Съжалявам че пак аз трябва да съм този, който да ви каже истината за Дядо Коледа.
Преди време аз имах предложение да се наложи протекционно мито на китайския мед. На същото заседание обаче, вместо да наложат протекционно мито върху вноса от Китай, ЕП премахна ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ и протекционни мита, каквито са съществували до тогава за върху всякаква ЗЕМЕДЕЛСКА продукция от Китай.
Тогава на мен ми бе обяснено, че китайците били казали , че ако ЕС не отвори пазара си за Китайската земеделска плодукция, то Китай ще престане да изкупува стоманата на БеНеЛюкс. Какво може да се направи в такива ситуации - вадиш елката и започваш да смяташ от кое ще загубиш повече.
Мисълтта ми е че със едно такова решение, ЕС съвсем СЪЗНАТЕЛНО избира да прецака цените на земеделската продукция в рамките на целия ЕС. И за да не се чувстват земеделците ощетени, като компенсация част от парите от другите облагодетелствани индустрии, се отделят и наливат в земеделието под формата на СУБСИДИИ. А земеделците си мислят че са "на далавера". Ха-ха.
Ето така функционира съвременната икономика.