Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 191 от 677 ПърваПърва ... 91141181189190191192193201241291 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,901 до 1,910 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А,а,а, благодаря и аз така! Ама, защото прихванах от тертипа на Ачката. Годината върви с месец по-рано! Кайсиите аха да цъфнат, а това се случва в края на март. И така са се набухали с прашец, че точно сега не им трябва гарсониера!
    При мен кайсиите цъфнаха и джанките са на дни от масов цъфтеж времето е топло. То определя действията.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А,а,а, благодаря и аз така! Ама, защото прихванах от тертипа на Ачката. Годината върви с месец по-рано! Кайсиите аха да цъфнат, а това се случва в края на март. И така са се набухали с прашец, че точно сега не им трябва гарсониера!
    То е ясно, че върви с месец напред и кайсиите аха да цъфнат, бадема аха да цъфне, половината джанки аха да цъфнат ама не са цъфнали. При мен прашец в излишък по питите няма. Пък и пчелата е как да кажа малко глупаво животно колкото повече място му даваш толкова повече мазало прави.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    То е ясно, че върви с месец напред и кайсиите аха да цъфнат, бадема аха да цъфне, половината джанки аха да цъфнат ама не са цъфнали. При мен прашец в излишък по питите няма. Пък и пчелата е как да кажа малко глупаво животно колкото повече място му даваш толкова повече мазало прави.
    Ако не бъркам, ти ли показва преди 20-25 дни снимка на кошер с 9 пити покритие.......как е той сега......

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Ако не бъркам, ти ли показва преди 20-25 дни снимка на кошер с 9 пити покритие.......как е той сега......
    Не, не съм показвал такава снимка. Имах 2 такива кошера и още в края на януари им сложих магазини и от тогава не съм ги поглеждал. Пусках едни снимки от прегледа в началото на февруари, тогава бяха на 6-7 рамки покритие, но предимно със зимни пчели. Сега положението е същото на 6-7 рамки покритие, но 60-70% пролетни пчели.
    Тука с пълна сила важи приказката "1000 пчелари 1000 начина". Биологичния тетрис има много решения.
    Първите ВО бяха планирани за началото на рапицата, но плановете леко се смениха и отпаднаха. Последната снимка гледам е от 22 февруари, не съм ги пипал скоро, само отделни кошери за справка.

1.jpg
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И аз така викам, при мен е горе-долу същото. От ланшните пчели да има МАКС 20-30%. Новите дето се люпят не могат да увеличат численоста......очаквам за след 2 седмици да си проличи, че се засилват. Като съм давал питки (мед и прашец) към 10-11 Февруари и към 18-20 питки само мед (по 400-500гр). На две осмачета ДБ имам найлон под таблата и ги поглеждам през ден-два едвам-едвам са захапали втората питка с мед.
    П.П. Казваш, че си сложил магазин.....защо така?
    П.П. А времето верно малко избързва....... при мен зарзалишките напъпват и до 4-5 дни ще цъфнат. Джанките по-натам......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И аз нещо не вдявам...Питаш ме дали 1 март не е всъщност 1 април.....Не,не е 1 април....А плодниковите рамки,отстрани на пилото са с ВО.
    Ти постоянно си месец напред. Май е време да видя какво става и при мен, може да е нужно някакво разместване.
    Да ви попитам, кога слагате прашецоуловителите?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,визирах 1 април не като дата,а като ден на шегата. Не веднъж съм писал,че целта ми е да направя така,че моите пчели да излязат на паша с 20 минути по рано от тези на съседа.А дали кошерите на 8-10км от мойте,са по силни,това вече не ме интересува...За прашеца-ще изчакам да заредят поне първите далаци на СР.

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    Ср е написал -на строителна рамка играе роля явно

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,визирах 1 април не като дата,а като ден на шегата. Не веднъж съм писал,че целта ми е да направя така,че моите пчели да излязат на паша с 20 минути по рано от тези на съседа.А дали кошерите на 8-10км от мойте,са по силни,това вече не ме интересува...За прашеца-ще изчакам да заредят поне първите далаци на СР.
    Добре, че не съм ти комшия, защото както винаги съм след теб с развитието, твойте ще оберът меда и мойте ще обикалят празните чашки.

П.с. Разбрах какво имаш в предвид, ама след жокера.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ха ха, ти тръгни да разширяваш гнездото на 1 март с по 3 рамки на во, пък после ще се чудиш защо си с месец назад.

Той Ангел тия неща за комшиите ги пише.
    Винаги може по-добре.

Страница 191 от 677 ПърваПърва ... 91141181189190191192193201241291 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •