Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 47 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 465
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Та моята препоръка е след зачукването да пръскаш скобите с дърводелски UV спрей. Бутилка от 400g спрей струва 6.50, и с нея можеш да напръскаш (защитиш) поне 100 кв.м. площ.
    Много ценен съвет, благодаря! Ти сигурно пръскаш с това и рамките (скобите където са). На снимката с разделителите рамката е от две летви горе. Не питам защо е така (мисля се досещам). Лепиш ли двете летви? Предполагам са ударени с такера отгоре по средата двете летви. Не се вижда на снимката как е.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Летвите ми на рамката са две, защото по средата между тях има скрит чип - UHF RFID таг, чието основно предназначение е защита против кражба. Данните, записани в този чип, могат да се четат от разстояние до 50 метра.

Колкото до скобите и главичките на простосмъртните видии - да, от скоро ги пръскам и тях с UV лак. На ключови места обаче поставям хромникелови видии, които за съжаление са около 10 пъти по-скъпи. Само за сведение - една простосмъртна видия струва средно около 0.4 стотинки, а една аналогична хромникелова - 4 стотинки.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Скобичките за пневматичните такери Райдер са алуминиеви (или алуминиева сплав). Не ръждясват.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Летвите ми на рамката са две, защото по средата между тях има скрит чип - UHF RFID таг, чието основно предназначение е защита против кражба. Данните, записани в този чип, могат да се четат от разстояние до 50 метра.
    .....
    Ти това с петдесетте метра пробвал ли си го? С какво ги четеш?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Иначе фирмата предлага рязане, но взема по левче на лист. Това може да обезсмисли ниската цена, по която ги купуваш.
    Ето една хубава новина. Аз сега им звънях на мобилния (взех го от www.tuplex.bg) и ми казаха, че режели без пари. Аз ще взема все пак зеге. Ако някой ходи тези дни да каже все пак дали режат без пари.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    За малки количества е възможно да режат без пари, но за цял камион, както на Матеев материала за 2 000 лв няма начин

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ти това с петдесетте метра пробвал ли си го? С какво ги четеш?
    Не съм го пробвал, но така го пише в документацията. Използва се плоска насочена антена с предавател с мощност няколко вата. В документацията пише, че може да прочете до 50 метра, а при хубава остронасочена антена - дори до 100 метра. Пише също че може да прочете таг в кола, движеща се със скорост до 250 km/h.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не съм го пробвал, но така го пише в документацията. Използва се плоска насочена антена с предавател с мощност няколко вата. В документацията пише, че може да прочете до 50 метра, а при хубава остронасочена антена - дори до 100 метра. Пише също че може да прочете таг в кола, движеща се със скорост до 250 km/h.
    Проучвах преди време (3-4г) много обстойно Long Range RFID таговете и технологиите за тяхното четене. Тогава 3-5м се считаше за сериозно постижение за пасивни тагове. Не ми се вярва нещата да са отишли толкова напред, че да се чете от 50м множество от тагове "на куп". Би станала пълна информационна боза! Ти с какво ги четеш и от колко метра имаш стабилни данни?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Скобичките за пневматичните такери Райдер са алуминиеви (или алуминиева сплав). Не ръждясват.
    Това е добра новина, но трябва да ви кажа, че с тези такери и скоби последните няколко дни ми белее главата. Първо се оказа, че има различни модели такери и различни видове скоби. Мислех си че има нещо като стандарт, ама се оказа че май няма. Видовете такери и скоби са над 50, и голяма част от тях са несъвместими. Това го научих по трудния начин, след като се оказа, че във фирмата вече са се появили 7-8 вида такери и два вида скоби в количества по 10-20 хиляди, и нито един такер не може да забие нито една скоба от това, което го имам. Ха-ха...... освен съвместимостта се оказа, че скобите имат и различна коравината на телта и точно това обърква всичко - в дърво влизат, но PVC картите не могат да ги пробиват. Оказа се че има и фалшиви скоби, които са лошо подострени и имат склонност да се кривят и мачкат. И въобще - ето един пример как нещо елементарно може да се превърне в сериозен проблем, който в края на краищата доведе до загуба на няколко човекодена на 5-6 човека. И като сметна загубените надници и грешно закупените камари от скоби и такери, и се заформя сума от 600-700 лева.

И как реших проблема - ами седнах на компютъра, разрових се в интернет и си избрах и купих маркови немски такери (един ръчен, един електрически и един с акумулатори), както и около 10 000 маркови скоби от немска фирма, половината от които са специално обявени, че са с повишена коравина. И всичкото това ми излезе точно ..... 259 лева - 3 пъти по-евтино от олелията, предизвикана от кучата марка такери и скоби. За кой ли път получих доказателство, че евтиното в края на краищата винаги излиза по-скъпо. Ха-ха...

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Каква е марката на такерите, ако може и сайта?
    Благодаря предварително

Страница 16 от 47 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •