Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 154 от 186 ПърваПърва ... 54104144152153154155156164 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,531 до 1,540 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    С този японски кошер така или иначе ти нищо не можеш да направиш като пчеларски операции, освен да го гледаш отстрани и да философстваш във форума. Това ли ти е концепцията - ГЛЕДАМ и ФИЛОСОФСТВАМ?

Най-важните пчеларски операции при тебе са АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНИ:

1. Проверка на състоянието на семейството
    2. Третиране за акар
    3. Справяне с роевото настроение
    4. Планова подмяна на майката
    5. Подготовка за паша

Колкото до операцията ВАДЕНЕ НА МЕД - при тебе ще отнема 100 пъти повече време от нормалното. Себестойноста на този мед ще скочи до небесата.

На практика ти НИКОГА няма да имаш шанса да спечелиш дори и 1 лев. Само ще си натрисаш разходи на пари и труд и в края на краищата ще ти омръзне и ще изоставиш всичко. Дори няма да имаш шанса да го продадеш това семейство, защото най-вероятно то ще избяга от този кошер, когато се задръсти от акар.
    Това , съм му го говорил цяла зима .
    Той , ще се справи .

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Матеев написа:
    Най-важните пчеларски операции при тебе са АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНИ: - Възможни са всички операции.

1. Проверка на състоянието на семейството – проверката може да се направи по външни признаци, без да се отваря кошера. Аз не съм отварял рамковите си кошери от месец август м.г. И не съм ги подхранвал до този момент. Само като видя какво става на дъното на кошера, и съм спокоен, защото съм си свършил работата през есента.
    2. Третиране за акар – може да се направи и в ЯТ. Но не е необходимо. И ми спестява средства, не купувам лекарства.
    3. Справяне с роевото настроение – Това пък е най-елементарното при ЯТ. Разширяване с празни корпуси отдолу и си свиркаш, и си ги гледаш от близо, не нападат, и си пушиш цигарата пред прелката. Разширяването се прави на две стъпки – когато цъфнат овошките, и преди цъфтежа на акацията с много корпуси. И край, това ти е работата до ваденето на медът.
    4. Планова подмяна на майката – Не е необходима такава планова подмяна, старите и немощни майки се сменят от пчелите – самосмяна на майката. Това са най-добрите майки.
    5. Подготовка за паша – ако само реша, да ги форсирам сега, ще си вкарам таралеж в гащите. При тази ранна пролет пчелите не трябва да се подхранват. А когато пролетта закъснява, имам горна хранилка и мога да ги форсирам без никакъв проблем.
    Размножаване – сега си направих корпуси на ЯТ с рамки. Ползвам стандартни рамки, които режа и вкарвам в корпуса на ЯТ, и мога да направя каквото си поискам, правене на отводки, включително и отглеждане на майки.
    На никого не препоръчвам японската тръвна.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    https://www.youtube.com/watch?v=zIVs5URjBTU
    Идеално здраво-нетретирано за акар семейство.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    https://www.youtube.com/watch?v=zIVs5URjBTU
    Идеално здраво-нетретирано за акар семейство.
    Много са добре, браво, е така да е! Това след разширяването ли е? И цъвнаха ли джанките при теб? При мен не са цъфнали и аз още не искам да разширявам.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Много са добре, браво, е така да е! Това след разширяването ли е? И цъвнаха ли джанките при теб? При мен не са цъфнали и аз още не искам да разширявам.
    Да от днес е след разширяването. Джанките цъфнаха при мен и се носи нектар от мъртвата коприва и джанката.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Браво адаш!Този път влизат 100 за минута.Скоро няма да могат да се изброят.Но след месец и половина,по обяд,ако могат да се броят........

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Браво адаш!Този път влизат 100 за минута.Скоро няма да могат да се изброят.Но след месец и половина,по обяд,ако могат да се броят........
    След месец и половина корпусите ще са 8 адаш. Не се притеснявам за роене не правя ранно подхранване.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Браво. много рязко са дръпнали. Дърводелеца май ще има работа.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Браво. много рязко са дръпнали. Дърводелеца май ще има работа.
    Той, че има има ма да вземе да я свърши.Понякога и американските пчеларски постулати вършат работа да ти кажа.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Като стана дума преди време за броя на влизащите пчели за минута си направих труда да прегледам няколко кошера и после ги заснех и на бавен кадър и преброих влизащите за минута да изведа някаква закономерност. Времето трябва да е без вятър в пика на летежа за деня и над 18 градуса.
    Имаше закономерност, 100 пчели за минута = 10 000 пчели в кошера. 80 пчели за минута = 8000 пчели в кошера.
    Дамянов преди време беше пуснал едни клипчета на негови кошери. На кошер А5 успях да преброя 100 пчели за минута, това му беше най-силния кошер. Ако са ми верни наблюденията трябва да има вътре около 10 000 пчели или 7 рамки добро покритие на ДБ. Ако го е проверявал тогава кошера може да потвърди или отрече да сверим.
    На василевса успях да преброя сега около 65 пчели за минута или 6500 пчели.
    Между другото василевсе сега на какъв обем ти е кошера или брой килийки.
    Винаги може по-добре.

Страница 154 от 186 ПърваПърва ... 54104144152153154155156164 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •