След сформиране на отводката - три (може и четири) седмици "Апифонда" постоянно и 2 пъти в седмицата 300 гр.= 200 мл. "Апинверт", след това - само инверт.
Working....
След сформиране на отводката - три (може и четири) седмици "Апифонда" постоянно и 2 пъти в седмицата 300 гр.= 200 мл. "Апинверт", след това - само инверт.
Чакай малко,че не съм на "Ти" с тия храни....значи,след като отводката е готова,сложил съм си я в корпуса,почвам ударно да я храня с Апифонда 3-4 седмици постоянно,а тоя АПИНВЕРТ редом с Апифонддата ли да им го давам два пъти в седмицата?
Да, след сформиране на отводката върху рамките се слага питка от "Апифонда" (пастообразна храна), която трябва да присъства постоянно над гнездото 3-4 седмици. Успоредно с това през хранилката се подава инвертиран сироп "Апиинверт" два пъти в седмицата по 200 мл.
Working....
Ясно,благодаря ти много!Веднага записвам!![]()
Значи,да обясня....отводките не са по програма,на 3 рамки с пило и 1 с мед са,аз също не съм по програми,има време за програми!А иначе относно само и единственно твърда храна,без течна...определено не е добра идея,напълно съм съгласен!Както казаха колегите-ще присъстват и двата видя храни в кошера.Отделил съм 1500-2000 лв само за храна за да се засилят семействота,не толкова за меда,колкото да могат да презимуват успешно зимата!
Иначе ви благодаря за отговорите!
![]()
С храненето трябва да се внимава.Течната храна лесно се приема от пчелите,но има вероятност от задръстване на питите и ограничаване на майката.Твърдата храна мн по трудно-бавно се поема от пчелите,но риска от задръстване отпада.Едва когато изпълнят един корпус може по смело да подхранваш.
Какво ще правиш с ДБ кошерите?
Ще ги оставя за помощни семейства,може да ги преустроя и да играят ролята на нуклеуси за 3-4 семейства.Не съм решил още,но в най-лошия случай,ще си ги гледам за мед и тях,просто не ми се иска да работя с 3 вида рамки...абе,ще им намеря място и правилната функция,определено най-много се замислям с ДБ да подсилвам основните семейства в МК!![]()
Този пост е редактиран от МаксимМитев; 27.02.2015 в 07:27.
Храненето е наука! Принципите на рационалното хранене отговарят на три основни въпроса - защо, кога, с какво!
Working....
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))