Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 116 от 683 ПърваПърва ... 1666106114115116117118126166216616 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,151 до 1,160 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Максиме по принцип............Да отводките могат да изградят по два корпуса и да се развият до силни семейства,че дори да натрупат запаси за зимата,но пчелите не бива да ги лъжеш.......няколко пъти .....с твърда храна.
    Ангеле, какво е лошото на твърдата храна?
    Аз миналата година давах на отводките едновременно твърда и течна храна и някой изградиха по 3 корпуса.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    След сформиране на отводката - три (може и четири) седмици "Апифонда" постоянно и 2 пъти в седмицата 300 гр.= 200 мл. "Апинверт", след това - само инверт.
    Working....

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    След сформиране на отводката - три (може и четири) седмици "Апифонда" постоянно и 2 пъти в седмицата 300 гр.= 200 мл. "Апинверт", след това - само инверт.

Чакай малко,че не съм на "Ти" с тия храни....значи,след като отводката е готова,сложил съм си я в корпуса,почвам ударно да я храня с Апифонда 3-4 седмици постоянно,а тоя АПИНВЕРТ редом с Апифонддата ли да им го давам два пъти в седмицата?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Да, след сформиране на отводката върху рамките се слага питка от "Апифонда" (пастообразна храна), която трябва да присъства постоянно над гнездото 3-4 седмици. Успоредно с това през хранилката се подава инвертиран сироп "Апиинверт" два пъти в седмицата по 200 мл.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ангеле, какво е лошото на твърдата храна?
    Аз миналата година давах на отводките едновременно твърда и течна храна и някой изградиха по 3 корпуса.
    Ник, лошо няма,но без течна или нектар от природата,няма да мине.И моята практика е в кошера да присъстват двете храни през ранна пролет.Но тук най-вероятно става въпрос за 3 рамкови отводки по програма.Коя храна би била по-добре за тези слаби отводки.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Ясно,благодаря ти много!Веднага записвам!

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Ник, лошо няма,но без течна или нектар от природата,няма да мине.И моята практика е в кошера да присъстват двете храни през ранна пролет.Но тук най-вероятно става въпрос за 3 рамкови отводки по програма.Коя храна би била по-добре за тези слаби отводки.
    Значи,да обясня....отводките не са по програма,на 3 рамки с пило и 1 с мед са,аз също не съм по програми,има време за програми! А иначе относно само и единственно твърда храна,без течна...определено не е добра идея,напълно съм съгласен!Както казаха колегите-ще присъстват и двата видя храни в кошера.Отделил съм 1500-2000 лв само за храна за да се засилят семействота,не толкова за меда,колкото да могат да презимуват успешно зимата! Иначе ви благодаря за отговорите!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    С храненето трябва да се внимава.Течната храна лесно се приема от пчелите,но има вероятност от задръстване на питите и ограничаване на майката.Твърдата храна мн по трудно-бавно се поема от пчелите,но риска от задръстване отпада.Едва когато изпълнят един корпус може по смело да подхранваш.
    Какво ще правиш с ДБ кошерите?

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    С храненето трябва да се внимава.Течната храна лесно се приема от пчелите,но има вероятност от задръстване на питите и ограничаване на майката.Твърдата храна мн по трудно-бавно се поема от пчелите,но риска от задръстване отпада.Едва когато изпълнят един корпус може по смело да подхранваш.
    Какво ще правиш с ДБ кошерите?
    Ще ги оставя за помощни семейства,може да ги преустроя и да играят ролята на нуклеуси за 3-4 семейства.Не съм решил още,но в най-лошия случай,ще си ги гледам за мед и тях,просто не ми се иска да работя с 3 вида рамки...абе,ще им намеря място и правилната функция,определено най-много се замислям с ДБ да подсилвам основните семейства в МК!
    Този пост е редактиран от МаксимМитев; 27.02.2015 в 07:27.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Храненето е наука! Принципите на рационалното хранене отговарят на три основни въпроса - защо, кога, с какво!
    Working....

Страница 116 от 683 ПърваПърва ... 1666106114115116117118126166216616 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •