Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 47 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 465
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Това е добра новина, но трябва да ви кажа, че с тези такери и скоби последните няколко дни ми белее главата. Първо се оказа, че има различни модели такери и различни видове скоби.
    За такерите на Райдер (червените) ли става въпрос? Аз на Райдер съм виждал точно два модела пневматични такери - един за големи скоби/пирончета, друг за широките. За всеки от тях се предлагат скобички със същата марка.

Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините.

При електрическите такери разнообразието е много по-голямо. Единствено там досега съм виждал скобички които ръждясват(пък са и по-скъпи).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ciko Виж публикацията
    Каква е марката на такерите, ако може и сайта?
    Благодаря предварително
    Ето го най-хубавия такер, който представлява половината от сумата, която дадох.
    http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=15550

Освен него взех и един електрически за около 70 лева и един ръчен за около 45 лева - и двата са най-добрите в класа си. И за останалите пари взех около 10 000 скоби от 3 различни маркови производителя, за да преценя има ли разлика в качеството им.

Всичко това е от този сайт. Звъннах по телефона и им загубих доста време - първо за да си обясня проблема, а после за да ми търсят и предлагат модели на такери и скоби. Хората бяха любезни и останах много доволен от обслужването.

Между другото докато аз се ровех из интернет бях изпратил един служител да обикаля из града и също да търси такер за нашите вече закупени скоби. Носеше със себе си дъска и PVC карти и там по магазините е пробвал сигурно сто различни модела. Преди малко се върна и донесе два пластасови китайски такери с цена около 10 лева единия, които ооооо.... чудо, които безпогрешно работяха с двата вида скоби, с които вече се бях натресъл.

Та не знам какво да кажа - явно човек може да се отърве и евтино, но когато купува даден такер, трябва веднага да си купи за него и 10-20 хиляди оригинални скоби, защото иначе като се свършат, шанса да се намерят същите е равен на нула, и такера става безполезна вещ за боклука.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ......Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините........
    Идея си нямаш колко много на брой различни видове ръчни такери и скоби има. И аз така си мислех, че всички такери и скоби за като моя - ха-ха .... и си мислех че това са най-масовите. Да, ама не. Моделите са стотици, да не кажа хиляди. Видовете скоби - също. Различни дебелини, ширини, височини, форма, ъгъл на закръглението, различна тел с различно сечение, с различно подостряне, от различни метали, с различно покритие и т.н.

Ето ти например списък с някои от моделите на скобите. Преписвам само от един сайт: (73), (53 А,D), (7/CТ), (A,C,D), (O,K,Y), (G), (28), (53 A/L), (A,D), (A 53), (7), (24), (S), (53 A,B,H/D,F,G), (53 A,H/D,G), (H), (C), (A), (13), (A,D,H,G), (F), (140) - Това от Ташев Галвинг. А сега от Бош - 51, 52, 54, 57, 53, 58, 59, 55, 40, 41, 47, 48, 49 - във варианти насмолени или не, с твърда или с мека тел и т.н. Да продължавам ли и с другите фирми? Няма да ми стигне деня да ги изреждам..... И всеки един модел пък е с различни дължини на иглите - 4,6,8,10,12,14,16 и т.н. Бих казал, че вариациите са поне 10 000. Ха, ха - откъде реши, че точно твоя модел е май-масов и го има в цяла България? Ха-ха...... Знаеш ли с какви точно скоби работи твоя модел и пробвал ли си да си намериш резервни със същите параметри?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Това е кошерът, който е заселен с пчели повече от 2 месеца. Семейството вътре си живурка идеално!
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	1.jpg
Прегледи:      1641
Размер:	281.4 KB
ID:	1988Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2.jpg
Прегледи:      1647
Размер:	353.2 KB
ID:	1989Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	3.jpg
Прегледи:      1641
Размер:	347.8 KB
ID:	1990

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    distedi Какви са металните профили които си ползвал и как си ги захванал.Как отлепяш корпусите ,ако имаш сподели малко по подробни снимки на самия кошер
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    На снимките съм показал версия от следните компоненти: Корпус ЛР + 7 см. приставка - така мога да сложа рамки за ДБ кошер. Върху тях има стандартен ДБ магазин. Ако реша да използвам ЛР рамки, само премествам 7 см. приставката под магазина и се получават 2 корпуса ЛР.
    Металните части са UD профили за гипсокартон, но от по-дебела ламарина. Залепвам ги с PU пяна и с нитове. Прополис почти няма по металните части, понеже ламарината е гладка и прилепват плътно отделните корпуси. Дори да залепнат - с рамкоповдигач лесно ще се отлепят.
    Сега замислям следваща версия на дъното - ще слагам прашецоуловител, но на пролет ще има резултат.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Това, че алуминия е отличен топлинен мост, не създава ли някакви проблеми - конденз, студени зони в кошера?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Това, че алуминия е отличен топлинен мост, не създава ли някакви проблеми - конденз, студени зони в кошера?
    За сега не.....но на пролет ще имам повече информация
    Давайте предложения къде и какво да гледам и да доизпипвам!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    За сега не.....но на пролет ще имам повече информация
    Давайте предложения къде и какво да гледам и да доизпипвам!
    Не си казал
    Махни всеки метал от кошера.
    Всички винтове можеш да ги замениш с такива от PVC, PP или PET.
    Виж по крепежите каква алтернатива може да ти предложат от пластмаса.
    Има винтове и дюбели с широка и дълбока резба от PVC или PP (не съм ги гледал от каква пластмаса са).
    Дупката и в самия дюбел можеш да ги напълниш с лепило, ако се притесняваш, че може да се разделят.
    Махаш металните профили и ги заменяш с PVC има ги от 2мм х 2мм до 100х100мм.
    Китосай всички дупки на винтове с лепило (китовете се пукат лесно).
    След това мини целия кошер с PVA лепило или безир (без разтворители или ще се стопи). Влезе ли вода във фибрана...това вече го коментирахме.
    Чак след това може да боядисаш.И разхода на боя ще ти падне много.
    Дано съм ти дал няколко идеи .
    Снимките са индикативни има по 1,2,5,10см дълги...най-различни.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	fischer-gk-dubel-za-gipsokarton-3.jpg
Прегледи:      1612
Размер:	33.5 KB
ID:	1997Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	fischer-gk-dubel-za-gipsokarton-1.jpg
Прегледи:      1613
Размер:	17.0 KB
ID:	1998

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Какви точно PVC профили имаш предвид?
    Винтовете са сложени, за да има време да стегне лепилото. Не разчитам много на тях да държат конструкцията.
    След завиването им, са изцяло покрити с лепило. Всички фуги, надки и дупчици са също запечатани с лепило.
    Целият кошер е минат на 2 ръце с грунд на водна основа, въпреки че гладките стени НЕ поемат и НЕ задържат лепкавият грунд.
    В следствие на грундирането, разходът на боя е смешно малък.

Страница 17 от 47 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •