Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 112 от 683 ПърваПърва ... 1262102110111112113114122162212612 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,111 до 1,120 от общо 6828
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Сега се върнах от среща на общинското сдружение във Варна.
    Отидох както и бях обещал. Закъснях, но се оказах на събрание на БПС или БСП или БПК в друга зала, а то било събрание на спортен клуб към черно море . Говорят за годишни отчети и по едно време почват да говорят за спорт... . И някакъв Мишо Михайлов - Няма такова съвпадение . Ясно...не бях за там и накрая намерих колегите
    Да не ме питат 100 човека поединично, впечатленията ми са следните:
    Бяхме общо 19 човека и само 3-ма от тях по-млади(аз, Максим Тодоров и една колежка). Не, че другите бяха на по 100 години, но да кажем, че средната възраст беше висока.(казвам го с уважение)
    Янко Янков беше там. Не съм се заяждал и смятам, че не съм го обидил с присъствието си.
    В общи линии мина спокойно и без разправии, но нямаше нужното обсъждане на една толкова важна тема.
    Темата беше акара, а презентацията беше на д-р Христо Лалов(мед. представител на vkasis, Възраждане - Касис ООД Ловеч.
    В общи линии слушахме колко са хубави продуктите на BAYER - Bayvarol, Perizin и CheckMite+. Работата на човека е да защитава интересите на фирмата за която работи, но доста полуистини имаше.
    Към продуктите на BAYER не се получава резистентност, но не било хубаво да се държат в кошера повече време, че да не се получи резистентност. Тук ме загуби
    Толкова били малки количества на активното вещество, че те реално никога не могат да се хванат в една проба - Това прекупвачите знаят ли го?!?!?
    Само попитах дали са на мастна основа(не, че не ми е ясно) и отговора беше "ДА", а иначе не се напрупват във восъка. Не съм се заяждал и се въздържах, но...
    Като заговори за цени и джоба почна да ме свива, а и на другите колеги нещо им беше трудно за преглъщане.
    Друго забавно беше, че пчелите не се борят с МКБ и нищо не правят по въпроса. Това изобщо не е така, но не исках да споря с човека.(Все пак това му е работата, като търговски представител)
    В такива моменти се радвам, че съм далеч от Юрушпрограмите.
    Както и да е...това е впечатлението ми и едни неща не са толкова лоши колкото ги изкарват колеги, но други не са така както трябва да бъдат. Трябваше колегите да си разменят по някоя друга дума за чутото и видяното. Така се промиват мозъци с търговски истини и така се създават грешни представи. Примерно моята представа, че се бият(едва ли не) беше грешна или попаднах по-спокойна среща. Утре обаче колегите ще си мислят, че BAYER е начина да се справят с акара. И тук беше мястото на организацията да си влезе в ролята, но това не се случи. Имаше коментар от колега, че организацията трябва да прави общи поръчки за лекарства.
    Може и аз да съм прекалено критичен или просто да ми се иска нещата да се случват по друг начин...

Впрочем, Кумафос с качество дори по-добро от това на Bayer може да се намери за 400лв на грам. Говоря за лабораторно качество, а не прах за бълхи. Тоест, с 400 лева можеш да си направиш над 300 опаковки Перицин. С 300бр по 10мл ще третираш МНОГО кошери. 10ml Перицин излиза малко над 1 лев (Не, изобщо не се печели от отрови)
    Никога няма да си купя Перицин или да използвам Кумафос, но на колегите дето толкова желаят да си тровят пчелите може да им е от полза.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 23.01.2015 в 00:50.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    Впрочем, Кумафос с качество дори по-добро от това на Bayer може да се намери за 400лв на грам.
    Ако споделиш и от къде може да се намери , цена няма да имаш .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от zampo Виж публикацията
    Ако споделиш и от къде може да се намери , цена няма да имаш .
    Е...трябваше да питаш google
    Дори намерих по-евтин $220 / грам -> ЛИНК
    Виж в google резултатите с тази формула C14H16ClO5PS
    Сигурно и още по-евтини има.

Ще ми се карат, че насърчавам хората да ползват кумафос и с право.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    Хмм , аз пък помислих , че някъде в България го има. Това ,предполагам ,ако се опиташ да си го поръчаш ,ще се изсипят ЦРУ, ФБР , ДАНС , Митници и не знам си още кой.....

Ще ми се карат, че насърчавам хората да ползват кумафос и с право.
    С чиста съвест можеш да ми пишеш на ЛС , така ще насърчаваш само мен и няма да ти се кара никой

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2015
    Пчеларски район
    с. Долище, Варна
    Мерси че помагате, момчета! Аз тука чета темите във форума, ограмотявам се и се ровя в обяви, мисля да търся две пчелни семейства с ДБ кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Здравей .Напомни ми как аз търсих по обяви през 1988г. да си купя кошери и не намерих.Сега нещата са други.Моят съвет е ,ако имаш възможност ,да си вземеш 4 или 6 семейства.Така по-лесно се помага на някое ако закъса и по -лесно ще направиш и някоя отводка.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от zampo Виж публикацията
    Хмм , аз пък помислих , че някъде в България го има. Това ,предполагам ,ако се опиташ да си го поръчаш ,ще се изсипят ЦРУ, ФБР , ДАНС , Митници и не знам си още кой.....

С чиста съвест можеш да ми пишеш на ЛС , така ще насърчаваш само мен и няма да ти се кара никой
    Нямаш проблем да го внесеш, имаш проблем ако решиш да го продаваш като ветеринарен продукт.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Вчера дадох втора доза питки за подхранване. За съжаление един от кошерите е на умирачка. Две шепи пчели и хубава, нова майка.
    Има ли някой идея дали мога да спася поне майката?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2015
    Пчеларски район
    с. Долище, Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Здравей .Напомни ми как аз търсих по обяви през 1988г. да си купя кошери и не намерих.Сега нещата са други.Моят съвет е ,ако имаш възможност ,да си вземеш 4 или 6 семейства.Така по-лесно се помага на някое ако закъса и по -лесно ще направиш и някоя отводка.
    Имам възможност, но се притеснявам че ако взема повече от 2-3 кошера няма да мога да се справя, защото аз наистина си нямам никаква представа от пчеларство все още. Затова исках да започна с малко, за да си преценя възможностите, все пак вероятността да сгафя нещо е доста голяма засега

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колежке ,ти ще си прецениш.Ако повярваш на някои мнения от форума -трябва да се откажеш, защото видиш ли за да си пчелар трябва да си професор.Това съвсем не е така.Като започнеш с практиката ,ще се учиш много по-бързо.Тук също има колеги ,които ще помагат.Та по-смело.

Страница 112 от 683 ПърваПърва ... 1262102110111112113114122162212612 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •