И аз нещо не вдявам...Питаш ме дали 1 март не е всъщност 1 април.....Не,не е 1 април....А плодниковите рамки,отстрани на пилото са с ВО.
И аз нещо не вдявам...Питаш ме дали 1 март не е всъщност 1 април.....Не,не е 1 април....А плодниковите рамки,отстрани на пилото са с ВО.
Разширяваш в момента с 3 рамки на ВО. Браво. Дай боже всекиму.
Винаги може по-добре.
Ник,визирах 1 април не като дата,а като ден на шегата. Не веднъж съм писал,че целта ми е да направя така,че моите пчели да излязат на паша с 20 минути по рано от тези на съседа.А дали кошерите на 8-10км от мойте,са по силни,това вече не ме интересува...За прашеца-ще изчакам да заредят поне първите далаци на СР.
Ха ха, ти тръгни да разширяваш гнездото на 1 март с по 3 рамки на во, пък после ще се чудиш защо си с месец назад.
Той Ангел тия неща за комшиите ги пише.![]()
Винаги може по-добре.
Колегата носи на закачки и друг път съм го пробвал, ама и аз не знам кога да спра.![]()
Винаги може по-добре.
Кое те кара да мислиш,че ....лъжа.И восъчните основи са две,а третата е магазинна рамка без во и без тел.....Преди време един колега,когото уважавам,2-3 години ме убеждава да не слагам магазините(само с во) около 1 април-НЕ го послушах.... около и след цъфтежа на черешата,пчелите ми започваха да качват мед във вече изградения магазин...... Както и да е.Желая успех и приятни празници на всички..
Не си ме разбрал, въобще не съм си помислил че лъжеш. Но исках да разбера защо ти е да разширяваш гнездото точно когато се сменя пчелата и кошера е във повратна точка. Майката сега снася на ден по колко максимум по 800-1000 яйца на ден, по 20 дена са 16000 килийки, това са 3 дб рамки. Как се гледат по-лесно 16000 пчели ако са на 3 рамки или ако са на 7 рамки.
За магазините съм точно на твоето мнение, но рамките да са 50 на 50 основи и изградени. Даже ако гониш рапица още на 20 март се слагат.
Винаги може по-добре.
В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))