Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 120 от 186 ПърваПърва ... 2070110118119120121122130170 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,191 до 1,200 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Как да разбера от кой кошер са излезли? Няма маточници.
    Цвета на питите е "нов", а тук-там има по някоя стара рамка.
    Семействата не са задръстени и майките имат място да снасят.
    Всичко е на ДБ12.
    Гледай отново клипа, ако е нужно.
    Дамяне, не даваш никаква информация, а очакваш отговор. Няма как да стане. На видеото аз не виждам нищо.
    А един колега по-нагоре може би е най-близко до отговора – бягство от твой кошер, или не е от твой кошер този рой.
    Дано да не е от твой кошер

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Дамяне, не даваш никаква информация, а очакваш отговор. Няма как да стане. На видеото аз не виждам нищо.
    А един колега по-нагоре може би е най-близко до отговора – бягство от твой кошер, или не е от твой кошер този рой.
    Дано да не е от твой кошер
    Каква допълнителна информация ти трябва?!?!
    Отговорих на всички въпроси които си ми задал.
    Питите са нови, това са мои пчели, а не на съседа, кошерите са ДБ12, маточници няма, семействата не са задръстени. меда е на венец около пилото и на съседните пити (СЕМЕЙСТВАТА НЕ СА ЗАДРЪСТЕНИ).
    Що ми се роят пчелите и ко казва японското учение.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    По това време е необичайно да има роеве , или имат някакво заболяване и са напуснали кошера.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Каква допълнителна информация ти трябва?!?!
    Отговорих на всички въпроси които си ми задал.
    Питите са нови, това са мои пчели, а не на съседа, кошерите са ДБ12, маточници няма, семействата не са задръстени. меда е на венец около пилото и на съседните пити (СЕМЕЙСТВАТА НЕ СА ЗАДРЪСТЕНИ).

Що ми се роят пчелите и ко казва японското учение.
    Така и си помислих първоначално, че въпросът ти, „защо се роят моите пчели, в моят пчелин, на 5 октомври тази година?“, и предоставеното видео, е поставен само за да се заяждаш, заради японската тръвна.
    Аз не рекламирам японската тръвна, колко пъти трябва да ви го пиша.
    Отговорът ми е вече твърд – ако роят е от твоят пчелин, както ти твърдиш, и ако това изобщо е рой, както ти твърдиш, – това е твоя голяма пчеларска грешка. Търси си я сам.
    Считам че отговорих на въпросът ти, и повече няма да обръщам внимание на този въпрос.
    А ти вече имаш 1568 мнения във форума, благодарение на заяждането си. Трупай непълноценни мнения и заяждания, до нова година може и да удариш бройката от 2000 мнения.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Не е заболяване и не е бягство. При бягство, пчелите буквално се изнизват като войници на парад.
    Изобщо няма никакво значение какъв цвят са питите за роенето.
    Къде е пилото хич няма значение, пилото е там където пчелите го разположат и мястото му се променя според температурата, влагата и количеството пчела в кошера.
    Между 1 и 15 Септ има период на роево настроение, но се случва много рядко да излети рояк и това ще се случи само ако запасите са много сериозни.
    Кошера няма почти никакво значение за роенето, стига да има място за снасяне.
    Майката почти винаги излиза преди да се е излюпила новата, а яйца липсват, защото пчелите спират да хранят майката и я подготвят за полет.
    Рояка се събира на грозд и пази майката, а не се пръска като ученици в междучасие.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    Относно хигиеничното поведение ,при 100 % VSH майки реално другите им качества са доста слабо изразени ,но те са направени с цел да бъдат разплодни майки и да се продават като такива , след извъждането на нейните дъщери оплодени с ваши търтеи(свободно оплодени) нещата се променят но хигиеничното поведение се предава и в поколението на дъщерите дори и да е 50 % това е достатъчно.ът в годината. Основното качество на тази черта е да усещат паразита в запечатаното пило и да го разпечатат след което изядат ларвата и нарушават неговия цикъл на развитие. Но има още една черта на агресивно хигиенично поведение при която възрастните пчели хапят(убиват, контузват) паразита и най често краката.
    http://strathconabeekeepers.blogspot...e-hygiene.html

тази статия е от 2015
    https://myadventuresinbeekeeping.wor...ing-honeybees/

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Я да задам на спецовете един въпрос: "Тези моите защо се роят по това време?" Какво казва японската теория по въпроса?
    Моля непросветените в японското изкуство да не се обаждат

Предозирал си аскорбиновата киселина!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А на мен ми се струва,че Дамян хитрува....

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В при семейства заселни в хралупи също има акар. И да е голяма хралупата пак може да рои. ОСНОВНА причина да оцеляват е защото роят.
    Имам само един въпрос за японската ''технология'' веднъж заселено семейство в такъв кошер как му се сменя майката или се рои?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    А на мен ми се струва,че Дамян хитрува....
    Това не е от негов кошер. До сега не е показвал повече от 6 (шест) пчели на множеството клипове, а тези са поне...20 (двадесет).
    Working....

Страница 120 от 186 ПърваПърва ... 2070110118119120121122130170 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •