Сега се върнах от среща на общинското сдружение във Варна.
Отидох както и бях обещал. Закъснях, но се оказах на събрание на БПС или БСП или БПК в друга зала, а то било събрание на спортен клуб към черно море. Говорят за годишни отчети и по едно време почват да говорят за спорт...
. И някакъв Мишо Михайлов - Няма такова съвпадение
. Ясно...не бях за там и накрая намерих колегите
Да не ме питат 100 човека поединично, впечатленията ми са следните:
Бяхме общо 19 човека и само 3-ма от тях по-млади(аз, Максим Тодоров и една колежка). Не, че другите бяха на по 100 години, но да кажем, че средната възраст беше висока.(казвам го с уважение)
Янко Янков беше там. Не съм се заяждал и смятам, че не съм го обидил с присъствието си.
В общи линии мина спокойно и без разправии, но нямаше нужното обсъждане на една толкова важна тема.
Темата беше акара, а презентацията беше на д-р Христо Лалов(мед. представител на vkasis, Възраждане - Касис ООД Ловеч.
В общи линии слушахме колко са хубави продуктите на BAYER - Bayvarol, Perizin и CheckMite+. Работата на човека е да защитава интересите на фирмата за която работи, но доста полуистини имаше.
Към продуктите на BAYER не се получава резистентност, но не било хубаво да се държат в кошера повече време, че да не се получи резистентност. Тук ме загуби
Толкова били малки количества на активното вещество, че те реално никога не могат да се хванат в една проба - Това прекупвачите знаят ли го?!?!?
Само попитах дали са на мастна основа(не, че не ми е ясно) и отговора беше "ДА", а иначе не се напрупват във восъка.Не съм се заяждал и се въздържах, но...
Като заговори за цени и джоба почна да ме свива, а и на другите колеги нещо им беше трудно за преглъщане.
Друго забавно беше, че пчелите не се борят с МКБ и нищо не правят по въпроса. Това изобщо не е така, но не исках да споря с човека.(Все пак това му е работата, като търговски представител)
В такива моменти се радвам, че съм далеч от Юрушпрограмите.
Както и да е...това е впечатлението ми и едни неща не са толкова лоши колкото ги изкарват колеги, но други не са така както трябва да бъдат. Трябваше колегите да си разменят по някоя друга дума за чутото и видяното. Така се промиват мозъци с търговски истини и така се създават грешни представи. Примерно моята представа, че се бият(едва ли не) беше грешна или попаднах по-спокойна среща. Утре обаче колегите ще си мислят, че BAYER е начина да се справят с акара. И тук беше мястото на организацията да си влезе в ролята, но това не се случи. Имаше коментар от колега, че организацията трябва да прави общи поръчки за лекарства.
Може и аз да съм прекалено критичен или просто да ми се иска нещата да се случват по друг начин...
Впрочем, Кумафос с качество дори по-добро от това на Bayer може да се намери за 400лв на грам. Говоря за лабораторно качество, а не прах за бълхи. Тоест, с 400 лева можеш да си направиш над 300 опаковки Перицин. С 300бр по 10мл ще третираш МНОГО кошери. 10ml Перицин излиза малко над 1 лев(Не, изобщо не се печели от отрови)
Никога няма да си купя Перицин или да използвам Кумафос, но на колегите дето толкова желаят да си тровят пчелите може да им е от полза.