Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 16 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 155
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Въпрос към Дони. Какви са тези пчели?
    Прикачен файл 6290
    Прикачен файл 6291
    Ами ако съдя по втората снимка трябва да е от моите, но пилото ми изглежда доста прошарено. Хайде, там където са теловете - ясно, но дори и мислено да си представим, че тези участъци ги няма пак ми се вижда доста прошарено. Та, какво му се е случило на този кошер за да изглежда толкова грозно?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Колкото до това всеки един пчелар да е СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО - нали знаете лафа:

Може да ходи, но не като хората. Може да лети, но не като птиците. Може да плува, но не като рибите. Що е то?

Отговорът е ПАТКА - уж може всичко, но нищо не го прави така, както трябва да бъде.
    И за тук имам отговор, но хайде от мен да мине, че ще се газираш като вкиснато шампанско.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Ами ако съдя по втората снимка трябва да е от моите, но пилото ми изглежда доста прошарено. Хайде, там където са теловете - ясно, но дори и мислено да си представим, че тези участъци ги няма пак ми се вижда доста прошарено. Та, какво му се е случило на този кошер за да изглежда толкова грозно?
    Това пило е от септември миналата година. Тази пролет е почти плътно.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Въпрос към scutellator: може ли с няколко реда да опишете основните характеристики на майките - бъкфаст, произведени в Кипър. Конкретно имам предвид superbeecyprus, които се предлагат от Roger White, но предполагам не се интересувате от индивидуални майкопроизводители. Тъй като имам нужда от оплодени майки в края на април и вчера във фейса качиха оферта от този човек, затова реших да попитам, дали не сте запознат. Някъде из интернет съм попадала на информация, че местните кипърски пчели са доста агресивни, знаете ли нещо повече, дали си заслужава 25 евро майката плюс 40 евро за здравен сертификат и транспорт на пратката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    ...... дали си заслужава 25 евро майката плюс 40 евро за здравен сертификат и транспорт на пратката.
    Помисли си и как ще направиш НЕЗАКОНЕН ВНОС, рискувайки да станеш клиент на прокуратурата ......

Например да отидеш с лека кола в чужбина, и след това да криеш майките на границата ....... Ама тогава цената ти ще скочи на 300-400 евро.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Г-н Матеев, миналата година си купих "карника" от Вас, при това никой не ми е искал данните за фактура, а карниката и към момента не мога да я намеря в Закона за пчелите. Така че, моля Ви, Вие сте един от най-интелигентните хора в този форум, а по отношение на размаха на действията, на начина на мислене и на амбициите сте на абсолютното първо място, много Ви моля, като видите женско име тук не намалявайте капацитета си на общуване. Интересно, знаейки с какво се занимава, например, Андон, подходът Ви към него е съвсем друг. Не че мога да сравня приносът му към пчеларството в БГ с "незаконността" на действията му към същото това БГ пчеларство... Не разбирам, от близо четири месеца открих този форум, опитвам се да отделя време и да изчета от първата до последната страница всяка тема, която ме интересува и по която трябва да взема някакво решение, защо си позволявате от време на време да криввате от интелекта си в полза на някаква дребна комерсиална цел? При толкова много Ваши постове, Вие доста разкривате от себе си. Няма да крия, Вие сте един от примерите ми за подход при решаване на проблеми, например конспектирането, така да се каже, на БГ законодателството в бранша, изключително завършен, трудоемък, времеемък, много добре организиран подход.... Така че, за трети път, моля Ви, променете емотиконите на по-доброжелателни и кажете, какво сте изчели за тези майки!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не крия, че и аз самият в миналото правих много експерименти с майки от чужди раси. Това се дължеже преди всичко на незнание до какви последици може да доведе това. Напоследък обаче много задълбочено започнах да изучавам генетиката на пчелите - просто съм принуден да го правя това предвид новата развъдна асоциация. И полученото ново знание ми показа колко много съм грешал в миналото.

Към днешна дата вече имам коренно различно отношение към чуждите раси в България и това отношение е честно и неподправено. За съжаление обаче знам какво беше предишното ми отношение и ясно осъзнавам, че такова имат и голяма част от пчеларите в България. При това положение ако реша да стана активен борец за чиста раса на българските пчели, то това е равносилно на ХАРАКИРИ (САМОУБИЙСТВО).

Именно поради тази причина аз реших да се заема с една по-безопасна, но все пак ПОЧТЕНА ДЕЙНОСТ - реших да спомогна за ОБРАЗОВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ по въпросите на генетиката и селекцията, като така всъщност заемам една НЕУТРАЛНА ПОЗИЦИЯ от типа - казвам ви истината, а решенията си ги вземайте вие самите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=Георгиева;89836]Г-н Матеев, миналата година си купих "карника" от Вас, при това никой не ми е искал данните за фактура, а карниката и към момента не мога да я намеря в Закона за пчелите. Така че, моля Ви, Вие сте един от най-интелигентните хора в този форум, а по отношение на размаха на действията, на начина на мислене и на амбициите сте на абсолютното първо място, много Ви моля, като видите женско име тук не намалявайте капацитета си на общуване.

Г-жо вашият пост ме впечатли аз съм новобранец и не давам акъл но подозирам че г-н Матеев е добър играч на шах моля следете темата СЕЛЕКЦИЯ, която трябва да се извършва от ВСЕКИ ЕДИН ПЧЕЛАР мисля че досега ни беше представен само дебюта.

Шахматната композиция е изкуството на създаване на шахматни задачи (тези задачи понякога са наричани шахматни композиции). Личност, която създава такива проблеми, е известна като шахматен композитор.

Повечето шахматни задачи проявяват следните особености:

• Позицията е композирана, т.е. тя не е взета от реална игра, но е съчинена за специфичната цел на поставения проблем.
    • Има определено условие, т.е. цел, която трябва да бъде постигната. Например, да се матират черните фигури в определен брой от ходове.
    • Има тема (или съвкупност от теми), за която задачата е съставена да илюстрира: шахматните задачи обикновено илюстрират отделни идеи.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В повечето случаи направата на нещо собствено излиза ПО-СКЪПО и ПО-НЕКАЧЕСТВЕНО от покупката му. Това е така, защото най-евтина и най-качествена стока в наше време се получава тогава, когато тя се прави от ТЯСНО СПЕЦИАЛИЗИРАН за тази стока производител.
    .
    Не мога да се съглася! Моята луканка е в пъти по- хубава от всяка купешка!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Кой мед е най хубав и качествен не говоря за най евтин.
    Коя пчела е най качествена БЪЛГАРСКА МЕДОНОСНА ПЧЕЛА или вносните породи.
    Кой домати са най вкусни биволско сърце (ЕС искаше да ги забрани) или вноса.
    Българско кисело мляко (в Япония се продават хиляди кофички на ден с българска закваска и рецепта) а ние ядем от сухо мляко и френска закваска.
    Сега в пазарната икономика явно нашите плодове и зеленчуци са скъпи и некачествени и затова са само 15% местно производство а 85%са внос откъснати преди месеци и в магазините се пръскат и узряват за 24 часа.Не можем да изпълним квотата за агнешко месо (нямаме таково голямо производство) но защото се разграбва от страните от близкия изток (при положение че имат овцеферми в Австралия и Нова Зеландия по територия по големи от България).
    Още дълго мога да давам примери (за по скъпо донякъде съм съгласен но за по качествено не мисля).

Страница 12 от 16 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •