Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 115 от 683 ПърваПърва ... 1565105113114115116117125165215615 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,141 до 1,150 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от d1ma Виж публикацията
    И тук идва следващия ми въпрос - при разстояние от около 200-250 метра по въздуха до източник на вода /течаща/, нужна ли е поилка?
    Въпроса с поилките е интересен.Пролет водата в поточетата и рекичките е доста студена.Има риск някои пчели да не достигнат до кошерите натоварени със студена вода в не особено топло време.Други направо си загиват кацнали по леда около брега.Общата поилка със затоплена от слънцето вода е хубаво нещо, но и начин за пренасяне на заболявания.Има и по-лошо.
    Пчелина ми е на брега на река, 50-100м. най-много.Пчелите предпочитат поилката.Лошото е , че не само моите.Писал съм във форума за загуба на отводки пролет след нападение от чужди пчели привлечени от поилката.
    Та поилката е интересно нещо.Тая година ще е далече, зад кошерите.
    Този пост е редактиран от зуница; 16.02.2015 в 21:22.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Добър ден,предварително се извинявам,ако повтарям въпроса,но доста е изписано тук,опитах се да видя някой дали е писал преди мен по същата тема,само ,че не попаднах на нищо.Та,въпроса ми е следният...по принцип от години се занимавам със ДБ 10 и 12 рамки,но тази година,съм решил да вземам 100 кошера тип Лангстрот-Рут,изчел съъм всичката литература на която съм попаднал,гледал съм филмчета по темата и реших,че това е най-изгодния тип кошер поне за мен.Но,тъй като всичките 100 кошера,ще се пълнят със отводки (3 рамки с пило и 1 с мед) в края на май,тъй като годината ,както и миналата се очертава да е дъждовна и предпочетох да забавя малко нещата за да не се окаже ,че 50% от маиките на са се оплодили...искам да попитам,при силно подхранване с подбуда (Спрял съм се на АПИФОНДА) около 4-5 пъти на кошер смятам да дам...дали ще успее пчелата да запълни поне два корпуса,то е ясно ,че мед тая година няма да извадя,просто се притеснявам как ще презумуват. Благодаря Ви предварително колеги и ще чакам отговорите Ви!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от МаксимМитев Виж публикацията
    по принцип от години се занимавам със ДБ

По принцип вярноли е това за годините?

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    По принцип,а и дефакто си е вярно. Значи може и точно да ти кажа от кога се занимавам,първата година когато почнах да се занимавам с пчели,беше масовия мор в цяла България...абе със сигурност са минимум 3 години откакто имам пчели.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Здравейте,колко пчелни семейства са необходими за 1 кошер?

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Според зависи....има системи кошери (Многокорпусните)...които могат да се отглеждат с помощни семеиства...но по принцип един кошер-едно семейство.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Благодаря,значи ти трябват 20 кошера за да кандидатстваш за субсидии

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от МаксимМитев Виж публикацията
    По принцип,а и дефакто си е вярно. Значи може и точно да ти кажа от кога се занимавам,първата година когато почнах да се занимавам с пчели,беше масовия мор в цяла България...абе със сигурност са минимум 3 години откакто имам пчели.

Максиме по принцип............Да отводките могат да изградят по два корпуса и да се развият до силни семейства,че дори да натрупат запаси за зимата,но пчелите не бива да ги лъжеш.......няколко пъти .....с твърда храна.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2015
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Ясно,благодаря ти много Ангеле,ще послушам задължително съвета ти!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от vasilii82 Виж публикацията
    Благодаря,значи ти трябват 20 кошера за да кандидатстваш за субсидии
    Погледай малко кошери и после мисли за субсидии. Много хора започнаха да гледат кошери заради парите от субсидиите и кошерите постоянно им умират и крадат само да набавят бройката.
    Ако си без програма и загинат няколко семейства ще ги възстановиш след време , но с програмата си притиснат до стената.

Страница 115 от 683 ПърваПърва ... 1565105113114115116117125165215615 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •