,а аз май, май ще ревна за отпуск особено, ако месеца е дъждовен.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Около 70-80% са така. До края на март не очаквам да почнат да мислят за глупости, защото предстоят ротации на корпусите, но виж към 7-15 април със сигурност ще ревнат за трети корпус, основи и сироп поне до акацията,а аз май, май ще ревна за отпуск особено, ако месеца е дъждовен.
    Не ми се мисли. Ще разказваш.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Стига сте ревали.В другата тема търсят БГ пчела, хайде давайте матриал за разплод.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •