Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 155

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Въпрос към scutellator: може ли с няколко реда да опишете основните характеристики на майките - бъкфаст, произведени в Кипър. Конкретно имам предвид superbeecyprus, които се предлагат от Roger White, но предполагам не се интересувате от индивидуални майкопроизводители. Тъй като имам нужда от оплодени майки в края на април и вчера във фейса качиха оферта от този човек, затова реших да попитам, дали не сте запознат. Някъде из интернет съм попадала на информация, че местните кипърски пчели са доста агресивни, знаете ли нещо повече, дали си заслужава 25 евро майката плюс 40 евро за здравен сертификат и транспорт на пратката.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Георгиева Виж публикацията
    ...... дали си заслужава 25 евро майката плюс 40 евро за здравен сертификат и транспорт на пратката.
    Помисли си и как ще направиш НЕЗАКОНЕН ВНОС, рискувайки да станеш клиент на прокуратурата ......

Например да отидеш с лека кола в чужбина, и след това да криеш майките на границата ....... Ама тогава цената ти ще скочи на 300-400 евро.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Г-н Матеев, миналата година си купих "карника" от Вас, при това никой не ми е искал данните за фактура, а карниката и към момента не мога да я намеря в Закона за пчелите. Така че, моля Ви, Вие сте един от най-интелигентните хора в този форум, а по отношение на размаха на действията, на начина на мислене и на амбициите сте на абсолютното първо място, много Ви моля, като видите женско име тук не намалявайте капацитета си на общуване. Интересно, знаейки с какво се занимава, например, Андон, подходът Ви към него е съвсем друг. Не че мога да сравня приносът му към пчеларството в БГ с "незаконността" на действията му към същото това БГ пчеларство... Не разбирам, от близо четири месеца открих този форум, опитвам се да отделя време и да изчета от първата до последната страница всяка тема, която ме интересува и по която трябва да взема някакво решение, защо си позволявате от време на време да криввате от интелекта си в полза на някаква дребна комерсиална цел? При толкова много Ваши постове, Вие доста разкривате от себе си. Няма да крия, Вие сте един от примерите ми за подход при решаване на проблеми, например конспектирането, така да се каже, на БГ законодателството в бранша, изключително завършен, трудоемък, времеемък, много добре организиран подход.... Така че, за трети път, моля Ви, променете емотиконите на по-доброжелателни и кажете, какво сте изчели за тези майки!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не крия, че и аз самият в миналото правих много експерименти с майки от чужди раси. Това се дължеже преди всичко на незнание до какви последици може да доведе това. Напоследък обаче много задълбочено започнах да изучавам генетиката на пчелите - просто съм принуден да го правя това предвид новата развъдна асоциация. И полученото ново знание ми показа колко много съм грешал в миналото.

Към днешна дата вече имам коренно различно отношение към чуждите раси в България и това отношение е честно и неподправено. За съжаление обаче знам какво беше предишното ми отношение и ясно осъзнавам, че такова имат и голяма част от пчеларите в България. При това положение ако реша да стана активен борец за чиста раса на българските пчели, то това е равносилно на ХАРАКИРИ (САМОУБИЙСТВО).

Именно поради тази причина аз реших да се заема с една по-безопасна, но все пак ПОЧТЕНА ДЕЙНОСТ - реших да спомогна за ОБРАЗОВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЧЕЛАРИ по въпросите на генетиката и селекцията, като така всъщност заемам една НЕУТРАЛНА ПОЗИЦИЯ от типа - казвам ви истината, а решенията си ги вземайте вие самите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=Георгиева;89836]Г-н Матеев, миналата година си купих "карника" от Вас, при това никой не ми е искал данните за фактура, а карниката и към момента не мога да я намеря в Закона за пчелите. Така че, моля Ви, Вие сте един от най-интелигентните хора в този форум, а по отношение на размаха на действията, на начина на мислене и на амбициите сте на абсолютното първо място, много Ви моля, като видите женско име тук не намалявайте капацитета си на общуване.

Г-жо вашият пост ме впечатли аз съм новобранец и не давам акъл но подозирам че г-н Матеев е добър играч на шах моля следете темата СЕЛЕКЦИЯ, която трябва да се извършва от ВСЕКИ ЕДИН ПЧЕЛАР мисля че досега ни беше представен само дебюта.

Шахматната композиция е изкуството на създаване на шахматни задачи (тези задачи понякога са наричани шахматни композиции). Личност, която създава такива проблеми, е известна като шахматен композитор.

Повечето шахматни задачи проявяват следните особености:

• Позицията е композирана, т.е. тя не е взета от реална игра, но е съчинена за специфичната цел на поставения проблем.
    • Има определено условие, т.е. цел, която трябва да бъде постигната. Например, да се матират черните фигури в определен брой от ходове.
    • Има тема (или съвкупност от теми), за която задачата е съставена да илюстрира: шахматните задачи обикновено илюстрират отделни идеи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Помисли си и как ще направиш НЕЗАКОНЕН ВНОС, рискувайки да станеш клиент на прокуратурата ......

Например да отидеш с лека кола в чужбина, и след това да криеш майките на границата ....... Ама тогава цената ти ще скочи на 300-400 евро.
    Ха ха! Теоретично ако предположим, че образуват дело за внос на пчели, ми е интересно ако пчелите не са в запечатани кутийки, а примерно в жабката или в зрънчото на детето или в кутия от цигари, как ще докажат в съда, че пчелата не е долетяла от някъде случайно.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Ха ха! Теоретично ако предположим, че образуват дело за внос на пчели, ми е интересно ако пчелите не са в запечатани кутийки, а примерно в жабката или в зрънчото на детето или в кутия от цигари, как ще докажат в съда, че пчелата не е долетяла от някъде случайно.
    С вещи лица.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    С вещи лица.
    Я пак! Отваря митничаря пепелника на колата и там вижда да лази една пчела. И после какво?

Наблюдател
    Регистриран
    30.12.2011
    Пчеларски район
    община Плевен
    Я пак! Отваря митничаря пепелника на колата и там вижда да лази една пчела. И после какво?
    Хваща я между палеца и показалеца и натиска. От страх да не го ужили. Ха-ха.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ха-ха. Това няма да ти го разказвам, щото не е за форуми, влез ми в положението. По-нагоре питаш ако "образуват дело за внос на пчели", посочих ти един от вероятните развои на делото.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •