Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Това е добра новина, но трябва да ви кажа, че с тези такери и скоби последните няколко дни ми белее главата. Първо се оказа, че има различни модели такери и различни видове скоби.
    За такерите на Райдер (червените) ли става въпрос? Аз на Райдер съм виждал точно два модела пневматични такери - един за големи скоби/пирончета, друг за широките. За всеки от тях се предлагат скобички със същата марка.

Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините.

При електрическите такери разнообразието е много по-голямо. Единствено там досега съм виждал скобички които ръждясват(пък са и по-скъпи).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ......Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините........
    Идея си нямаш колко много на брой различни видове ръчни такери и скоби има. И аз така си мислех, че всички такери и скоби за като моя - ха-ха .... и си мислех че това са най-масовите. Да, ама не. Моделите са стотици, да не кажа хиляди. Видовете скоби - също. Различни дебелини, ширини, височини, форма, ъгъл на закръглението, различна тел с различно сечение, с различно подостряне, от различни метали, с различно покритие и т.н.

Ето ти например списък с някои от моделите на скобите. Преписвам само от един сайт: (73), (53 А,D), (7/CТ), (A,C,D), (O,K,Y), (G), (28), (53 A/L), (A,D), (A 53), (7), (24), (S), (53 A,B,H/D,F,G), (53 A,H/D,G), (H), (C), (A), (13), (A,D,H,G), (F), (140) - Това от Ташев Галвинг. А сега от Бош - 51, 52, 54, 57, 53, 58, 59, 55, 40, 41, 47, 48, 49 - във варианти насмолени или не, с твърда или с мека тел и т.н. Да продължавам ли и с другите фирми? Няма да ми стигне деня да ги изреждам..... И всеки един модел пък е с различни дължини на иглите - 4,6,8,10,12,14,16 и т.н. Бих казал, че вариациите са поне 10 000. Ха, ха - откъде реши, че точно твоя модел е май-масов и го има в цяла България? Ха-ха...... Знаеш ли с какви точно скоби работи твоя модел и пробвал ли си да си намериш резервни със същите параметри?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •