Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Съжалявам че пак аз трябва да съм този, който да ви каже истината за Дядо Коледа.
    Преди време аз имах предложение да се наложи протекционно мито на китайския мед. На същото заседание обаче, вместо да наложат протекционно мито върху вноса от Китай, ЕП премахна ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ и протекционни мита, каквито са съществували до тогава за върху всякаква ЗЕМЕДЕЛСКА продукция от Китай.

Тогава на мен ми бе обяснено, че китайците били казали , че ако ЕС не отвори пазара си за Китайската земеделска плодукция, то Китай ще престане да изкупува стоманата на БеНеЛюкс. Какво може да се направи в такива ситуации - вадиш елката и започваш да смяташ от кое ще загубиш повече.

Мисълтта ми е че със едно такова решение, ЕС съвсем СЪЗНАТЕЛНО избира да прецака цените на земеделската продукция в рамките на целия ЕС. И за да не се чувстват земеделците ощетени, като компенсация част от парите от другите облагодетелствани индустрии, се отделят и наливат в земеделието под формата на СУБСИДИИ. А земеделците си мислят че са "на далавера". Ха-ха.

Ето така функционира съвременната икономика.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Съжалявам че пак аз трябва да съм този, който да ви каже истината за Дядо Коледа.
    Преди време аз имах предложение да се наложи протекционно мито на китайския мед. На същото заседание обаче, вместо да наложат протекционно мито върху вноса от Китай, ЕП премахна ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ и протекционни мита, каквито са съществували до тогава за върху всякаква ЗЕМЕДЕЛСКА продукция от Китай.

Тогава на мен ми бе обяснено, че китайците били казали , че ако ЕС не отвори пазара си за Китайската земеделска плодукция, то Китай ще престане да изкупува стоманата на БеНеЛюкс. Какво може да се направи в такива ситуации - вадиш елката и започваш да смяташ от кое ще загубиш повече.

Мисълтта ми е че със едно такова решение, ЕС съвсем СЪЗНАТЕЛНО избира да прецака цените на земеделската продукция в рамките на целия ЕС. И за да не се чувстват земеделците ощетени, като компенсация част от парите от другите облагодетелствани индустрии, се отделят и наливат в земеделието под формата на СУБСИДИИ. А земеделците си мислят че са "на далавера". Ха-ха.

Ето така функционира съвременната икономика.
    Има ли желание, има и начин. Сещам се веднага за 3 начина да се повиши цената на родното производство и обема на продажбите и да се намали вноса, като всичко това без протест или законодателна инициатива.
    НО всичко това изисква пчеларите да действат заедно и тук е проблема. Затова и който е решил да прави нещо, не разчита на чужда помощ.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •