Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 47 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 465
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Я виж ти, излиза, че съм се "изказал" и аз...
    Тази фирма е на 2 минути път от мен

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Каква марка е той? Колко му е плътността?
    Охххх..... задаваш въпроси с повишена трудност. За марката не знам - трябва да видиш сайта от линка - там имаше имена на различните видове плоскости, които на мене естествено нищо не ми говорят. Относно плътноста - имам при мене едно парче образец с размери 360х85х6mm и то тежи точно 83.3 грама. Или 1g има обем 2200куб.mm. Това означава, че материала е два пъти по-лек от водата, и ще плува в нея. Наличието на толкова много въздух в него означава и друго - материала е много добър ТОПЛОИЗОЛАТОР, и може да се ползва в кошерите например като вътрешна обшивка.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз бих модифицирал преградната дъска на вътрешна хранилка, но това си е мое мнение.

Матеев, пробвал ли си разпененото ПВЦ за направа на нуклеуси?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не, но подобна идея вече ми се върти в главата, след като видях цените, на които успяхме да купим материала.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Матеев, пробвал ли си разпененото ПВЦ за направа на нуклеуси?
    Преди няколко месеца бях на една среща на пчелнина на Костадин Якофов. Той ни показа едни 8 рамкови ЛР (кошер на Гърдев) от пластмаса. Не помня колко бяха дебели, но едва ли са над 20мм. Аз питах какъв е метериала, но получих отговор, че е купен от Симеон Тодоров. За нуклеус изискванията са доста по-малки (като здравина). Ако някой си има приказка със Симеон Тодоров да помага...

Аз до 10 дена ще ходя с колата до София и ще си взема туплекс. С какво го режете? Циркуляр, дебела ножица за ламарина, зеге, трион?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    .....Аз до 10 дена ще ходя с колата до София и ще си взема туплекс. С какво го режете? Циркуляр, дебела ножица за ламарина, зеге, трион?
    Реже се с всяка една дърводелска машина, за която се сетиш. Въпросът е как в колата ще ги натовариш тези листи? Та те са огромни. Те дори и за ремарке са големи и трябва да се сгъват на U, за да влязат в него. Ако мислиш там на място сам да си ги режеш, мисля че едно зеге ще ти свърши работа, стига да имаш къде да го включиш в контакта. Иначе фирмата предлага рязане, но взема по левче на лист. Това може да обезсмисли ниската цена, по която ги купуваш.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Кошера на Гърдев произведен от Симеон Тодоров беше на изложбата в пловдивския панаир. Материала и кошера са перфектни, дебелината е 20 мм. Цената беше 240 лв. Мисля че Матеев има машина за почистване на прашец от същия материал.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Да, купих си от Симеон Тодоров две машини за почистване на прашец и две за сушене на прашец, но да си призная честно, не съм се заглеждал какви материали е вложил в тях. Обещавам утре да отида и да ги огледам по-подробно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Реже се с всяка една дърводелска машина, за която се сетиш. Въпросът е как в колата ще ги натовариш тези листи?
    Матеев, ще ги режа там на парчета. В колата мога да вкарам 180x120 sm (комби). Ще взема зеге. Дано има контакт там. Ако няма контакт ще трябва с голямата ножица. Утре им звъня да питам дали мога аз да го режа там.

От това ще направя вътрешни хранилки. Горе ще има по една дъска да се захлюпва и става на преградна дъска. Ако не е захлюпено ще направят някой далак вътре като нищо. Като го ковеш с такера пука ли се (предполагам НЕ)?
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 27.08.2014 в 19:19. Причина: грешка

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не, не се пука. Можеш да го ковеш смело с всякакви скоби - тънки, дебели, къси или дълги. Само една препоръка, измислена лично от мене. Много се дразня, когато видя някой детайл в кошера да е ръждясал или да е пуснал ръждива пътечка надолу. За да не се случва това, аз препоръчвам всички ръждясващи детайли да се пръскат с дърводелски спрей - лак. Това е изпробвано. Открих го случайно когато търсех UV защита на PVC картите, които ги кова по кошерите заради информационната система. Оказа се че UV лака, който го купувам, освен UV защита предлага и защита от влага. На практика той предлага ПЪЛНА ХЕРМЕТИЗАЦИЯ на това, което го напръскаш с него, и при това е изключително устойчив на влага и на всякакви други атмосферни влияния. Залепва се много здраво и издържа десетки години.

Та моята препоръка е след зачукването да пръскаш скобите с дърводелски UV спрей. Бутилка от 400g спрей струва 6.50, и с нея можеш да напръскаш (защитиш) поне 100 кв.м. площ.

http://markita.net/lak-lazuren-akvis...-bambuk.html-0

Страница 15 от 47 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •