Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 192 от 496 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,911 до 1,920 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Договорките между изкупвачите са точно толкова възможни, колкото и договорките между пчеларите. Всеки ги мечтае, но никой не е готов да ги спазва, особенно ако започне да губи пари от това (или поне да си мисли, че ги губи).

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Май трябва да се договорим и с украинските колеги, че то май нас никой не ни бръсне

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    P.S. http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=105&page=61 Горе-написаното е цитат от пост 610, като си позволих да променя само цифрите съобразени към днешна дата.
    И тук веднага ни изниква в съзнанието сентенцията "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Обаждам им се август и винаги чакам с месеци.

Както припомних на скоро, Август месец пазара не работи. Западните фирми гледат да си напълнят складовете до края на Юли, преди да излезнат във отпуска. След това те за никъде не бързат.

Според мен, по-добрия вариант е, като не могат да предложат количество, пчеларите да се обединяват на малко по-големи партиди за пролетния мед, веднага щом го извадят, докато има търсене. След това който иска на слънчогледовия мед, нека пак да си му чака цена.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Имал съм FOREX брокер и съм наблюдавал действията на хиляди хора. Прекарвал съм хиляди безсънни нощи в анализи как търгува един или друг човек. И съм откривал точно това, което ви го приказвам и сега. При достатъчно дълга игра, при която се активират вероятностите, крайния резултат от изчакването за по-добра цена ВИНАГИ ВОДИ ДО НУЛЕВО ИЛИ ОТРИЦАТЕЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ. ......

Добре е всеки пчелар да се пробва с ФОРЕКС търговията за месец ( приемаме че първата седмица е нужна за да разучи логиката на пазара). Все пак има БЕЗПЛАТНИ демо версии. Ако след месец е успял да натрупа значителна сума и се почувствал като факир, нека се пробва смело и със цената на меда!!!! (Някои хора наистина имат талант за тези неща, но мнозинството само си въобразяват че това е така)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Както припомних на скоро, Август месец пазара не работи. Западните фирми гледат да си напълнят складовете до края на Юли, преди да излезнат във отпуска. След това те за никъде не бързат.

Според мен, по-добрия вариант е, като не могат да предложат количество, пчеларите да се обединяват на малко по-големи партиди за пролетния мед, веднага щом го извадят, докато има търсене. След това който иска на слънчогледовия мед, нека пак да си му чака цена.
    Да. Все още помня. Само разказах една от случките, че ми се стори много забавна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Прави впечатление ,че хипер активни в тази тема са хора ,които не продават мед на едро.Няма да ги изреждам ,вие ги знаете .Въпроса е защо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тия украинци ще излезнат повече от китайците, какви са тези неограничени възможности та задръстиха цяла Европа, чак и българските прекупвачи купуват от тях. А какво ли ще стане ако няма война сигурно ще тече мед по чешмите вместо вода. Нещо има гнило в цялата история. Иначе и да падне цената след нова година не е болка за умиране, да сме живи и здрави пък пари се изкарват. Лошото е че ако искаш да гледаш кошерите както трябва с нови сандъци, нов инвентар, да им обръщаш повече внимание, да изкарваш чист мед, разходите ще надхвърлят 5лв.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Прави впечатление ,че хипер активни в тази тема са хора ,които не продават мед на едро.Няма да ги изреждам ,вие ги знаете .Въпроса е защо.
    Защото темата се разводнява с разни небивалици и полезната информация е под 10%
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    .... пък пари се изкарват. Лошото е че ако искаш да гледаш кошерите както трябва с нови сандъци, нов инвентар, да им обръщаш повече внимание, да изкарваш чист мед, разходите ще надхвърлят 5лв.
    Пари се изкарват, но при така създалата се ситуация не виждам защо трябва да наливам пари в един бизнес в който разходите са повече от приходите и рано или късно ще фалира???

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Договорките между изкупвачите са точно толкова възможни, колкото и договорките между пчеларите. Всеки ги мечтае, но никой не е готов да ги спазва, особенно ако започне да губи пари от това (или поне да си мисли, че ги губи).
    Договорка между пчелари може да е трудна и невъзможна ,защото са много ,но между изкупвачите е гарантирана.Справка :оферта на Апитрейд и Апимел.Можеха да сложат 5 стотинки разлика за цвят.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз все повече си мисля че между изкупувачите няма договорки, а просто продават на едно и също място и всъщност диктовката на цените идва от там.

Страница 192 от 496 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •